Előfizetés

Rohamozott az MSZP alelnöke, térdsérüléssel került a baleseti intézetbe

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.08. 14:41

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Az embertelen túlóratörvény ellen protestáló tüntetésen a demonstrálók élükön egy szocialista politikussal megpróbálták bevenni a Kossuth teret.
A rabszolgatörvény elleni tüntetésen felszólaló Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke arra biztatta a pártokat és politikusaikat, ha van merszük, mutassák meg, hogy igenis hajlandók kiállni a dolgozókért. Az MSZP alelnöke, Komjáthi Imre magára vette a felszólítást, egy zászlóval felpattant a színpadra, és azt javasolta, foglalják el a Kossuth teret.
Maga járt elöl a példával, így amikor megpróbált áttörni a rendőrsorfalon, annak tagjai leteperték. Meglehetősen erőteljesen tették mindezt. A szocialista politikust úgy kellett kitámogatni a Kossuth térről: Tóth Bertalan pártelnök és Nyakó István vállába kapaszkodva tudta csak elhagyni a helyszínt. A Fiumei úti Országos Baleseti Intézetben vizsgálták meg, ahol kiderült, kificamodott a térde. Az MSZP elítéli a rendőrök durva fellépését.

Több helyen is nőtt a légszennyezettség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.08. 14:28

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Több településen is kifogásolt volt a levegő minősége.
Budapesten és Dunaújvárosban, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Sajószentpéteren, Vácon, valamint Várpalotán ismét kifogásolt volt a levegő minősége pénteken – közölte a Tisztifőorvos a Facebook-oldalán.   A bejegyzés szerint az országon átvonuló hidegfrontot kísérő csapadék és szeles időjárás kedvez a levegőminőség javulásának, így várhatóan elfogadható lesz a levegő minősége az országban a következő napokban.