Vádat emeltek Kevin Spacey ellen, a színész egy "elnöki videóban" protestál

Publikálás dátuma
2018.12.25. 09:39
FOTÓ: Nicholas Kamm / AFP
Vádat emeltek Kevin Spacey amerikai színész ellen bántalmazás és szeméremsértés miatt, melyeket a vád szerint egy fiatal férfi ellen követett el még 2016-ban, írja a 444.hu. A vád úgy szól, hogy az 59 éves Spacey a Massachusetts államban található Nantucket szigetecskén egy bárban alkoholt vett az akkor 18 éves fiúnak, majd megfogdosta őt. Massachusettsben 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani. A vádat Heather Unruh korábbi tévés műsorvezető állításaira alapozták, aki 2017-ben vádolta meg az amerikai színészt azzal, hogy szexuálisan bántalmazta a fiát.  A színész egy YouTube-videóval reagált a vádemelésre. A nagy sikerű Kártyavár (House of Cards) sorozatban általa játszott Frank Underwood karakterébe bújva szól a Let Me Be Frank (Hadd Legyek Őszinte. de ugye: Hadd legyek FRANK is) címet viselő felvétel nézőihez. Azt mondja, nem fogja megfizetni annak árát, amit nem követett el. Emellett felteszi a kérdést a nézőknek, hogy bizonyíték nélkül is elhiszik-e a vádakat, ítélkeznek-e felette tények hiányában.
(Spacey a Kártyavárban egy minden hájjal megkent, hataloméhes politikust alakított, akit a gyilkosság sem tántorított el céljai elérésétől. A sikeres sorozatból azonban kiírták, miután többen megvádolták szexuális zaklatással és bántalmazással, színészi karrierje pedig lényegében véget is ért.)
Szerző

A tűzoltóknak le kellett bontaniuk a kéményt, hogy kiszabadítsák az amatőr télapót

Publikálás dátuma
2018.12.25. 08:46

Fotó: Shutterstock
A srác három órán át szoronkodott a kürtőben.
Beszorult a kéménybe egy 14 éves csecsen fiú Linzben, miután fentről bemászott, aztán nem tudott se lejjebb menni, sem visszamászni, írja a 444.hu. A rendőrséget a tinédzser szomszédja értesítette, aki vasárnap hajnalban tévénézés közben furcsa hangokra lett figyelmes. Felment a ház padlására, ahol az egyik használaton kívüli kandalló fölött a kéményben lokalizálta a furcsa hangok forrását. A linzi tűzoltók először biztosították a fiút, hogy ne csússzon tovább, majd a kémény szétszedésével kiszabadították. A srác  mintegy 3 órát töltött a kéményben, de horzsolásokon és a kihűlésen túl nem lett komolyabb baja. Mikor kiszabadították, azt mondta, azért mászott be, hogy jól megnézze magának a házat, és télapósat játsszon
Szerző

Három autó ütközött a Rákóczi úton

Publikálás dátuma
2018.12.24. 12:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset helyszínelését már befejezték, így megindult a forgalom.
Eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött három autó hétfő délelőtt a főváros VII. kerületében, az Rákóczi út 62. szám előtt – írta a police.hu. A balesetben senki nem sérült meg. A járművek forgalmi akadályt képeztek, ezért a forgalom rendőri irányítás mellett haladt. A rendőrök már befejezték a baleset helyszínelését, így megindult a forgalom.
Szerző
Frissítve: 2018.12.24. 14:18