Nemesdy Ervin váltja Dabóczi Kálmánt a BKK élén

Publikálás dátuma
2018.12.10. 12:07

Fotó: Youtube
Tarlós István főpolgármester az Indexnek megerősítette: Nemesdy Ervint fogja javasolni jövő januárban a BKK élére Dabóczi Kálmán helyére. A cég jelenlegi vezetőjének az e-jegyrendszer csúszása miatt kell mennie.
Gyakorlott mérnökember, az apja tanszékvezető volt a műszaki egyetemen – indokolta döntését a főpolgármester a hírportálnak. A cikk emlékeztet: Nemesdy nem ismeretlen a BKK-nál és a Városházán sem. 2013 után tagja volt a cég igazgatótanácsának; Vitézy leváltása után Tarlós őt szerette volna a BKK élére. Végül Dabóczi Kálmán lett a vezérigazgató, a nyugalmazott építőmérnök pedig Tarlós vezető tanácsadó tanácsadójaként folytatta. 
Nemesdy önéletrajza szerint 1992 és 1998 között a Betonútépítő Nemzetközi Rt.-nél a controlling tevékenységét irányította, 1998-tól 2004-ig a Pannonplast Rt.-nél vezette a controllingot. A mérnök az útépítés területén szerzett főleg tapasztalatokat, a Betonútépítőt követően a Gyurcsány-kormány alatt autópályát építő Viadom Zrt. gazdasági igazgatója volt, azután pedig a Vegyépszer Zrt. controllingigazgatója lett. Később mindkét cég csődbe ment. Nemesdy Ervin elhunyt édesapja, dr. Nemesdy Ervin a Műegyetem Útépítési Tanszékének vezetője, útépítő és vasútépítő tankönyvek szerzője, a Magyar Közúti Társaság Alapítója volt. 
Dabóczi Kálmán felmentését Tarlós István kezdeményezte az e-jegyrendszer bevezetésének csúszása miatt. Rosszul felmért, időhúzó tevékenység volt, ami nem maradhatott következmények nélkül, indokolta a főpolgármester.
Szerző
Témák
BKK
Frissítve: 2018.12.10. 13:00

2800 módosító indítvánnyal tiltakoznak ellenzéki pártok a rabszolgatörvény megszavazása ellen

Publikálás dátuma
2018.12.10. 11:35

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A házszabály szerint mindről külön szavaznia kell az országgyűlésnek.
"Tanulják meg a fideszes képviselők, milyen az, amikor túlórázni kell" - fogalmazott Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és frakcióvezetője azon a sajtótájékoztatón hétfőn, ahol az ellenzéki pártok képviselői bejelentették: az Országgyűlés hétfőn kezdődő ülésének napirendjéhez 2800 módosító indítványt nyújtanak be, hogy ezzel tiltakoznak a rabszolgatörvény megszavazása ellen, illetve próbálják meg azt megakadályozni.
Az emberi jogok világnapja is ma van, és ezt azzal ünnepli a Fidesz-KDNP, hogy magyar dolgozók millióit rabszolgává teszi - erre Szabó Tímea hívta fel a figyelmet a sajtótájékoztatón. Jelen volt még Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, aki arról beszélt, közjogi érvénytelenség miatt nem is fogadhatná el a parlament a munka törvénykönyve módosítását, ugyanis az erről szóló vitát a házszabályokat sértve, önkényesen zárta le Lezsák Sándor. Szél Bernadett pedig azt hangsúlyozta: a munkarendet elrendelni szokták, így nem önként, hanem kényszerből fogják vállalni a dolgozó emberek a hat napos munkahetet.
A napirend szerint szerdán lenne szavazás a rabszolgatörvényről.
Szerző
Frissítve: 2018.12.10. 11:55

Halálos balesetekkel kezdődött a hét

Publikálás dátuma
2018.12.10. 09:31
Illusztráció: Shutterstock
Fejér és Somogy megyében halt meg egy-egy ember karambol következtében.
Egy kamion és két személygépkocsi karambolozott reggel a 81-es főúton, Székesfehérvárnál. A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az egyik járműből, de az életét már nem lehetett megmenteni. További két ember megsérült. Mindezt a katasztrófavédelem közölte a honlapján.
Reggel 6 óra körül Somogy megyében is halálos baleset történt. Kiskorpád és Gige között eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó és egy kistehergépkocsi ütközött össze. A police.hu híre szerint a baleset következtében a személygépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. További két személy megsérült.
Szerző