RTL Klub: eldőlt, Bécsbe költözik a CEU

Publikálás dátuma
2018.12.01. 20:41

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Hétfő délutánra nemzetközi sajtótájékoztatót hívtak össze.
Ahogyan azt lapunk is megírta az egyetem vezetése máig adott határidőt a kormánynak arra, hogy aláírja a CEU budapesti működését garantáló nemzetközi megállapodást. Ez azonban nem történt meg. A döntést az intézmény részéről hivatalosan nem erősítették meg, de hétfő délutánra nemzetközi sajtótájékoztatót hívtak össze. A kormány az RTL Klub kérdésére azt közölte: az egyetem ultimátumaival nem foglalkoznak. Ma tüntettek is a diákok a CEU mellett. A tiltakozók a Kossuth téren jelképesen eltemették az oktatás szabadságát.
Szerző
Témák
CEU Oktatás
Frissítve: 2018.12.01. 20:49

Jogerősen is felmentették a padszennyezéssel vádolt pécsi hajléktalant

Publikálás dátuma
2018.12.01. 19:52
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Másodfokon, jogerősen is felmentették: csak az a hajléktalan büntethető, aki három felszólítás után is hajléktalan marad, őt pedig csak egyszer figyelmeztették.
A Pécsi Törvényszék másodfokú bíróságként hatályban tartotta a Pécsi Járásbíróság határozatát, amely megszüntette a Gy. I. ellen az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése és a köztisztasági szabálysértés miatt indított eljárást - írja a bírósági határozatról megjelent közleményt kiszúró 444.hu. A döntés ezzel jogerős:
az új szabályozás miatt már másodszor bíróság elé került hajléktalan férfi nem követett el semmit.

Ez az idős pécsi férfi volt az első, akit bíróság elé állítottak azért, mert hajléktalan, és mégsem ítélték el. A Szabad Pécs tudósítása szerint ezek után másodszor is őrizetbe vették. Elsőfokon már két hete felmentő ítélet született, ám a rendőrség nem hagyta annyiban az ügyet. A bíróság viszont azt állapította meg, hogy a rendőrök elmulasztották háromszor figyelmeztetni a férfit.
Márpedig a törvény szerint csak az büntethető a hajléktalanságáért, aki három felszólítás után is hajléktalan marad.

Mint a közleményt kiadó sajtószóvivő fogalmazott: a szabálysértési törvény rendelkezései szerint az életvitelszerű közterületi tartózkodás esetén is mellőzni kell a szabálysértési eljárás megindítását és helyszíni figyelmeztetést kell alkalmazni, ha az elkövető a rendőr felszólítására az elkövetés helyét elhagyja, vagy az elkövető a jelenlévő hatóság vagy más szerv vagy szervezet felajánlott segítségét elfogadva együttműködik a hajléktalan személyek részére fenntartott ellátások igénybevétele érdekében. A helyszíni figyelmeztetéssel egyidejűleg a rendőr az elkövetőt tájékoztatja arról is, amennyiben az elkövetőt 90 napon belül 3 alkalommal e szabálysértés elkövetése miatt a helyszínen figyelmeztettek, azzal szemben az újabb elkövetéskor a szabálysértési eljárás megindítása nem mellőzhető.
Szerző
Frissítve: 2018.12.01. 20:00

Megnézte már? - Ezek az ötöslottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2018.12.01. 19:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 24 (huszonnégy) 45 (negyvenöt) 54 (ötvennégy) 65 (hatvanöt) 76 (hetvenhat) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 37 darab, nyereményük egyenként 1.323.055 forint; 3 találatos szelvény 2918 darab, nyereményük egyenként 17.895 forint; 2 találatos szelvény 74.651 darab, nyereményük egyenként 1530 forint. Joker: 744857
Szerző
Témák
ötöslottó
Frissítve: 2018.12.02. 11:33