EP-kampányra kéreget Orbán, januárban küldi a csekket

Publikálás dátuma
2018.12.29. 13:34
Orbán Viktor
Fotó: Népszava
A választás tétje ismét rendkívüli, így - a korábbi évekhez hasonlóan - ismét a zsebükbe nyúlhatnak a kormánypárt támogatói.
Orbán Viktor miniszterelnök január elején levélben keresi meg azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak, írja közleményében a Fidesz. A levél mozgósít majd az európai parlamenti választásra, melynek tétje - mint eddig minden voksolásé, melyen a Fidesz megmérettette magát - "nagyobb lesz, mint a korábbi években bármikor".
A közlemény az ellenzék burkolt hazaárulózása után arra is rátér, az ország erőforrásai felett kormánypártként diszponáló Fidesznek nincs elég pénze.
"A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével pénzadománnyal járulhatnak hozzá a Fidesz európai parlamenti választási kampányához"

- írják. Mint ahogy a választások évről évre rendkívülibbnél rendkívülibbre növekvő tétjeiben, úgy persze ebben sincs semmi váratlan: idén januárban például a Soros György elleni "harcra" kalapozott híveinél Magyarország miniszterelnöke.
Szerző

Elrappelte a polgármester, hogy pénzügyileg jól áll a város

Publikálás dátuma
2018.12.29. 12:26

Fotó: #Martfű - Szuper csúcshely / Youtube
Kétszázötvenen éneklik együtt Martfű karácsonyi videójában, hogy a város "Szuper csúcshely".
"A város jól áll, jó a kedvem, financiálisan minden rendben" - rappeli Papp Antal, Martfű független polgármestere a Szolnok megyei város karácsonyi videójában. A "Szuper csúcshely" című videóban szereplők között mosolygó gyerekek és nyugdíjasok, polgárőrök, papok, sportolók, táncosok és orvosok bukkannak fel, velük mutatja meg a város, milyennek szeretné látni magát - az ABBA "Super Trouper" című számának dallamára.
Mint a Szoljon.hu írja, csaknem 250 embert énekeltettek meg a Martfű Média munkatársai. A videót karácsonyi meglepetésnek szánták a helyieknek, de úgy tűnik, országos sikert aratott váratlanságával: több mint 26 ezren voltak rá kíváncsiak december 21-i megjelenése óta.
Szerző

Kompokat bérelne a brit kormány, hogy ne legyen fennakadás a Brexit miatt

Publikálás dátuma
2018.12.29. 12:21

Fotó: Benjamin Furst / AFP
Kompokat bérel a brit kormány arra az esetre, ha nem lépne érvénybe a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás, és emiatt fennakadások keletkeznének a nagy-britanniai áruellátásban.
A közlekedési minisztérium szóvivőjének szombati tájékoztatása szerint a tárca 107,7 millió font (több mint 38 milliárd forint) értékben a francia Brittany Ferries, a dán DFDS és a brit Seaborne Freight hajózási társaságokkal kötött szerződést havi félmillió tonna pótlólagos kapacitás biztosítására. Ez heti négyezer kamion szállítására elegendő pótkapacitást jelent. A minisztérium szerint a cél az, hogy ha a megállapodás nélküli Brexit miatt a legnagyobb forgalmú brit kompkikötőben, a délkelet-angliai Doverben fennakadások támadnának, legyen készenlétben elegendő kapacitás a forgalom átirányítására más nagy-britanniai kikötőkbe. A mentesítő kikötők között lehet Plymouth, Poole, Portsmouth és Southampton. A közlekedési tárca tájékoztatása szerint ha Nagy-Britannia úgy távozik az Európai Unióból, hogy a Brexit feltételeiről szóló megállapodás nem lép érvénybe, és emiatt az uniós országok kiterjedtebb határforgalmi ellenőrzéseket kezdenek, az késleltetheti a "kritikus fontosságú" árucikkek behozatalát, emellett általánosságban is jelentős fennakadásokat okozhat a brit gazdaságban és a Dovert kiszolgáló úthálózat forgalmában - olvasható a távirati iroda hírében.