rendőrök;MTVA;Hadházy Ákos;

A rendőröket sem engedték be az MTVA székházába

Táska, kabát nélkül lökték ki az ellenzéki képviselőket a közmédia fellegvárából. Rendőrt hívtak, hogy legalább személyes tárgyaikat visszakapják, de az MTVA őrségét ez sem érdekelte.

Élő adásban derült ki, hogy az MTVA őrségét a hatósági fellépés és a rendőrigazolvány sem érdekli: miután erőszakkal rángatták ki az épületből Hadházy Ákos és Szél Bernadett parlamenti ellenzéki képviselőket, a békásmegyeri rendőröket sem akarták beengedni.

A történteket Facebookon közvetítették: Hadházy és Szél azért hívott rendőrt, mert személyes tárgyaik – ruháik, táskáik – a tévészékház épületében maradtak, és kérésükre sem adták vissza a komplexum őrei. 

A kihívott békásmegyeri rendőrök megpróbáltak bejutni, de hosszas egyeztetés után nem engedték be az épületbe.

Szél Bernadett arról beszélt, hogy odabent legalább négy különböző biztonsági szolgálat embereivel találkoztak.

„Egyértelművé vált, hogy ennek az abszurd és mocskos rendszernek ez a szíve és motorja, a verőlegényeik, pedig mint régen az ÁVÓ arra valóak, hogy elhallgattassák a kritikus hangokat – mondta a történtekről Hadházy Ákos.

Mint lapunk élőben közvetítette, az ellenzéki politikus korábban egy lépcső peremén, a korláton kívül próbált feljutni arra az emeletre, ahol feltételezése szerint az MTVA vezetősége tartózkodott- így próbálta elérni, hogy fogadják őt, és a politikusok élő adásban olvashassák be öt pontos petíciójukat. Az őrség azonban Hadházy útját állta, majd hosszas huzakodás után erőszakkal vonszolták ki őt és társait az épületből.