Előfizetés

Nem létező szervezet nevében terrorizálták a hajléktalanokat Csepelen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.21. 13:52

Fotó: Bohanek Miklós
A kigyúrt férfiak a Csepel Önkormányzata Biztonsági Szolgálat -feliratú pólóban keménykedtek legyengült hajléktalanokkal. Ilyen szervezet azonban nincs – a csepeli városgazda céggel szerződő biztonsági szolgálat pedig közterületen nem is intézkedhet.
Újabb groteszk fordulatot hozott a Csepelen terrorizált hajléktalanok története: Az önmagukat biztonsági őrnek mondó, többnyire civilben járőröző, bár a pólóikon olykor Csepel Önkormányzata Biztonsági Szolgálat feliratot viselő férfiak több szemtanú egybehangzó állítása szerint megfélemlítették, megalázták, bántalmazták a Karácsony Sándor utca környékén mindazokat, akiket hajléktalannak véltek.  
 A fedél nélkülieket vegzáló szekuritis különítményről korábban a 24.hu számolt be egy országos visszahangot kiváltó cikkben. A hírportál tovább is lépett az ügyben: kiderítették, hogy a pólón szereplő biztonsági szolgálat külön szervezetként nem létezik. „A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. valójában a Prev-Info Kft.-vel kötött szerződést – és fizettek ki nekik közel 40 millió forintot vagyonvédelmi szolgáltatásokért – a Kft. a szerződés értelmében azonban csak a városgazda telephelyeit védhette volna. Közterületen, mint amilyen a Karácsony Sándor utca, nem akciózhattak, erre törvény szerint sem lett volna lehetőségü,  de a lap szerint a BRFK sem kötött a céggel szerződést utcai járőrözésre vagy más tevékenységre.
A portál arra is emlékeztetett, hogy a Prev.Info 2011-ben kezdte meg működését, Czájder Gábor ügyvezető-tulajdonos, a BRFK egykori gazdasági irányítója irányításával – a vállalkozás pedig a L.A.C. Holding leányvállalata; utóbbi szervezetet a tiszteletbeli kazah konzul, a kormányközeli milliárdos, Horváth László tulajdonolja  - írja a lap.    A L.A.C-nak korábban alvállalkozóként bedolgozott  Swat Privat Group Kft., ami Rogán Antal egyik csepeli rendezvényét biztosította, de Swat Private arról is ismert, hogy vezetője ellen – a Dózsa György úti baleset okozásával vádolt M. Richárddal együtt  – rendőri korrupcióval kapcsolatos nyomozás folyik. Talán csak véletlen egybeesés, de a hajléktalanokat vegzáló három fős kommandó egyik tagja is Swat Security kitűzőt viselt.
A kigyúrt, és főként gyengébbekkel keménykedő csapat az első tényfeltáró cikk után eltűnt Csepel utcáiról; működésük nyoma azonban megmaradt, és egy bejelentésnek köszönhetően a rendőrség is felfigyelt akciójukra.

Bepanaszolták Hadházyt: Állatorvoshoz méltatlan, ha az embert biztonsági őrök bántalmazzák

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.21. 13:45

Fotó: Tóth Gergő
Az ellenzéki képviselőkre zúduló büntetés-cunami újabb eljárással bővült: Hadházy Ákost az állatorvosi kamara etikai bizottságánál jelentették fel, mert "deviáns".
Panaszt nyújtott be két állatorvos Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, eredeti szakmája szerint állatorvos ellen az MTVA Kunigunda utcai székházában tanúsított magatartása miatt a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Bizottságához. Az etikai eljárást kezdeményező dokumentumot egyik aláírója, Szinesi András állatorvos juttatta el pénteken az MTI-hez. A december 19-ei keltezésű panasz szerint Hadházy Ákos december 16-17-én
"az MTVA székházában önmagából teljesen kifordulva, minősíthetetlen, már deviánsba hajló módon viselkedett".

A két aláíró szerint "a kolléga magatartása súlyosan szembemegy a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Szabályzatában foglalt idevonatkozó szabályokkal". A panasz hivatkozik egyebek között a szabályzat azon pontjára, mely szerint az állatorvosnak "az állatorvosi tevékenység során józan, szakszerű és társadalmilag elvárható magatartást (alkalomhoz illő, kulturált megjelenéssel) kell tanúsítania". A két aláíró szerint Hadházy Ákos magatartása összeegyeztethetetlen a kamarai szabályok mellett állatorvosi esküjének azon részével is, mely kimondja: "arra törekszem, hogy az állatorvos-tudomány, valamint Alma Materünk jó hírnevét öregbítsem, megbecsülését előmozdítsam". A kamara etikai bizottságához intézett panaszt jegyző Szinesi András és Herényi Bulcsu állatorvosok szerint "megállapítható, hogy dr. Hadházy Ákos az etikai vétség tényállását kimerítette".
Hadházy még praktizáló állatorvosként
Fotó: Tóth Gergő
Az utóbbi időben egész büntetés-cunami zúdult az ellenzéki országgyűlési képviselőkre. Először Kövér László akarta nagyon megbüntetni a múlt szerdán a házelnöki pulpitust elfoglaló képviselőket, ebből végül hét, nagyjából félmillió forint összegű bírság lett. Aztán az MTVA vezetése jelentette fel a követeléseiket beolvasni kívánó politikusokat, mert szerintük tüntetőkkel zsarolták őket, kergették a dolgozókat és félelmet keltettek, ráadásul még hazudnak is. (A rendőröket egyébként nem engedték be az MTVA őrei a székházba.) Legutóbb pedig csütörtökön a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) indított eljárást a képviselők ellen, amiért levideózták, amint a köztévé székházában rángatják őket.

Úgy küldte el egy gimnazista lány Ádert és fideszes társait, mint még soha senki

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.21. 12:29

Fotó: Artur Widak / AFP
A Fidesz egy undorító tolvajbanda, ha a tehetnék, a demokrácia szóból is kilopnák a betűket – mondta a 17 éves kecskeméti lány, a rabszolgatörvény kapcsán pedig volt egy keresetlen kérése a „bajszos faszhoz” is.
Ritka kemény és szókimondó beszédet tartott egy középiskolás lány Kecskeméten csütörtökön, a  túlóratörvény ellen tartott tüntetésen - szavait először a 444.hu idézte. Nagy Blanka, a Móra Ferenc Gimnázium diákja már első mondataival is nagyobbat ütött a kormányon, mint sok parlamenti ellenzéki képviselő:
„Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz.”

mondta Nagy Blanka. Majd azzal biztatta a tömeget, hogy ekkora elmaradottságban és rezsimben sem kell csüggedni, hiszen láthatjuk, hogy hogy egyszerű gázszerelő milliárdokat kereshet. „Azt mondom, legyünk gázszerelők, emberek!” - ajánlotta hallgatóságának. A fiatal lány szerint, ami amit „ez az tolvaj, undorító banda” csinál, azt kleptokráciának hívják: nagy hangon hirdetik a demokráciát, de még magából a demokrácia szóból is képesek lennének kilopni a betűket.
Nincs elegük abból, hogy a gyerekük magukra sem ismer, mert csak aludni járnak haza? - kérdezte a felnőtteket az Áder János által aláírt túlóratörvény kapcsán. Aztán hozzátette, az adófizetői forintokból Orbán Ráhel vesz magának új Gucci-táskát Bécsben, miközben a dolgozók itthon sem tudnak elmenni pár napra nyaralni. A szónok arra is figyelmeztetett, hogy a Fidesszel szemben erősen, de nem erőszakkal kell fellépni, hiszen a kormánypárt éppen erőszakosságot vár a tüntetőktől. 
leghúzósabb mondatok ezután, a beszéd zárlatában következnek, amit Nagy Blanka a jelek szerint Áder Jánosnak címzett – ekkor már tudható volt, hogy a köztársasági elnök az országos, sőt nemzetközi tiltakozás ellenére aláírta a túlóra-törvényt.
„ üzenem annak a bajszos fasznak, és az összes fideszes képviselőnek (… ) hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.”

Ez a fajta, nyers, dühödt akció nagyon más, mint amit akár még január elején is láthattunk, amikor jólfésült diáktüntetők visszafogottan nyilatkoztak céljaikról a kormánypárti sajtónak- hogy válaszul csak leckéztetést kapjanak. Itt már nincs kockás ing, és iskolai kampány, a tiltakozás kilépett az oktatási rendszer keretei közül. A fővárosi Kossuth téri tüntetések során is rengeteg volt a fiatal, akik már nem a tanóraszám csökkentéséért vagy az intézményi szólásszabadságért tüntettek, hanem egyértelműen a kormány ellen vonultak az utcára, és akár tettlegességig is elmentek a demonstrációk során.