Csodával határos módon menekült meg a nő, aki nem tudja, hogy került a jeges Dunába

Publikálás dátuma
2018.12.15. 09:41
A Duna alacsony vízállása miatt felszínre került hajóroncs a Külső-Béda holtágban a Baranya megyei Kölked közelében 2018. októbe
Fotó: Sóki Tamás / MTI
Az asszony legalább tíz percet töltött a folyóban.
A 36 éves nő csütörtökön éjjel elmerült a jeges Dunában, Győr belvárosában. Perceken múlt az élete, írja a Bors.  Az asszony a Kossuth és a Jedlik híd között egy stégbe kapaszkodott, be­szélni nem tudott, sokkos állapotban volt, amikor a rendőrök rátaláltak. – Egy hölgy tett bejelentést a segélyhívón csütörtökön éjfél előtt, hogy valaki a Dunába esett, de ő nem tud segíteni rajta, a csúszós, jeges stégen nem akart kockáztatni, inkább segítséget kért – mondta a Borsnak Farkas Péter őrmester. Szerinte a nő legalább tíz percet tölthetett a folyóban, 33 fokra lehűlt, és a nevét sem tudta megmondani. 
A nőt kórházba vitték, először nem tudta megmagyarázni, hogyan került a vízbe. Úgy tudjuk, pszichiáter is megvizsgálta és azóta saját felelősségére hazaengedték. Információink szerint az asszony előtte fogyaszthatott alkoholt, de az nem tisztázott, hogy véletlenül vagy szándékosan került a vízbe.
Szerző
Témák
Duna Győr kihűlés

Tizenöt év börtönt kaphat: nem bírta feldolgozni a szakítást, leszúrta a lányt

Publikálás dátuma
2018.12.15. 09:30
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a budapesti gimnazistával szemben, aki szakítás után leszúrta nála egy évvel idősebb volt barátnőjét, írja a hvg.hu. A fiú és a lány ugyanabba a fővárosi gimnáziumba jártak, a vádlott féltékenysége miatt a lány szakított vele. A fiú folyamatosan zaklatta a lányt, hogy folytassák a kapcsolatot. A lány többször is kérte, hogy hagyja őt békén, de közben aggódott, hogy volt barátja esetleg kárt tesz magában. A vádirat szerint 2018. január 12-én a sértett egy buszmegállóban találkozott a fiúval, együtt buszra szálltak, és a vádlott hazakísérte őt a XVII. kerületi lakóházba. A lépcsőházban folytatták a beszélgetést, ami azonban egy idő után vitává, majd veszekedéssé fajult. Ekkor a fiú a hátizsákjából elővett egy kést, és megszúrta a lányt, aki a földre zuhant és szinte azonnal elvesztette az eszméletét. A fiú otthagyta, és kiszaladt a házból, a lány meghalt.
Szerző

Rothadó bőrhalmok bűzlöttek Pápa és Sárvár határában

Publikálás dátuma
2018.12.14. 15:30
Veszélyes hulladék: rothadó állati bőrök Pápán
Fotó: police.hu
Vágóhídról hordták szét az állati hulladékot, a hatfős banda több település mellett is bőröket dobálhatott szét.
Méretes bőrhalom bűzlött még júniusban egy pápai utca végében, a hulladékra egy helyi lakó hívta fel a hatóságok figyelmét. A nyomozók eljárást indítottak, így kiderült, hogy hasonló halmokat raktak Nyárád és Mihályháza, valamint Sárvár és Szakony közelében is – a rothadó bőr pedig veszélyes hulladéknak minősül.
A rendőrök azonosították a bőrös bandát: a hattagú társaság a gyanú szerint egy vágóhíd tulajdonostól kapta a lefejtett bőröket, és közel 20 köbméternyi rothadó szerves hulladékot szórtak szét –ráadásul egy forgalomból kivont, külföldi rendszámmal felturbózott autóval szállították a szennyező anyagokat. Az ügyben valamennyi gyanúsítottat – így a vágóhíd tulajdonosát is – veszélyes hulladék lerakásával elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével gyanúsítják, két fő ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt is eljárás indult. A társaságból egy főt letartóztattak, a többiek szabadlábon várhatják meg a nyomozás végét és az esetleges vádemelést, derül ki a police.hu közleményéből.
Szerző