Ürülékkel kenték be a KDNP XII. kerületi irodájának ablakát

Publikálás dátuma
2018.12.18. 11:24

Fotó: Google Street View
Valaki fekáliát kent szét a pártiroda kirakatán. Korábban kidekorálták a Fidesz fővárosi irodáját is, szegedi kirendeltségük ablakán pedig korábban tégla repült be.
Olvasói fotókat kapott kedd délelőtt a 444.hu: a képek tanúsága szerint valaki ürülékkel mázolta be a KDNP Kékgolyó utcai irodájának kirakatát, és sejthetően nem baleset történt. A portált értesítő olvasó valamivel fél 11 előtt szembesült a látvánnyal. 
Az utóbbi napokban több hasonló eset is történt, egyre többen fejezik ki hasonló módon véleményüket a kormányzati politikáról. Lapunk írta meg, hogy az Európai Baloldal Táncsics alapszervezete feliratokkal – és a kormányellenes tüntetők öt pontjával – dekorálta ki a Fidesz Klauzál téri irodájának rácsait. 
A Fidesz szegedi irodájának üvegajtaját korábban féltéglával betörték, festékkel locsolták le ismeretlenek, Debrecenben pedig tüntetők zúdítottak hógolyózáport a helyi Fidesz-kirendeltségre.
Szerző

Megerősített védelem a megyei lapoknál is: csak a listákon szereplők léphetnek a szerkesztőségekbe

Publikálás dátuma
2018.12.18. 11:21

Fotó: Tóth Gergő
A kormánypárt megvédi, ami az övé: a budapesti események után a jobbára a kormányhoz tartozó megyei szerkesztőségek seregnyi új biztonsági őrt kaphattak.
Több megyei napilap szerkesztőségéhez is biztonsági őrök érkeztek kedden, írja a debreceni ügyekkel foglalkozó Debreciner. Úgy tudják: az újonnan jött csak azokat engedik be, akik szerepelnek a nekik kiadott listákon.
Hogy az intézkedés érvényes-e a Hajdú-bihari Napló debreceni szerkesztőségére is, azt a Debreciner nem tudja, ám arra emlékeztet: a vasárnapi tüntetés a városban a kormánypárti médiapakkba tartozó Napló székházánál kezdődött, és a bejáratra többen is felragasztották a "lakájmédia" feliratot. "Elkezdtek nagyon félni" - kommentálják a hírt.
Budapesten vasárnapeste vonult a rabszolgatörvény miatt tüntető tömeg az MTVA székházához, ahol a követeléseiket beolvasni kívánó országgyűlési képviselőket bántalmaztak a biztonsági őrök. Hétfőn már a Ripost, a Mediaworks és a Figyelőszerkesztőségeihez is ellátogattak a demonstrálók.
Szerző

Tiltakozók várják Bécsben Orbán Viktort - kilenc országban tüntetnek a kormány ellen

Publikálás dátuma
2018.12.18. 09:38

Fotó: Szecsődi Balázs / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
A hazai demonstrációkat sikeresen elkerülte, bécsi látogatásán azonban egy bejelentett tüntetés fogadja a magyar miniszterelnököt. Tüntetnek itthon a Kossuth téren, de tiltakozások várhatóak Helsinkiben, Dublinban, Hágában is a NER és a rabszolgatörvény ellen.
Miközben itthon napok óta tömegek tüntetnek Orbán Viktor és rendszere ellen, a miniszterelnök Bécsbe látogatott, hogy részt vegyen a kétnapos EU-Afrika Fórumon. Az eseményen – ahol az MTI szerint 25 afrikai és 13 európai állam vezetői vesznek részt – a felek a gazdasági együttműködés lehetőségeiről és a klímaváltozásról tárgyalnak majd. 
Orbán Viktor viszont már a találkozó előtt a migrációval hangolt: mint mondta „a mi álláspontunk az, hogy a segítséget kell Afrikába vinni, és nem pedig a bajt behozni ide, Európába, és különösen nem Magyarországra."  
Orbán számára kellemetlen lehet, hogy Bécsben bejelentett tüntetéssel várják: a Kreatív Ellenállás Bécs ( Kreativer Widerstand Wien) szerdán O1GWien alcímmel tiltakozik a magyar kormány politikája ellen, rendezvényüket pedig 20 méterre tartják a bécsi magyar követségtől. 
Így talán láthat valamit a tiltakozóakcióból a célszemély is, aki vasárnap sikeresen kerülte el, hogy összefusson kritikusaival. Veszprémben tüntetők várták Orbán Viktort, mivel úgy lehetett tudni, hogy részt vesz a Márfi Gyula érsek 75. születésnapja alkalmából rendezett szentmisén – a rendezvényre azonban végül csak Kövér László és Harrach Péter látogatott el.

Európa-szerte tüntetések készülnek

 Közben itthon és külföldön is folytatódik a már 6. napja tartó kormányellenes tüntetéssorozat: a Mérce részletes összefoglalója szerint a fővárosi Kossuth térre Minden nap tüntetünk! címmel hirdettek meg délutánra újabb demonstrációt. Tiltakozó akció lesz itthon szerdán Nyíregyházán a Momentum szervezésében, Vácra pedig egy magánszemély jelentette be a fővárosi demonstrálók melletti szimpátiatüntetést. Nem csak Magyarországon tiltakoznak az túlórakeret önkényes növelése és a kormányzati intézkedések miatt. Mint a portál felsorolja:    Dublinban, Helsinkiben, Brüsszelben,  Hágában és Amszterdamban Lipcsében, Hannoverben, Brémában és Stutgartban Varsóban Párizsban demonstrálnak kedden vagy szerdán a kormánykritikus, külföldön élő magyarok és a helyi állampolgárok.  
Így, a már említett Bécset és a hazai tüntéseket hozzászámolva, összesen kilenc országban tüntetnek Orbán Viktor rendszere ellen.

Szerző
Frissítve: 2018.12.18. 12:29