Zárolták a csengeri örökösnő vagyonát

Publikálás dátuma
2018.12.05 14:32

Fotó: police.hu/
A hétvégén házkutatást tartottak Sz. Gáborné gyerekeinek otthonában.
Zárolták a a „csengeri örökösnő” néven elhíresült Sz. Gáborné vagyonát, gyerekei házát pedig átkutatták – írja a zoom.hu. A portálnak a nő ügyvédje, Helmeczy László úgy fogalmazott:
„zárolták minden vagyonát, földön, vízen, levegőben.”
A bíróság által nemrég elrendelt bűnügyi zárlatról közölte: a vagyonzár azt jelenti, hogy védence nem rendelkezhet szabadon az egyébként javarészt már korábban a nyomozók által lefoglalt vagyontárgyak felett, amelyek közt van ékszer és készpénz is. Hozzátette, hogy fellebbezett a bűnügyi zárlatot elrendelő bírói végzés ellen, mivel a vagyonelemek egy részét még januárban foglalták le, akkor pedig még élt Sz. Gáborné férje, így az ügyvéd szerint azok az ingóságok a házassági vagyonközösség részét képezik, vagyis értékük fele „visszajár”, hiszen a néhai férj örököseit illeti meg. A portál azt írja, a hétvégén egész napos házkutatást tartottak a csengeri nő mindhárom gyerekének otthonában. Helmeczy László szerint iratokat vittek el a nyomozók, bár azt nem érti, miért 10 hónap nyomozás után volt szükség ezekre a házkutatásokra. Szintén a múlt héten megtörtént Sz. Gáborné igazságügyi elmeorvosi vizsgálata is, a fizikai mellett a nő lelki állapotát is felmérték.

Nem hallgatták ki tanként Kósa Lajost

Helmeczy László azt is elmondta, hogy az ügy két fontos részletében eddig tudomása szerint nem történt előrelépés: nem döntöttek a fellebbezéséről, amellyel megtámadta az Sz. Gáborné előzetes letartóztatását elrendelő határozatot, és még nem hallgatták ki tanúként az ügyben Kósa Lajost sem. Kósától az ügyvéd a tanúmeghallgatáson arra vár választ, hogy ha szerinte nem létezett a hagyaték, akkor miért kötött az asszonnyal különböző megállapodásokat, szerződéseket, illetve miért utazott ki vele többször is Svájcba intézni a hagyatékot, és miért fogadta el, hogy a négy- és ötcsillagos hotelszobáinak számláit a csengeri asszony fizesse. A portál az állításról megkérdezte a fideszes politikust is, aki a cikk megjelenése után annyit közölt:
„folyamatban lévő nyomozásról, a nyomozati cselekményekről kérem kérdezze a nyomozást folytató hatóságokat”.
2018.12.05 14:32

Polgármesteri összefogással bojkottálná a rabszolgatörvényt Botka

Publikálás dátuma
2018.12.15 13:14
Botka László nyáron a Népszava szerkesztőségében - Fotó: Tóth Gergő
Fotó: /
Szeged vállalja, hogy intézményei és cégei nem élnek a 400 órás túlóra lehetőségével.
Szeged polgármestere határozatot terjeszt be a helyi közgyűlés elé, amely megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását az önkormányzat cégeinél, írja a szeged.hu. A szegedi önkormányzat garantálja, hogy nem él a rabszolgatörvényben rögzített 400 túlóra lehetőségével. A szegedi határozat tizennégy önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több alkalmazottja van. Rájuk biztosan nem fog vonatkozni a Fidesz által kierőszakolt rabszolgatörvény. Botka László arra kéri a munkáltatókat és a többi önkormányzat vezetőjét, hogy kövessék példáját. Ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt, amellyel a Fidesz kiszolgáltatja a magyar munkavállalókat a multinacionális cégek érdekeinek.
2018.12.15 13:14

Ennyit a "Mi Hazánk Mozgalom" Fidesz-ellenességéről: Volner a Betyársereggel zúzná le a baloldali tüntetőket

Publikálás dátuma
2018.12.15 12:26

Fotó: MTI/ Soós Lajos
„Ha azt látjuk, hogy a Szent Korona veszélybe kerül, vagy azt látjuk, hogy ez a baloldali csürhe valamilyen komolyabb eredményt ér el, akkor be fogom riadóztatni a Betyársereget. Ki fogunk menni 300 emberrel a Kossuth térre a rendfenntartóknak segíteni a rendteremtésben. Ezt 5 perc alatt meg tudjuk oldani ezekkel a képzett emberekkel.", nyilatkozta Volner János az Echo TV-ben.
Emlékeztetőül: ő Jobbik egykori alelnöke, aki több társával együtt a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt, megteremtve annak lehetőségét, hogy a széljobb formációnak önálló parlamenti frakciója legyen. Mindezt - legalábbis a parlamenti pletyka szerint  - Kövér László házelnök háttér-támogatásával sikerült menedzselni. Jelen állás szerint Volner alakulata őfelsége ellenzékeként működik, érdemben egyedül a Jobbikot amortizálja - példának okáért az egykori alelnök azt vizionálta, hogy nagyon csúnya magánéleti botrányok törnek majd ki néhai pártjában.
2018.12.15 12:26