A rendőröket sem engedték be az MTVA székházába

Publikálás dátuma
2018.12.17 09:40

Fotó: Facebook/Szél Bernadett
Táska, kabát nélkül lökték ki az ellenzéki képviselőket a közmédia fellegvárából. Rendőrt hívtak, hogy legalább személyes tárgyaikat visszakapják, de az MTVA őrségét ez sem érdekelte.
Élő adásban derült ki, hogy az MTVA őrségét a hatósági fellépés és a rendőrigazolvány sem érdekli: miután erőszakkal rángatták ki az épületből Hadházy Ákos és Szél Bernadett parlamenti ellenzéki képviselőket, a békásmegyeri rendőröket sem akarták beengedni.
A történteket Facebookon közvetítették: Hadházy és Szél azért hívott rendőrt, mert személyes tárgyaik – ruháik, táskáik – a tévészékház épületében maradtak, és kérésükre sem adták vissza a komplexum őrei. 
A kihívott békásmegyeri rendőrök megpróbáltak bejutni, de hosszas egyeztetés után nem engedték be az épületbe.
Szél Bernadett arról beszélt, hogy odabent legalább négy különböző biztonsági szolgálat embereivel találkoztak.
„Egyértelművé vált, hogy ennek az abszurd és mocskos rendszernek ez a szíve és motorja, a verőlegényeik, pedig mint régen az ÁVÓ arra valóak, hogy elhallgattassák a kritikus hangokat – mondta a történtekről Hadházy Ákos. Mint lapunk élőben közvetítette, az ellenzéki politikus korábban egy lépcső peremén, a korláton kívül próbált feljutni arra az emeletre, ahol feltételezése szerint az MTVA vezetősége tartózkodott- így próbálta elérni, hogy fogadják őt, és a politikusok élő adásban olvashassák be öt pontos petíciójukat. Az őrség azonban Hadházy útját állta, majd hosszas huzakodás után erőszakkal vonszolták ki őt és társait az épületből. 
Frissítve: 2018.12.17 09:48

Itt vannak a lottószámok - darabonként több mint 600 millió forintot érnek

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:44
Illusztráció/Shutterstock
Minden idők harmadik legnagyobb nyereményét lehet szakítani, ha valaki egyedül találja el a helyes számokat, akkor menthetetlenül milliárdos lesz.
Szóval tessék a szelvényegyeztetésre felkészülni, és:
7;17;42;53;76
Témák
lottó

Novák Katalin: ha balra tolódik a Néppárt, nincs helyünk benne

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:33

Fotó: kormany.hu/ Botár Gegely
A magyar emberek érdekeire hivatkozva sasszézna ki pártcsaládjából a Fidesz, ha nem tudja rendezni konfliktusait - derül ki a Novák Katalin által adott interjúból.
Szétköltözésként, de nem válásként jellemezte a Fidesz és a Néppárt konfliktusát a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Novák Katalin, aki két fideszes társával (Varga Judittal és Szájer Józseffel) magyar részről próbálja kezelni az EPP és a Fidesz konfliktusát.
Novák szerint Manfred Weber három, Fidesznek számára szabott feltételéből a a plakátkampány befejezése és a bocsánatkérés is teljesült, a CEU Magyarországon maradása pedig még döntés kérdése. „Ami a CEU-t illeti, nem tekintem olyan kérdésnek, ami a Néppárt és a Fidesz kapcsolatában sorsdöntő lenne, de ott is megvizsgáljuk a javaslatukat” - fogalmazott Novák; igaz, Weber alapvetően nem az ő álláspontjára volt kíváncsi az ügyben.
Az államtitkár kitért arra is, hogy a Néppártból háromtagú bizottság ellenőrzi majd, hogy teljesültek e a weberi követelések; ennek fogadására alakult a Varga-Novák-Szájer -féle delegáció, a helyzetet ugyanakkor párbeszédként és nem alá-felé rendeltségként jellemezte az interjúban. Novák Katalin szavaiból kitűnik az is, hogya Fidesz felkészült a pártcsaládból való kiválására. Mint fogalmazott, „megnézzük, mire számíthatunk május után, várhatóan hogyan alakul át a politikai színtér. (...) A kérdés az, melyik lesz az a politikai közösség, ahol a leginkább tudjuk képviselni a magyarok érdekeit” (...)
"Mindenképpen lesz átrendeződés, nagy kérdés, a tagpártok rádöbbennek-e végre, hogy vesztes pálya a balra tolódás. A Néppártnak csak akkor van jövője, ha jobbközép pártszövetség marad. Ha tovább tolódik balra, akkor nekünk nincs helyünk benne."
Novák szerint egyébként sokan a Fidesz győzelmének tekintették, amikor a Néppártban 190 igen és 3 nem voks, valamint 70 tartózkódás mellett döntöttek a párt felfüggesztéséről. Ezt a kommunikációs panelt ismételték itthon  felfüggesztés után a kormányközeli lapok, így a metróban ingyenesen terjesztett Lokál is.