Előfizetés

Fegyelmi eljárásba rántaná be a Fidesz Márki-Zay Pétert

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.17. 20:16
Márki-Zay Péter zajos csatában nyerte a hódmezővásárhelyi választást
Fotó: Vajda József / Népszava
A polgármester azzal érvel, Hódmezővásárhely vagyonát mentette.
Márki-Zay Péter elleni vizsgálóbizottság felállításáról döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés, írja a hvg.hu. A dolog előzménye, hogy a város úgy indította el egy 170 milliós víztisztító beruházást, hogy azt a költségvetés nem hagyta jóvá. Márki-Zay szerint azért volt kénytelen közgyűlési jóváhagyás nélkül elindítani a beruházást, mert különben 170 millió forintot veszített volna a város. Ha bebizonyosodik a számviteli fegyelem megsértése, akkor fegyelmi eljárás indulhat és akár feljelentés is születhet Márki-Zay ellen. 
Fotó: Tóth Gergő

A köztévé székházánál folytatódott a napok óta tartó ellenzéki tüntetés - galéria

Az MTVA szákházánál elhangzottak a beszédek, és a tiltakozók együtt mondták el az öt pontot. Ha Áder János aláírja a törvényt, megkezdődik a sztrájkok szervezése.

Szerző

Megosztás
Frissítve: 2018.12.18. 09:12

Óriási késések két szolnoki vasútvonalon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.17. 19:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Miskolc–Hidasnémeti vonalon utazóknak is 15-30 perccel hosszabb menetidővel kellett számolniuk.
Hétfőn késő délutántól felsővezeték-hiba miatt csak egy vágányon közlekedtek a vonatok Újszász és Szolnok között. Újszász állomáson csak egy vágány felett volt feszültség a felsővezetékben, ezért jelentősen lelassult a közlekedés – közölte a Mávinform. A tájékoztatás szerint a Budapest–Újszász–Szolnok–Lőkösháza és a Hatvan–Szolnok vonalon utazóknak 30-60, néhány járat estében 60-120 perccel hosszabb menetidővel kellett számolniuk. Később közölték: Újszász és Szolnok között kijavították a vasúti felsővezeték hibáját, így a vonatok ismét két vágányon közlekednek. Az érintett két vasútvonalon a menetrend szerinti közlekedés éjszakára állhat helyre. Onga és Szikszó állomás között ugyancsak hétfőn meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően ezen a szakaszon lassabban közlekedtek a vonatok. A hibát már kijavították, várhatóan késő estére visszaáll a menetrendszerű közlekedés.