Nem létező szervezet nevében terrorizálták a hajléktalanokat Csepelen

Publikálás dátuma
2018.12.21 13:52

Fotó: Bohanek Miklós
A kigyúrt férfiak a Csepel Önkormányzata Biztonsági Szolgálat -feliratú pólóban keménykedtek legyengült hajléktalanokkal. Ilyen szervezet azonban nincs – a csepeli városgazda céggel szerződő biztonsági szolgálat pedig közterületen nem is intézkedhet.
Újabb groteszk fordulatot hozott a Csepelen terrorizált hajléktalanok története: Az önmagukat biztonsági őrnek mondó, többnyire civilben járőröző, bár a pólóikon olykor Csepel Önkormányzata Biztonsági Szolgálat feliratot viselő férfiak több szemtanú egybehangzó állítása szerint megfélemlítették, megalázták, bántalmazták a Karácsony Sándor utca környékén mindazokat, akiket hajléktalannak véltek.  
 A fedél nélkülieket vegzáló szekuritis különítményről korábban a 24.hu számolt be egy országos visszahangot kiváltó cikkben. A hírportál tovább is lépett az ügyben: kiderítették, hogy a pólón szereplő biztonsági szolgálat külön szervezetként nem létezik. „A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. valójában a Prev-Info Kft.-vel kötött szerződést – és fizettek ki nekik közel 40 millió forintot vagyonvédelmi szolgáltatásokért – a Kft. a szerződés értelmében azonban csak a városgazda telephelyeit védhette volna. Közterületen, mint amilyen a Karácsony Sándor utca, nem akciózhattak, erre törvény szerint sem lett volna lehetőségü,  de a lap szerint a BRFK sem kötött a céggel szerződést utcai járőrözésre vagy más tevékenységre.
A portál arra is emlékeztetett, hogy a Prev.Info 2011-ben kezdte meg működését, Czájder Gábor ügyvezető-tulajdonos, a BRFK egykori gazdasági irányítója irányításával – a vállalkozás pedig a L.A.C. Holding leányvállalata; utóbbi szervezetet a tiszteletbeli kazah konzul, a kormányközeli milliárdos, Horváth László tulajdonolja  - írja a lap.    A L.A.C-nak korábban alvállalkozóként bedolgozott  Swat Privat Group Kft., ami Rogán Antal egyik csepeli rendezvényét biztosította, de Swat Private arról is ismert, hogy vezetője ellen – a Dózsa György úti baleset okozásával vádolt M. Richárddal együtt  – rendőri korrupcióval kapcsolatos nyomozás folyik. Talán csak véletlen egybeesés, de a hajléktalanokat vegzáló három fős kommandó egyik tagja is Swat Security kitűzőt viselt.
A kigyúrt, és főként gyengébbekkel keménykedő csapat az első tényfeltáró cikk után eltűnt Csepel utcáiról; működésük nyoma azonban megmaradt, és egy bejelentésnek köszönhetően a rendőrség is felfigyelt akciójukra.

Itt vannak a lottószámok - darabonként több mint 600 millió forintot érnek

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:44
Illusztráció/Shutterstock
Minden idők harmadik legnagyobb nyereményét lehet szakítani, ha valaki egyedül találja el a helyes számokat, akkor menthetetlenül milliárdos lesz.
Szóval tessék a szelvényegyeztetésre felkészülni, és:
7;17;42;53;76
Témák
lottó

Novák Katalin: ha balra tolódik a Néppárt, nincs helyünk benne

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:33

Fotó: kormany.hu/ Botár Gegely
A magyar emberek érdekeire hivatkozva sasszézna ki pártcsaládjából a Fidesz, ha nem tudja rendezni konfliktusait - derül ki a Novák Katalin által adott interjúból.
Szétköltözésként, de nem válásként jellemezte a Fidesz és a Néppárt konfliktusát a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Novák Katalin, aki két fideszes társával (Varga Judittal és Szájer Józseffel) magyar részről próbálja kezelni az EPP és a Fidesz konfliktusát.
Novák szerint Manfred Weber három, Fidesznek számára szabott feltételéből a a plakátkampány befejezése és a bocsánatkérés is teljesült, a CEU Magyarországon maradása pedig még döntés kérdése. „Ami a CEU-t illeti, nem tekintem olyan kérdésnek, ami a Néppárt és a Fidesz kapcsolatában sorsdöntő lenne, de ott is megvizsgáljuk a javaslatukat” - fogalmazott Novák; igaz, Weber alapvetően nem az ő álláspontjára volt kíváncsi az ügyben.
Az államtitkár kitért arra is, hogy a Néppártból háromtagú bizottság ellenőrzi majd, hogy teljesültek e a weberi követelések; ennek fogadására alakult a Varga-Novák-Szájer -féle delegáció, a helyzetet ugyanakkor párbeszédként és nem alá-felé rendeltségként jellemezte az interjúban. Novák Katalin szavaiból kitűnik az is, hogya Fidesz felkészült a pártcsaládból való kiválására. Mint fogalmazott, „megnézzük, mire számíthatunk május után, várhatóan hogyan alakul át a politikai színtér. (...) A kérdés az, melyik lesz az a politikai közösség, ahol a leginkább tudjuk képviselni a magyarok érdekeit” (...)
"Mindenképpen lesz átrendeződés, nagy kérdés, a tagpártok rádöbbennek-e végre, hogy vesztes pálya a balra tolódás. A Néppártnak csak akkor van jövője, ha jobbközép pártszövetség marad. Ha tovább tolódik balra, akkor nekünk nincs helyünk benne."
Novák szerint egyébként sokan a Fidesz győzelmének tekintették, amikor a Néppártban 190 igen és 3 nem voks, valamint 70 tartózkódás mellett döntöttek a párt felfüggesztéséről. Ezt a kommunikációs panelt ismételték itthon  felfüggesztés után a kormányközeli lapok, így a metróban ingyenesen terjesztett Lokál is.