Őrsi beolvasta az ellenzék öt pontját az M1 kamerájába

Publikálás dátuma
2018.12.20. 10:41

Nagyon örülnénk, ha ezt a közmédia az esti híradásaiba bevágná – mondta az MSZP budapesti alelnöke.
Őrsi Gergely beolvasta az öt pontos ellenzéki követelést az M1 Híradójának kamerájába az előválasztásról szóló csütörtöki sajtótájékoztatón – derül ki az MSZP Facebook-oldalán közzétett videóból. Őrsi a pontok beolvasása után azt mondta, 
„erről szóltak az elmúlt napok eseményei, és erről egyet sem sikerült önnek kérdeznie, nagyon örülnénk, ha ezt a közmédia az esti híradásaiba bevágná.”

Az ellenzék
  • a rabszolgatörvény visszavonását,
  • kevesebb rendőri túlórát,
  • független bíróságokat,
  • az Európai Ügyészséghez történő csatlakozást
  • és független közmédiát
követel a kormánytól.
Szerző
Frissítve: 2018.12.20. 10:52

Startol az előválasztás: egyelőre négy párt száll be - Puzsér nyáron csatlakozik, ha ugyan

Publikálás dátuma
2018.12.20. 10:16
FOTÓ: SZALMÁS PÉTER
Hogy ki száll szembe Tarlóssal, az leginkább a budapesti szavazók részvételi hajlandóságán múlik. És persze azon, hányan mérteik meg magukat. Jelen állás szerint az előválasztás két fordulós lesz - a másodikban Puzsér csap össze a pártjelöltekkel.
A Kunigundai székházban történtek megmutatták, hogy közös az ellenzék hite és közös a célja, úgyhogy Molnár Zsolt arra kérte az ellenzék pártjait, hogy őrizzék meg az utóbbi napokban formálódott egységet, és az együtt mozdulva szerezzék meg az önkormányzati választások legfontosabb posztját: a budapesti főpolgármester pozícióját. Erre persze csak akkor van esély, figyelmeztetett az MSZP budapesti elnöke, ha egy jelölt áll szemben Orbán Viktor budapesti helytartójával szemben.Ezt az embert, pedig csak a budapestiek szemelhetik ki, hiszen egyedül az győzheti le Tarlós Istvánt, aki mögött felsorakoznak az emberek. Hogy a fővárosi polgárok akarata érvényesüljön, annak egyetlen módja van, az előválasztás, deklarálta Molnár Zsolt, így az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Magyar Szolidaritási Mozgalom be is jelenti, hogy ilyen elő-megmérettetést rendez.
Magyarországon az előválasztásra még nem volt példa, magyarázta Molnár Zsolt, de ez ne ijesszen el senkit, ugyanis ezzel a módszerrel az ellenzék megkapja a lehetőséget, hogy ne kövesse el azokat a hibákat, amiket a 2104-es önkormányzati választás előtt vétett. Persze, hangsúlyozta a szocialisták Budapesti elnöke, a siker tényleg az embereken, pontosabban a résztvevők sokaságán múlik, úgyhogy mindenkit arra biztatott, hogy szavazzon az előválasztáson, a pártoktól pedig azt kérte, hogy segítsenek a mozgósításban, illetve ha szükséges, akkor bocsássák rendelkezésre erőforrásaikat. A pártok ezt ígérték is. Gy. Németh Erzsébet azt hangsúlyozta, hogy azért vegyen részt mindenki az előválasztáson, mert az önkormányzati megmérettetés nem lesz könnyű menetelés. Még akkor sem, nyomatékosított a Demokratikus Koalíció Képviselője, ha Budapestnek elege van a Fideszből – ahogy ennek tavasszal egyértelmű jelét adta.
Az előválasztás az a módszer, magyarázta Kocsis Cake Olivio amelyikkel hatékonyan ellent lehet tartani a Fidesz által eltorzított választási szisztémáknak. A Párbeszéd politikusa szerint ugyanis egyszerre mozgósítja a különböző víziókat és a választókat. Székely Sándor is azért szimpatizál az előválasztással, mert szerinte ezzel a módszerrel az ellenzék nemcsak azt mutathatja meg, miben különbözik a Fidesztől, de azt is, emelte ki a Magyar Szolidaritási Mozgalom politikusa, hogy miben térnek el egymástól a baloldali pártok elképzelései.
Ami az előválasztás címerfiguráit, azaz a főpolgármester-jelölteket illeti, nos közülük eddig egyetlen induló biztos: az MSZP Horváth Csabát állítja rajtvonalhoz. A Párbeszéd politikusa csak annyit mondott, mindjárt megnevezik jelöltjüket. A DK és a Szolidaritási Mozgalom nem említett nevet. (Aki többet akar tudni a tartalmi és a technikai részletekről, az itt tájékozódhat.) A kör azonban bővülhet, ugyanis bár sokáig úgy tűnt, egyfordulós meccs lesz az előválasztás, egy Karácsony Gergely, Molnár Zsolt és Puzsér Róbert által szignált megállapodás szerint (amit utóbbi a Facebookján tett közzé), júniusban a demokratikus pártok jelöltje Puzsér Róbert független aspiránssal mérkőzik.
Szerző
Témák
előválasztás
Frissítve: 2018.12.20. 12:09

Ezt a tejet ne igya meg, visszahívja a Spar

Publikálás dátuma
2018.12.20. 10:12

Annak, aki visszaviszi a terméket, megtérítik a vételárat.
A gyártó kérésére kivonják a forgalomból a 2019. március 12-én lejáró 1,5 százalékos tartós (uht) literes tejet – közölte a Spar. A termék tételazonosítója: L062146 Az üzletlánc azt írta, hogy ha valaki visszaviszi a terméket, megtérítik a vételárat. A visszahívás okát nem közölték.
Szerző