Szolgálati autóból árult drogot egy szatmárnémeti rendőr

Publikálás dátuma
2018.12.03. 10:30

Fotó: police.hu
Még egy 16 éves lánynak is kannabiszt adott el. Hat ember ellen emeltek vádat az ügyben.
Házi őrizetet rendeltek el egy szatmárnémeti rendőrrel szemben, aki járőrkocsiból árult drogot – írja a Főtér.ro. A cikk szerint a szatmári rendőrség bűnügyi nyomozói osztályának jelenleg felfüggesztett munkatársa még tavaly januárban kezdte árulni az anyagot, ügyfelei egymástól kapták a tippeket. Még azt is bevállalta, hogy az egyik szatmárnémeti parkolóban megbeszélt találkára szolgálati autójával menjen el, onnan árulta a drogot. Az ügyfelek közt egy 16 éves lány is volt, ő több alkalommal is vásárolt a rendőrtől kannabiszt, egy adagért 100 lejt fizetett. A nyomozati anyagból kiderült, hogy a rendőr – saját állítása szerint – saját kertjében is termesztett vadkendert, de másoktól is szerzett be anyagot, hogy kiszolgálhassa ügyfeleit. A rendőr ellen öt bűntársával együtt emeltek vádat. A csoport egyik tagja egy házat is kibérelt, ahol partikat szerveztek, és a meghívottakat itt kínálgatták a droggal. A bűntársak között egy ismert szatmárnémeti festőnő is ott van. Az üzlet rövid ideig futott, a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészei ugyanis tavaly júniusban lecsaptak a társaság tagjaira. A rendőrt előzetes letartóztatásba helyezték, ezt az idei vádemelés után változtatták házi őrizetre. Az illetékes bíróság nemrég, novemberben döntött úgy, hogy az ügyészség által összeállított vádirat megfelel a törvényes követelményeknek, így december 19-én bíróság elé állhat. 
Szerző

Az EU-biztos azt üzente Magyarországnak, hogy gondolja meg magát

Publikálás dátuma
2018.12.03. 09:58
Brüsszel sem akarja átvenni a magyar határ védelmét. Képünk illusztráció
Fotó: Németh András Péter
Dimitrisz Avramopulosz álláspontjuk felülvizsgálatára kérte az ENSZ globális migrációs csomagját elutasító országokat.
A migrációs ügyekért felelős uniós biztos álláspontjuk felülvizsgálatára szólította fel azokat az uniós tagállamokat, melyek elutasítják az ENSZ globális migrációs csomagját – írja az AP hírügynökségre hivatkozva a Washington Post. Dimitrisz Avramopulosz a Die Welt című német lapnak azt mondta: nem érti az ellenállást a paktummal szemben, amely szavai szerint senkit sem kötelez a javaslatok betartására. Az érintett országokat sürgette, hogy gondolják újra álláspontjukat a következő napokban. A világszervezet 193 országa 2016 őszén egyezett meg a nem kötelező érvényű migrációs csomag elfogadásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, illetve az integráció erősítése. 
Szerző

Lövöldözés volt Brisbane központjában, a fegyveresek elbarikádozták maguk

Publikálás dátuma
2018.12.03. 07:58
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Rendőrökre nyitottak tüzet a támadók, több órányi tárgyalás után vették őrizetbe őket.
Lövöldözés volt hétfőn a kelet-ausztráliai Brisbane központjában, két fegyveres elbarikádozta magát egy apartmanban. A Brisbane Times cikke szerint a támadók rendőrökre lőttek. A fegyveresekkel a helyszínen kapcsolatba léptek a rendőrök. A környéket lezárták és több embert biztonságos helyre kísértek. A támadás során senki nem sérült meg. A queenslandi rendőrség végül több órányi tárgyalás után vette őrizetbe a fegyvereseket. Egyes híradások szerint körözött személyekről van szó.
Szerző
Frissítve: 2018.12.03. 10:10