Minisztert is küldhet a Fidesz az Európai Parlamentbe

Publikálás dátuma
2018.12.18. 09:24
Fotó: Népszava, Tóth Gergő
Csütörtökön dönt a kormánypárt országos választmánya az európai parlamenti (EP) listáról.
"Néhány változás mindenképpen lesz a jelenlegi EP-delegációhoz képest, de összességében a stabilitásra törekszik a kormánypárt vezetése" - írja a kormánypárti Magyar Idők. A cikk szerint az új nevek között szerepelhet Trócsányi László igazságügyi miniszter, valamit Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, akinek ismert terep az uniós törvényhozás, hiszen a magyar néppárti képviselőcsoport titkáraként már dolgozott az Európai Parlamentben. Az újság úgy tudja, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt vezetője is a tervezett lista elején van, de ő valószínűleg a lelkészi hivatás folytatása mellett dönt.
Szerző

Pályahiba miatt állnak a 4-6-os villamosok

Publikálás dátuma
2018.12.18. 09:04
Illusztráció
Fotó: Népszava
Már több mint egy órája pótlóbuszok járnak az Oktogon és Széll Kálmán tér között.
Közelebbről nem részletezett pályahiba bénítja a 4-6-os villamosjáratok mozgását: a BKK először egy órája jelentette Facebook-oldalán a meghibásodást, mint írják, a villamosforgalmat ideiglenesen buszok helyettesítik. 
A közlekedési társaság hideget-meleget kap a hozzászólóktól, valaki azt kifogásolja, hogy a Futár nem jelezte a kimaradást, más arra panaszkodott, hogy csak nyolc perc után futott be az első pótlóbusz.
Szerző

Kolléganőjével balesetezett az éjszaka Gulyás Gergely

Publikálás dátuma
2018.12.18. 08:53
Fotó: Molnár Ádám
A Miniszterelnökséget vezető minisztert szállító autó az Andrássy út és a Nagymező utca sarkán ütközött egy taxival, a politikus nem sérült meg.
"A balesetben érintett egyik autóban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter utazott a kolléganőjével" - írja a hvg.hu a Miniszterelnökség közleményére hivatkozva. A minisztert és munkatársát szállító Skoda Superb az Andrássy úton haladva ütközött egy Nagymező utcából kihajtó taxival, a gépjárművet a Miniszterelnökség hivatásos sofőrje vezette. Az ütközésben a kontrollvizsgálat alapján a miniszter gépjárművezetője, munkatársa és a taxi sofőrje 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett, Gulyás Gergely sértetlen maradt. Valamennyien saját lábukon szálltak ki a kocsiból.  A Miniszterelnökség hozzáteszi, hogy  Gulyás Gergely egy kolléganővel utazott, amikor a baleset történt, a police.hu közleménye alapján pedig az is kiderül, hogy az ütközés éjszaka háromnegyed egykor történt.   Gulyás Gergely azt követően hagyta el a baleset helyszínét, hogy a könnyebb sérülést szenvedett személyeket kórházi kivizsgálásra mentővel elszállították. A kórházból már mindenkit hazaengedtek. A rendőrség szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit. A police.hu-n éjjel fél 2-kor megjelent közlemény szerint a baleset 0 óra 45 perckor történt.
Szerző
Frissítve: 2018.12.18. 09:47