Ülve fagyott meg egy idős ember Ferencvárosban

Publikálás dátuma
2018.12.07. 14:43

Az áldozatot a József Attila lakótelep egyik padján találták meg pénteken reggel.
Egy idősebb ember holttestére bukkantak Budapesten, a József Attila lakótelepen – írja a Blikk, és fotót is közölnek a zacskóba burkolt holttestről. A lap információi szerint a padon ülő áldozat halálát kihűlés okozhatta.
Az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, hogy megtudjuk, milyen jogcímen indult eljárás a haláleset miatt, milyen korú és nemű volt az áldozat. A BRFK szűkszavúan csak annyit közölt, hogy közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a történteket, bűncselekmény gyanúja tehát nem merült fel. A Magyar Szociális Fórum november 19-i, hvatalosan nem megerősített adatai alapján szeptember óta 13-an fagytak meg Magyarországon utcán vagy otthonukban, közülük nyolcan a szabálysértési törvény hajléktalanokat kriminalizáló módosítása óta. Ha azóta nem történt újabb fagyhalál, a pénteki eset lehet idén a tizennegyedik.
Szerző

Gonosz szellemnek mondta magát, mégis elkapták a rendőrök

Publikálás dátuma
2018.12.07. 09:21
Gyerekeket ijesztgetett a téglási férfi a rendőrök szerint
Fotó: blikk.hu
Két napon belül elkapták azt a fiatal férfit, aki vírusvideóban, késsel fenyegetőzve rémisztgetett gyerekeket.
„Azt mondják, nagyon fájdalmas, ha elvágják a nyakad”

- ezzel a felütéssel kezdődött a horrorvideó, amelyik az egyik fővárosi általános iskola diákjai között terjedt, és amitől több gyerek is nagyon megrémült. A felvételen – melyről a Blikk számolt be először –egy késsel hadonászó ismeretlen fenyegeti eltorzított hangon a nézőket, követelve, hogy a videót osszák meg minél többen, különben elvágja a letöltők torkát.
Az ügyre a rendőrség is felfigyelt: december 4-én, a cikk megjelenése előtt kaptak bejelentést az ijesztő vírusvideóról, és két nap múlva már azonosították, és el is fogták a felvétel készítőjét. A 23 éves téglási férfit, csütörtökön este, otthonában fogták el, majd a fővárpsi VI. kerületi kapitányságra vitték - írja a police.hu.
A férfi ellen zaklatás miatt indult eljárás; kihallgatása során beismerő vallomást is tett. A gyanúsítottat őrizetbe vették,várhatóan le is tartóztatják majd. 
Szerző
Témák
zaklatás videók

Kisiklott egy villamos a Széll Kálmán téren

Publikálás dátuma
2018.12.06. 22:02
Kisiklott villamos a főváros II. kerületében, a Széll Kálmán téren 2018. december 6-án
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az 56A, az 59-es és a 61-es villamos megosztva közlekedik.
Fennakadás van a Széll Kálmán téren, mert egy villamos kisiklott – írja a 24.hu, a portálnak képeket is küldött a helyszínről az egyik olvasója. A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán egyelőre annyit közölt: az 56A, az 59-es és a 61-es villamos megosztva közlekedik, a Széll Kálmán téren átszállással lehet továbbutazni baleset miatt.  
Szerző
Frissítve: 2018.12.06. 22:04