Bayer Zsolt eddig bírta: tüntetne a tüntetések ellen

Publikálás dátuma
2018.12.16. 11:32

Fotó: Népszava
A Békemenet egyik szervezőjének elfogyott a türelme a rabszolgatörvény ellen indult tüntetéssorozat miatt. Bayer a blogján hívja "sétára" övéit.
A fideszes publicista blogján nem túl szofisztikáltan adott hangot véleményének a túlóratörvény elleni demonstrációk kapcsán.
"Azt hiszem, kezd elég lenni ezekből. Az őrjöngő, felakasztással fenyegető, törő-zúzó szar lumpenprolikból, meg az ennek örvendező médiagecikből, soros-csicskákból, mama kedvenceiből, fröccsöntött forradalmárokból. Készüljetek!"

majd Bayer így folytatja:

"Lassan ideje tennünk egy sétát, ahogy szoktunk! Se erőszak, se hőzöngés, se füstbomba, se dobálás, se törés-zúzás, se rendőrök elleni támadás - csak méltóságteljes, nyugodt erő. Ahogy szoktuk. Készüljetek! Elpofátlanodtak a keresztény gyűlölők, karácsony utálók, kinyílt a pofájuk a Lenin-fiúknak. Készüljetek!"

Szerző
Frissítve: 2018.12.16. 11:48

Megnézte már a szelvényét? - Íme az ötös lottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2018.12.16. 09:14
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 50. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki.
Nyerőszámok: 4 (négy) 7 (hét) 47 (negyvenhét) 53 (ötvenhárom) 75 (hetvenöt) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 81 darab, nyereményük egyenként 672.875 forint; 3 találatos szelvény 5141 darab, nyereményük egyenként 11.310 forint; 2 találatos szelvény 112.476 darab, nyereményük egyenként 1130 forint. Joker: 001087 - 2 darab Joker telitalálatos szelvény van, nyereményük egyenként 14.355.740 forint.
Szerző
Témák
ötös lottó

Szavazások: az MSZP lett a hét politikai aktora, és egyre keményebb rendőri fellépésre számítanak a magyarok

Publikálás dátuma
2018.12.16. 08:08

Fotó: Tóth Gergő
A parlamenti obstrukció és a kormánypárti káosz volt a legerősebb üzenet.
Magabiztos többséggel (55 százalékkal) győzött az MSZP és a Párbeszéd frakciószövetsége a nepszava.hu szavazásán, amelyik arra volt kíváncsi, melyik politikai formáció fellépése bizonyult a leghatékonyabbnak a rabszolgatörvény ellen. (A voksolás egyébként a két említett szereplő között is súlyozott - a szövetségre leadott szavazatok mintegy 70 százalékát az embertelen jogszabály parlamenti blokádját megszervező szocialisták húzták be.)
A második legnépesebb tábor (34 százalékos részesedéssel) a "pártot nem választóké" volt. Azaz azoké, akik nem tették mérlegre, hogy melyik ellenzéki párt milyen érdemeket szerezett a rabszolgatörvény elleni küzdelemben, hanem már önmagában annak is örültek, hogy az ellenzéki pártok képesek voltak összekapaszkodni egy ügyben. (Megjegyzendő: régóta ez volt az első ügy, amikor a tüntetők közül senkit nem zavart a pártok jelenléte, sőt.)
A másik négy párt összesen 12 százalékot szerzett. Ebben a körben a Demokratikus koalíció az éllovas 5 százalékos eredményével. Mögötte a Momentum végzett (3 százalékkal) - emlékeztetőül: a parlamenten kívüli párt alelnökét egy ködgyertya miatt vitték el a rendőrök. Az LMP és a Jobbik támogatottsága egyformán alakult: mindkét formáció a voksok 2 százalékát tudhatja a magáénak. 
Abban mindegyik párt egyetért, hogy fokozni kell a kormányra nehezedő nyomást, hogy vonja vissza a rabszolgatörvényt, így mindenkit várnak a délutáni tüntetésre. Hogy a demonstráció résztvevői mire számíthatnak, pontosabban miképp lépnek fel velük a könnygázt és a paprikasprét egyre gyakrabban figyelmeztetés nélkül bevető rendőrök, arról szórnak a vélemények.
A nepszava.hu szavazásán a legerősebb vélemény (43 százalék), hogy a kormány már elég erősnek és kikezdhetetlennek érzi magát ahhoz, hogy izomból letörjön minden ellenállást, azaz durvulhatnak a karhatalom akciói. Azonban a voksolók közül majdnem ugyanannyian gondolják azt is, hogy a kabinet meg van zavarodva, még nem tudja, mihez kezdjen a demonstrációkkal, így a rendőrök fellépése is kiszámíthatatlan. 
Szerző
Frissítve: 2018.12.16. 08:40