Németh Szilárd el sem tudja képzelni Európa jövőjét a csepeli családok megerősítése nélkül

Publikálás dátuma
2018.12.07. 13:37
Németh Szilárd
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A fideszes parlamenti államtitkár ezt a véleményét kerek perec meg is osztotta a Facebookon.
„Európa megújulása elképzelhetetlen a csepeli-soroksári családok megerősítése nélkül” - ezt az axiomatikus, kétségeket nem hagyó gondolatot tette közzé csütörtökön, Facebook-oldalán Németh Szilárd. 
 Hogy érzékeltessük, mi múlik a XXI-XXIII. kerület népének  támogatásán és gyermekvállalási kedvén:
Csepelen és Soroksáron összesen körülbelül 100 ezren lakhatnak; a nélkülük megújulásra képtelen Európa teljes népessége pedig közel 740 millió fő.

A honvédelmi tárca parlamenti államtitkára egyúttal emlékeztetett rá, hogy még két hét maradt a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció beküldési határidejéig (a csütörtöki közzététel miatt 15 napot említ).  A válaszadásról vélhetően lemarad Pharaon Jihad - a kormány erre a névre kiküldött levelét  ugyanis nem a címzett kapta meg; a Donald Trump és a Denem Tom nevű felhasználók viszont sikeresen regisztráltak és válaszoltak a kérdéskere az online konzultációs felületen.
Szerző
Frissítve: 2018.12.07. 13:45

Amikor nem a polgármester a Télapó, akkor neki azt kell megköszönni, hogy intézte a Mikulást

Publikálás dátuma
2018.12.07. 13:12
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kisiskolások tették írásba a hálájukat, hiszen szeretett településvezetőjük mindent menedzsel.
Érdemben épül a személyi kultusz, senki nem sajátíthatja el túl korán, hogy ha valamit kap, akkor azért bizony hálásnak kell lenni: leginkább a polgármesternek, ritkábban a térség országgyűlési képviselőjének. És hogy a köteles hála elég korán megfoganjon, az az iskola felelőssége.
Így történhetett, hogy a dögei általános iskola negyedikesei a jól sikerült Mikulás-ünnepség után összegyűltek, és arra gondoltak, hogy a többiek nevében is meg kellene köszöni az ajándékokat, vette észre a 444.hu. Írtak, rajzoltak, és megköszönték a legilletékesebbnek, aki szólt a Mikulásnak.      
Persze nem minden esetben csak a közbenjárás dicsősége jut egy fideszes politikusnak: Dunakeszin például a település első embere önkezével osztotta az ajándékot, noha jelen volt a Mikulás is. Hasonképpen maradt feladat nélkül a hatvani kórház beteg gyerekeit látogató Télapó, akitől Szabó Zsolt vette át a puttonyürítési feladatokat.
Szerző
Témák
Mikulás

Több pénzt szán patkányirtásra a főváros

Publikálás dátuma
2018.12.07. 12:53
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Közel 650 millió forintra emelné a Fővárosi Közgyűlés a patkányirtásra szánt keretet.
2019-ben 650 millió forintra megemelik a patkánymentesítésre szánt évi 260 millió forintos keretet az erről szóló előterjesztés szerint - írta az Index. A 2018 közepén bonyolított pályázat csúszása miatt július 1. és 19. között nem volt patkánymentesítés Budapesten. Ez, illetve az elmúlt fél év csapadékhiányos időjárása kedvező feltételeket teremtett a patkányok szaporodásának, amit az állatok alaposan ki is használtak. 
budapest.hu oldalon található előterjesztés szerint 2019-re bruttó 647 700 forintot különítene el a főváros patkányirtásra. "Amennyiben a téli hónapokban sikerül megkezdeni az intenzív kezelést, úgy 9-12 hónap elegendő lehet a megfelelő szint eléréséhez" - ez áll a Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által benyújtott javaslatban.  
A kormányhivatal járványügyi osztályának, és a június 19-től dolgozó új szolgáltatónak a jelentései szerint az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt Budapesten a patkányészlelések száma. Az előterjesztés szerint még nem kritikus a helyzet, de sürgősen lépni kell a kiterjedt fertőzöttség megelőzése érdekében. 
Korábban lapunk is megírta: hosszú, fertőzésmentes évtizedek után újra növekedőben van a főváros rágcsálópopulációja. A már felsorolt okok mellett ehhez az egyre problémásabb hulladékszállítás is hozzájárulhatott.
Szerző
Frissítve: 2018.12.07. 15:06