Felfüggesztettet kapott a kamupártos politikus

Publikálás dátuma
2018.12.12. 17:11

Fotó: Németh András Péter
Szepessy Zsoltot, az Összefogás Párt elnökét azért ítélték el, mert a párt a 2014-es választás alatt nem tartotta be a számviteli előírásokat.
A Nyíregyházi Törvényszék az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a párt 300 millió forintos állami támogatást kapott a 2014-es országgyűlési képviselő választási kampányra, a számviteli előírásokat azonban nem tartotta be, nem készített könyvvezetést és beszámolót. Ezekért a felelősség a párt elnökét terheli - írták. Közölték, a párt 2013-2014-es vagyoni helyzetének áttekintése meghiúsult, mivel a bizonylatok hiányosak voltak és nem adták át az előző évre szóló beszámolót sem. A párt elnökét, aki egy időben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok polgármestere volt, a Nyíregyházi Járásbíróság kedden folytatólagosan elkövetett számvitel rendjének megsértése miatt egy év hat hónap, két év hat hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.
Frissítve: 2018.12.12. 17:24

Tróger, bunkó, közönséges - Kocsis Máté az ellenzék parlamenti akciójáról

Publikálás dátuma
2018.12.12. 16:46
FOTÓ: K 2 PRESS
Kövér László szerint büntetőjogi kategóriába eshet a rabszolgatörvény elfogadása előtt történtek némelyike. Feljelentések is születhetnek. Kocsis Máté jobbikos huligánokat és liberális anarchistákat emlegetett.
Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni,

mondta a házelnök a hvg.hu-nak. Kövért azzal kapcsolatban válaszolta mindezt, hogy egyes fideszes képviselők szerint a Büntető törvénykönyvbe ütközik, hogy az ellenzékiek megakadályozták az ülés levezető elnökét, hogy felmenjen az elnöki pulpitusra, majd szerintük fizikai erővel gátolták, hogy Orbán Viktor le tudja adni a szavazatát, illetve hozzáférjen a szavazógépéhez, ám a Btk.-ban nincs olyan paragrafus, hogy a miniszterelnök megakadályozása a szavazat leadásában, vagy a házelnök akadályozása a pulpitusra jutásban. „A házszabály és az országgyűlési törvény alapján sajnos nincs több eszköz a kezemben, mint a tiszteletdíj megvonása” - mondta Kövér László. Úgy vélte, vannak olyan pontok a törvényben, amelyek értelmezését szerinte igenis ki lehet terjeszteni, alkalmazni a történtekre.
A hírportálnak nyilatkozó fideszes képviselők aki egyenesen az MTV-székház 2006-os ostroma miatt közérdekű üzem megzavarásával perbe vont és elítélt Torockai László ügyéhez hasonlította a történteket. Szerinte az ellenzék lehetetlenné tette, hogy a legfontosabb demokratikus hazai intézmény, az országgyűlés a munkáját végezze. A képviselők némelyike nem zárta ki, hogy feljelentést tesznek az ügyben, és majd az ügyészség eldöntheti, milyen törvénysértést követtek el az ülésen akciózó képviselők.
Az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben - értékelte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szerdai parlamenti történéseket újságíróknak az állami hírügynökség tudósítása szerint. Kocsis Máté úgy fogalmazott: példátlan a magyar Országgyűlés elmúlt 28 éves történetében az ami történt, az, hogy ellenzéki képviselők, főleg "jobbikos huligánok és liberális anarchisták" a fizikai atrocitásoktól sem riadtak vissza. 
Megpróbálták mindenáron a magyar Országgyűlés, a legfőbb népképviseleti szerv működését agresszióval megakadályozni -

mutatott rá. A frakcióvezetője kérdésre azt mondta: semmiképpen sem maradhat következmények nélkül az, ami ma történt. Kitért arra is, hogy a kormánypárti képviselők az esküjükhöz híven teljesen nyugodtan és méltóságteljesen jártak el, nem engedték meg, hogy az ellenzék a szocialisták vezetésével bolondokházát csináljon a magyar Országgyűlésből - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.
Kocsis Máté a hvg.hu cikke szerint azt is mondta, "az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben." 
A mindenkori parlamentben megengedhetetlen ez a tróger, bunkó, agresszív, közönséges viselkedés

- mondta a Fidesz frakcióvezetője.  Jakab Péter jobbikos képviselőt agyalágyultnak nevezte, amiért beleült a miniszterelnök székébe és a szavazógépét nyomkodta. Ez probléma, arra még nem volt példa a parlament történetében, hogy valaki, más ellentétes véleményű helyett szavazzon - mondta 
Frissítve: 2018.12.12. 19:26

Gruevszki ma egy elegáns étteremben ebédelt, majd elmenekült a kérdések elől (videó)

Publikálás dátuma
2018.12.12. 16:31

Fotó: AFP
A jogerősen elítélt volt macedón miniszterelnököt ezúttal egy Pusztaszeri úti étteremben látták. Közben kiderült, hogy kedden az Anker közben, ahol szintén felbukkant Gruevszki, egy olyan macedón férfivel volt, aki ellen nyomozás folyik.
A 24.hu videója szerint Nikola Gruevszkit a Cafe 57 nevű étteremben észlelték. A Magyarországon menekültstátuszt kapott volt kormányfő az ebéd végeztével kilépett a vendéglátóhelyről, de amint meglátta a hírportál stábját, visszafordult. Másodszorra aztán úgy távozott az étteremből, hogy válasz nélkül hagyta a riporter kérdését. Beült egy fekete Volkswagenbe, amelyet egy sofőr vezetett, és elhajtott.
Gruevszkit már többedszerre figyelték meg Budapesten, amióta itt tartózkodik. Kedden például az Anker közben fényképezték le, de látták már az Erzsébet téri karácsonyi forgatagban is. Az Anker közi fotón egy másik férfivel látható. Róla - amint a 24.hu kiszúrta - a macedón Makfax hírügynökség kiderítette, hogy Alekszander Trajkovszkinak hívják, és a macedón vámügynél dolgozik. Budapesti felbukkanása azért érdekes, mert hivatalosan betegszabadságot vett ki. Ezen felül a férfi ellen erőszakos cselekedet gyanújával folyik nyomozás, és hétfőn kellene megjelennie a bíróság előtt. Az útlevelét azonban nem vették el és a hírek szerint a Wizz Air járatával érkezett Magyarországra.
Szerző
Frissítve: 2018.12.12. 20:25