Dózsa György úti halálos baleset – Vádat emeltek az ügyben

Publikálás dátuma
2018.12.06 14:47

Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
„A baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy ha a másik vádlott szabályosan kanyarodik” – hangsúlyozta az ügyészség.
Vádat emeltek a Dózsa György úti halálos közlekedési baleset ügyében – közölte az ügyészség. A közleményben felidézték, hogy a vádirat szerint egy 41 éves férfi vezetői engedély nélkül, 2017. május 15-én kora délután a megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó 135-140 km/h sebességgel közlekedett a XIII. kerületben, a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsival egy 47 éves férfi, és szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a szemből, eltúlzott sebességgel érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. A kanyarodó járműben két személy utazott a sofőrön kívül. A vádlottak gépkocsija olyan erővel ütközött össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára és elütött három gyalogost. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A másik utas a kórházi kezelés során hunyt el, a három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó gépkocsi 47 éves sofőrje is életveszélyes, míg a gyorshajtó vádlott könnyebb sérüléseket szenvedett. 
„A baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy, ha a másik vádlott szabályosan kanyarodik”
– hangsúlyozta az ügyészség.
Mint írták, a fenti baleseten kívül a vádiratban szerepel egy másik eset is, mely miatt a 41 éves férfi vezetői engedélyét korábban bevonták: a vád szerint ugyanis 2015. június 19-én gépkocsijával majdnem elsodort egy kerékpárost, majd a köztük kialakult közlekedési konfliktus során az utasával együtt kiszállt az autóból, és mindketten bántalmazták a biciklist. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset kapcsán mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A másik, egyesített ügyben a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége. Az ügy 41 éves vádlottja – aki mindkét fenti ügynek terheltje – jelenleg letartóztatásban van. Vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint végleges hatályú járművezetéstől eltiltást indítványozott az ügyészség a vádiratban.

Pisztolyával és lányával együtt nyoma veszett egy dunavarsányi exrendőrnek

Publikálás dátuma
2019.04.23 11:23

Fotó: police.hu
A 17 éves lány búcsúüzeneteket is hagyott maga után.
Körözést adott ki a rendőrség a korábban rendőrként dolgozó dunavarsányi Remport Zoltánra és lányára, a 17 éves Natáliára, akik szombat este tűntek el otthonukból. A Bors információi szerint a férfi nemrég szerelt le, és azóta biztonsági őrként dolgozott. A lány aggódó nevelőanyja a lapnak elmondta, hogy
férjének fegyvertartási engedélye is van és feltehetően a pisztolyt is magával vitte.
A nő bízik benne, hogy épségben előkerülnek szerettei.
A fiatal lány és apja kapcsolata meglehetősen viharos volt
, a lapnak megszólaló ismerős szerint anyja sokáig tiltotta Natáliát a férfitől, ám a lány kíváncsiságból felkereste édesapját, majd később hozzá is költözött. Tavaly azonban valamin összevesztek és a lány egy rövid időre újra édesanyjánál lakott, majd visszaköltözött Zoltánhoz. A férfi és lánya két kézzel írt búcsúlevelet hagytak hátra, amelyeket Natália írt meg.
Témák
rendőr

Kiégett egy cukrászda Leányfalun

Publikálás dátuma
2019.04.22 15:57

Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Ketten voltak az épületben, amikor az kigyulladt, de időben ki tudtak menekülni - úgy tudni, senki sem sérült meg.
Kigyulladt egy vendéglátóhely Leányfalun, a Móricz Zsigmond úton, a Petőfi sétány közelében, tájékoztatott a katasztrófavédelem hétfő kora délután. A tűz az üzemi részt és az eladóteret is érintette:
teljes terjedelmében égett a két, szorosan egymás mellé épített részből álló, L-alakú épület mintegy négyszázötven négyzetméteres teteje, és a lángok az alsó szinten is érintettek körülbelül ötven négyzetmétert.
Az épületben ketten tartózkodtak, ők kijöttek a tűz keletkezésekor. Az első hírek szerint senki sem sérült meg.
A lángokat, a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a szentendrei és a fővárosi hivatásos, valamint a leányfalui és a visegrádi önkéntes tűzoltók fékezték meg. Az egységek kihoztak két gázpalackot is, amelyeket nem ért hőhatás.