18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Holtan találtak egy férfit Balassagyarmaton

Publikálás dátuma
2018.12.06. 15:01

Fotó: police.hu
Az eset körülményeit vizsgálja a rendőrség.
Holtan találtak egy 63 éves férfit balassagyarmati otthonában december 6-án, 9 óra 15 perc körül – írja a police.hu. Az eset körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.
Szerző
Frissítve: 2018.12.08. 15:28

Dózsa György úti halálos baleset – Vádat emeltek az ügyben

Publikálás dátuma
2018.12.06. 14:47

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
„A baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy ha a másik vádlott szabályosan kanyarodik” – hangsúlyozta az ügyészség.
Vádat emeltek a Dózsa György úti halálos közlekedési baleset ügyében – közölte az ügyészség. A közleményben felidézték, hogy a vádirat szerint egy 41 éves férfi vezetői engedély nélkül, 2017. május 15-én kora délután a megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó 135-140 km/h sebességgel közlekedett a XIII. kerületben, a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsival egy 47 éves férfi, és szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a szemből, eltúlzott sebességgel érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. A kanyarodó járműben két személy utazott a sofőrön kívül. A vádlottak gépkocsija olyan erővel ütközött össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára és elütött három gyalogost. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A másik utas a kórházi kezelés során hunyt el, a három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó gépkocsi 47 éves sofőrje is életveszélyes, míg a gyorshajtó vádlott könnyebb sérüléseket szenvedett. 
„A baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy, ha a másik vádlott szabályosan kanyarodik”

– hangsúlyozta az ügyészség.

Mint írták, a fenti baleseten kívül a vádiratban szerepel egy másik eset is, mely miatt a 41 éves férfi vezetői engedélyét korábban bevonták: a vád szerint ugyanis 2015. június 19-én gépkocsijával majdnem elsodort egy kerékpárost, majd a köztük kialakult közlekedési konfliktus során az utasával együtt kiszállt az autóból, és mindketten bántalmazták a biciklist. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset kapcsán mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A másik, egyesített ügyben a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége. Az ügy 41 éves vádlottja – aki mindkét fenti ügynek terheltje – jelenleg letartóztatásban van. Vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint végleges hatályú járművezetéstől eltiltást indítványozott az ügyészség a vádiratban.
Szerző