Tizenöt év börtönt kaphat: nem bírta feldolgozni a szakítást, leszúrta a lányt

Publikálás dátuma
2018.12.15. 09:30
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a budapesti gimnazistával szemben, aki szakítás után leszúrta nála egy évvel idősebb volt barátnőjét, írja a hvg.hu. A fiú és a lány ugyanabba a fővárosi gimnáziumba jártak, a vádlott féltékenysége miatt a lány szakított vele. A fiú folyamatosan zaklatta a lányt, hogy folytassák a kapcsolatot. A lány többször is kérte, hogy hagyja őt békén, de közben aggódott, hogy volt barátja esetleg kárt tesz magában. A vádirat szerint 2018. január 12-én a sértett egy buszmegállóban találkozott a fiúval, együtt buszra szálltak, és a vádlott hazakísérte őt a XVII. kerületi lakóházba. A lépcsőházban folytatták a beszélgetést, ami azonban egy idő után vitává, majd veszekedéssé fajult. Ekkor a fiú a hátizsákjából elővett egy kést, és megszúrta a lányt, aki a földre zuhant és szinte azonnal elvesztette az eszméletét. A fiú otthagyta, és kiszaladt a házból, a lány meghalt.
Szerző

Rothadó bőrhalmok bűzlöttek Pápa és Sárvár határában

Publikálás dátuma
2018.12.14. 15:30
Veszélyes hulladék: rothadó állati bőrök Pápán
Fotó: police.hu
Vágóhídról hordták szét az állati hulladékot, a hatfős banda több település mellett is bőröket dobálhatott szét.
Méretes bőrhalom bűzlött még júniusban egy pápai utca végében, a hulladékra egy helyi lakó hívta fel a hatóságok figyelmét. A nyomozók eljárást indítottak, így kiderült, hogy hasonló halmokat raktak Nyárád és Mihályháza, valamint Sárvár és Szakony közelében is – a rothadó bőr pedig veszélyes hulladéknak minősül.
A rendőrök azonosították a bőrös bandát: a hattagú társaság a gyanú szerint egy vágóhíd tulajdonostól kapta a lefejtett bőröket, és közel 20 köbméternyi rothadó szerves hulladékot szórtak szét –ráadásul egy forgalomból kivont, külföldi rendszámmal felturbózott autóval szállították a szennyező anyagokat. Az ügyben valamennyi gyanúsítottat – így a vágóhíd tulajdonosát is – veszélyes hulladék lerakásával elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, két fő ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt is eljárás indult. A társaságból egy főt letartóztattak, a többiek szabadlábon várhatják meg a nyomozás végét és az esetleges vádemelést, derül ki a police.hu közleményéből.
Szerző

Gépfegyveres álkommandósok vittek el milliókat Törökbálinton (videó)

Publikálás dátuma
2018.12.14. 12:51
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Maszkos, gépfegyveres ismeretlenek állítottak meg egy kamiont, majd több millió forintot vettek el a sofőrtől. A rendőrség keresi a tetteseket.
A Pest megyei nyomozók az állampolgárok segítségét kérik egy csoportosan, fegyveresen elkövetett rablással összefüggésben – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint az elkövetők még június 11-én délután, egy Törökbálinton lévő telephelyen hivatalos eljárást színlelve megállítottak egy járműszerelvényt, majd annak vezetőjét több millió forint értékű készpénz átadására kényszerítették. A bűncselekményt elkövető három személyről egy felvétel is rendelkezésre áll:
A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a felvételen látható személyeket vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen.
Szerző
Frissítve: 2018.12.14. 14:10