Kisiklott egy villamos a Széll Kálmán téren

Publikálás dátuma
2018.12.06 22:02
Kisiklott villamos a főváros II. kerületében, a Széll Kálmán téren 2018. december 6-án
Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
Az 56A, az 59-es és a 61-es villamos megosztva közlekedik.
Fennakadás van a Széll Kálmán téren, mert egy villamos kisiklott – írja a 24.hu, a portálnak képeket is küldött a helyszínről az egyik olvasója. A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán egyelőre annyit közölt: az 56A, az 59-es és a 61-es villamos megosztva közlekedik, a Széll Kálmán téren átszállással lehet továbbutazni baleset miatt.  
2018.12.06 22:02
Frissítve: 2018.12.06 22:04

Soha nem volt jogosítványa a férfinek, aki rommá törte egy bulin elalvó barátja autóját

Publikálás dátuma
2018.12.12 14:53

Fotó: police.hu/
A tiszalöki férfi csak kocsikázni akart, azonban hamar véget ért az utazás, mivel nekihajtott a vízelvezetőnek.
Egy őszi estén, október végén érkezett a bejelentés a rendőrségre: Polgáron egy beton-vízelvezetőnek ütközött egy személyautó, írja a police.hu. A sofőr és utasai a roncsot hátrahagyva távoztak a helyszínről.
A rendőrök azonosították és előállították a férfit, aki az autót vezette. A 31 éves sofőr kihallgatásán elmondta, hogy soha nem rendelkezett jogosítvánnyal. Az autót is úgy hozta el, hogy nem szólt a jármű tulajdonosának.
A gyanúsított egy születésnapi bulin kihasználta, hogy ismerőse elaludt és kivette a zsebéből az autókulcsot.
A férfi kocsikázni akart, de nem jutott messze, és máris nekihajtott a beton vízelvezetőnek.
Senki nem sérült meg. A  gyanúsítottal szemben járműönkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás, az ügy iratait megküldték a rendőrök az ügyészségnek.
2018.12.12 14:53

Fegyházra ítélték a békési tanárt, aki Londonba akarta szöktetni a tanítványát

Publikálás dátuma
2018.12.12 12:14

Fotó: Shutterstock/
Az elsőfokú döntést egy másik fiú molesztálása miatt hozták meg, kilenc évet kapott.
Szexuális erőszakért kilenc évre a legszigorúbb fegyházbüntetést kapta az a békési tanár, aki tavaly egy tanítványát akarta Londonba szöktetni – írja a Blikk. A lap szerint az elsőfokú ítéletet egy másik fiú molesztálása miatt szabták ki. A Békési Járásbíróság közlése szerint „Sz. Z. vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint gyermekpornográfia bűntettében, ezért 9 év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte”. Emellett végleg eltiltották minden olyan tevékenységtől, amely tizennyolcadik életévét be nem töltött fiatalokkal kapcsolatos. Sz. Z. és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett. A lap felidézi, hogy a békési tanár eddig ismert bűne az volt, hogy 11 éves tanítványát Londonba akarta szöktetni. Bár a pedagógus elváltoztatta a kisfiú külsejét, sőt, hamis papírokat is szerzett Egyiptomból, a Liszt Ferenc repülőtéren lebuktak. 1 év 8 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve, mivel a fiú önszántából, nagyszülei házának szúnyoghálóját kivágva szökött el vele. Békésen szóbeszéd keringett arról, hogy nem a szöktetni akart fiú volt az egyetlen áldozat, mivel más gyerekek is aludtak a tanárnál, aki azzal terelte el a szülők gyanakvását, hogy gyermekük kimagasló tehetség, ezért segíti őket. A tanárt most egy másik, tízéves kisfiú zaklatása miatt ítélték el.
2018.12.12 12:14