MTVA;Szél Bernadett;rabszolgatörvény;

Nézek ki a fejemből - gyorsinterjú a vacogó Szél Bernadettel

A képviselő "ellenfeljelentést" tesz.

Hogy van?

Vacogok, az összes személyes cuccom bent van az MTVA épületében. Nézek ki a fejemből, hogy történhet meg az, hogy fegyveres biztonsági őrök nem engednek be országgyűlési képviselőket a köztévébe. A rendőrség nem intézkedik, a készenlétisek felsorakoztak, de nem csinálnak semmit. Egy magánhadsereg "kezeli" a helyzetet.

Amikor vasárnap éjszaka bementek a köztévé épületébe, gondolta volna, hogy fizikai atrocitás lesz az akcióból?

Nem. Nem akartuk, hogy bármilyen erőszakos dolog történjen - épp ezért mentünk be. Egy öt pontból álló követelést akartunk csak beolvasni.

Mikor szakadt el a cérna? A Facebook-élőzéséből kiderült, hogy erőszakkal távolították el önöket.

Amikor átjutottunk a C épületbe. Ez már közel van a stúdiókhoz és frászt kaptak. Nem akarták kezelni a helyzetet, inkább fegyveres biztonsági őröket küldenek ránk. Amennyiben egy szerkesztővel vagy egy igazgatóval megbeszélhettük volna, milyen módon kerülhet be a petíció a közmédia adásába, nem lett volna semmilyen balhé. Ilyen embert azonban nem küldtek, talpig felfegyverkezett alakok jöttek ránk. Először sorfalat álltak a stúdiók ajtajai előtt, majd közölték, hogy ne menjünk fel a lépcsőn, mert csúszik. Ekkor kezdődött a lökdösődés. Hadházy Ákos azt mondta, márpedig ő felmegy. Próbálták visszafogni, kijelentették, hogy megvolt az atrocitás és intézkedés következik. Rángatták, húzták Hadházyt. Próbáltam védeni, követeltem, hogy állítsák le ezt az őrületet, de erre nem voltak hajlandóak, sőt engem is kidobtak vele együtt.

Meddig lesz az MTVA épülete előtt?

Lesz ma egy házbizottsági ülés délben, oda mindenképpen elmegyünk, fontos dolgokról akarunk beszélni. Egyébként maradunk: továbbra is el akarjuk és el is fogjuk érni, hogy beolvassák a petíciónkat.

Olvasta, hogy feljelentést tett önök ellen az MTVA?

Nem, de mi is feljelentést teszünk, ahogy olyan körülmények közé kerülünk.