Meglőtték a Fidesz egy megyei alelnökét vadászat közben

Publikálás dátuma
2018.12.11. 14:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Sok politikus részt vett a vadászaton - nem tudni, kinek a fegyveréből származott a sörét, ami egy madár helyett Tasi Sándor arcában végezte.
November végén vadászbalesetet szenvedett Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, írja a 24.hu. A portál úgy értesült, a fideszes politikust Romániában sebesítették meg az arcán egy olyan vadászaton, amelyen magyarországi és határon túli magyar politikusok is részt vettek.
Tasi Sándor elismerte, hogy meglőtték. Hangsúlyozta viszont, hogy nem gondatlanság okozta a balesetet, hanem egy szerencsétlen véletlen folytán kapott sebet.
"Vadásznyelven: a puskából leadott lövés után gurulatot kapott a sörét"

- mondta el Tasi. Hozzátette, nem sikerült tisztázni, hogy ki adta le a balesetet okozó lövést. Egy fasorban történt a baleset, amikor a vadászat résztvevői madárra lőttek. Egyszerre több lövést is leadtak 30-40 méter távolságból, nem lehetett megállapítani, merről érkezett az őt eltaláló sörét.
A vadászat után a politikus kórházi ellátásra szorult, az arcán ki kellett metszeni a bőr alól a sörétet.
Hidegben könnyen adódhat baleset abból, hogy eltéríti valami, például a keményre fagyott talaj a lövedéket, vagyis az gurulatot kap. Ez kifejezetten a sörétekkel szokott előfordulni, ezek a lövedékek ugyanis nem esnek szét, ha akadályba ütköznek.
Szerző
Frissítve: 2018.12.11. 15:03

Egyetlen hétig volt csak építési engedélye a ferihegyi óriás-parkolónak

Publikálás dátuma
2018.12.11. 13:45

Fotó: Molnár Ádám
Indoklás nélkül visszavonta a kormányhivatal a Ferihegyre tervezett hat szintes parkolóház építési engedélyét. A döntéssel teret nyerhet egy a közt jobban szolgáló koncepció.
Bár a december 4-én kiadott építési engedély alapján már elkezdődött a munka, Budapest Főváros Kormányhivatala hétfői döntésével visszavonta a hatszintes ferihegyi parkolóház engedélyét, írja az Index.hu. A döntés annál is váratlanabb, hogy a földmunkákat már jóval korábban megkezdték, és a jelenlegi szintbeli parkoló bontásához is hozzáláttak már a repülőtér mellett.
A Budapest Airport Zrt. által 2018. szeptember 12-én közzétett fotón a megépülő hatszintes parkolóház látványterve
Fotó: Budapest Airport Zrt. / MTI
Az építési engedély visszavonását nem indokolta a kormányhivatal.

Korábban a Közlekedő Tömeg Egyesület hívta fel rá a figyelmet: van egy koncepció, ami alapján úgy épülhetne egy napi 20-25 ezer embert kiszolgáló vasútállomás a reptér mellé, hogy közben sikerülne Magyarország számos nagyvárosát is bevonni az ország vérkeringésébe. Ennek az állomásnak az ideális helyszínére került volna a parkolóház, ami keveseket és drágán látott volna el, így semmiképpen sem lett volna a lehetséges legjobb opció a megépítése.
Az építési engedély visszavonása elképzelhető, hogy egy előnyösebb tervnek fog esélyt adni. Az ügyben még sem a kormányhivatal, sem a Budapest Airport nem nyilatkozott.
Areptéri vasút megállójának javasolt helye pont a parkolóház tervezett helyén
Fotó: Facebook/Közlekedő Tömeg
Szerző

Nem akarta a Fidesz, mégis a munkavállalók érdekében döntött az EP

Publikálás dátuma
2018.12.11. 13:04

Fotó: Pascal Bastien / Európai Parlament
Másodszor is nemet mondott Brüsszelben a Fidesz a magyar dolgozók érdekeinek védelmére, de az Európai Munkaügyi Hatóság azért úgy tűnik, létre fog jönni.
Amikor csak tehetik, a Fidesz képviselői szembe mennek a magyar emberek és a magyar munkavállalók érdekeivel - írja közleményében Újhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője, aki arra hívja fel a figyelmet: a kormánypárt kedden is így tett.
Nemmel szavazott a Fidesz az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozásáról az Európai Parlament plenáris ülésén is.

Ennek ellenére, mint a közleményből kiderül, a jelenlévő EP-képviselők nagy többséggel elfogadták a hatóság létrehozását.
Az Európai Munkaügyi Hatóság jövőbeni feladata biztosítani, hogy a munkavállalók mobilitására vonatkozó uniós szabályokat EU-szerte minden tagállamban méltányosan, egyszerűen és hatékonyan érvényre juttassák. Szintén ennek a hatóságnak lesz feladata fellépni a szociális és munkaügyi szabályokkal való - akár határokon átnyúló - visszaélések ellen is. Leegyszerűsítve: ez az uniós intézmény védi és támogatja például azokat az uniós polgárokat, akik rövidebb vagy hosszabb időre egy másik tagállamba mennek dolgozni.
Már az EU Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanácsának brüsszeli ülésén is a hatóság létrehozása ellen szavazott, és kiállt a magyar dolgozók ellen a kormánypárt. Akkor Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár úgy érvelt, az unió munkavállalóinak védelme igazából az érdeküket sértené: felesleges bürokráciát, zavaros, a tagállami kompetenciákat hátrányosan érintő állapotot teremtene.
Szerző
Frissítve: 2018.12.11. 13:28