Az év utolsó napjaiban is tüntetnek a rabszolgatörvény ellen

Publikálás dátuma
2018.12.27. 15:01

Fotó: Draskovics Ádám
Vidéken és Londonban üzenik a kormánynak: elutasítják a túlóratörvényt.
A karácsony előtt véget ért és az új évben folytatódó rabszolgatörvény- és kormányellenes demonstrációk között is lesz pár tüntetés a december közepén elfogadott jogszabály ellen. A Mérce szedte össze, hogy az óév utolsó napjaiban hol tartanak tiltakozásokat. Budapesten szilveszterkor 18 órára a Sándor-palota elé szerveződik tüntetés Bajusztalanítás címmel, ezzel a törvényt szinte azonnal aláíró Áder János köztársasági elnöknek üzennek a résztvevők.
Előtte, pénteken a Vasas Szakszervezeti Szövetség tart félpályás útlezárást Pápa határában. A demonstráció 11-től 15 óráig tart. A 83-as utat a 33-as kilométernél zárják le Győr irányában, az akcióhoz politikai és civil szervezetek is csatlakoznak. 
Szintén pénteken Szabad új évet, Hatvan! címmel a Heves megyei városban lesz tiltakozó megmozdulás. A 16 órára a Szent Mihály útra meghirdetett tüntetést ellenzéki pártok és civilek közösen szervezik. 
És hogy a külföldi nagyvárosok se maradjanak ki a kormányellenes demonstrációkból, szombaton 12 órakor Londonban is az utcára vonulnak azok, akik elutasítják a rabszolgatörvényt. A tüntetést O1G Fehér Lufis Felvonulás - White Balloon March címmel hirdették meg. 
Szerző

A jeges Zagyvából mentettek ki egy kutyát

Publikálás dátuma
2018.12.27. 13:08

Fotó: Életjel Mentőcsoport/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósá
Úgynevezett dugólétra és mentőkötél kellett az állat kimenekítéséhez.
"Beszakadt a jég egy kutya alatt Zagyvarékason a napokban, a Zagyva folyón. A négylábú nem tudott saját erejéből a partra jutni, ezért a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport tagjai dugólétra és mentőkötél segítségével szabadították ki a kutyust a jég fogságából" - közölte Facebook-oldalán a katasztrófavédelem. Az állat nem sérült meg, a saját lábán hagyta el a folyópartot.
Szerző

Kovács Zoltán nekitámadt a New York Timesnak

Publikálás dátuma
2018.12.27. 12:57
Itthon nemigen kerül ilyen helyzetbe a kormányszóvivő
Az elmúlt nyolc évben már megszokott módon újra szánalmas ostobaságokat harsog a New York Times Magyarországgal és a miniszterelnökkel kapcsolatban - mondta a politikus.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárát az akasztotta ki, hogy a tekintélyes amerikai lap karácsonyi cikkében egyebek mellett megjelent: az Orbán-rezsim abban különbözik a fasizmustól, hogy itt nincs Gestapo. A New York Times továbbá szélsőjobboldali ikonnak nevezte Orbán Viktort, illetve a CEU ellehetetlenítését a tudományos szabadság elleni támadásként értékelte. Erre reagált Kovács Zoltán a Magyar Időknek.
Az államtitkár előszeretettel osztja ki a nyugati és az amerikai sajtót, ha bírálják a kormányt. Nemrég a Politico egyik újságírójáról írta, hogy politikai aktivistának tekinti. Néhány hete pedig a The Washington Postnak küldött olvasói levelet, amiért a lap a CEU elüldözéséről közölt cikket. Kovács erre azt válaszolta, az egyetem nem működött törvényesen. 
Szerző