Gyerekek törték fel sorra a budapesti üzleteket, a huszadik után kapták el őket

Publikálás dátuma
2018.12.31. 08:33
A kép illusztráció
Fotó: Nicolas Armer / AFP
A legidősebb közülük még csak 16 éves. Összesen 700 ezer forintot szereztek.
A BRFK nyomozói elfogtak hét fiatalt, akik nyolc nap alatt húsz alkalommal törtek be budapesti üzletekbe - tájékoztat honlapján a rendőrség. A járőröket a banda miatt utoljára a IX. kerületbe riasztották, december 26-án éjjel, egy Ferenc körúti étteremhez.
A nyomozók azonosították a betörőket, négy 13 éves, egy 14 éves, egy 15 éves és egy 16 éves budapesti fiút.

A további nyomozásnak köszönhetően megállapították, hogy a fiatalok december 19-e és 27-e között Budapest III., V., VI., VIII., IX., XI., és XIV. kerületében törtek be éttermekbe és üzletekbe. A betörések során közel 700 ezer forintot loptak el, és több mint 300 ezer forint kárt is okoztak.
A nyomozók a fiatalokat elfogták, előállították, és a 13 éves fiúk kivételével gyanúsítottként hallgatták ki őket. A 16 és a 15 éves fiút a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Budai Központi Kerületi Bíróság a 16 éves fiú esetében 2018. december 29-én elrendelte a letartóztatást, a 15 éves fiút bűnügyi felügyelet alá helyezte.
Szerző

Másodszor gázolt a vonat: egy nénit gyűrtek maguk alá a kerekek

Publikálás dátuma
2018.12.30. 21:03

Fotó: Shutterstock
Szombaton Velencénél, vasárnap a Nyugati pályaudvarnál történt baleset.
Halálra gázolt egy embert egy Nyíregyháza-Debrecen felől érkező vonat a fővárosban a Nyugati pályaudvar előtt, a Városliget környékén szombat este. A baleset miatt 60-90 perces késésekre kell számítani az érintett vonalakon - jelentette a Mávinform sajtóügyeletese. Kavalecz Imre azt mondta: egy idős nő halt meg a balesetben. Az érintett vonat utasait a katasztrófavédelmi szakemberek segítségével a Nyugati pályaudvarra kísérték. A rendőrség a helyszínelés miatt lezárta mindkét vágányt Kőbánya-Kispest felé. Cegléd felé az InterCity, a távolsági és az elővárosi vonatok jelenleg a Nyugati pályaudvar helyett Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan is indulnak vissza. Hozzátette: a MÁV-Start és a Budapesti Közlekedési Központ megegyezése alapján a MÁV vonataira érvényes bérleteket elfogadják a metrón Kőbánya-Kispest és a Nyugati között. Szombat délután a velencei vasútállomáson is halálra gázolt egy embert egy vonat.
Szerző
Témák
vonatbaleset
Frissítve: 2018.12.31. 09:06

Nem terrorista volt, csak drogos a hannoveri reptérre autóval bezúzó férfi

Publikálás dátuma
2018.12.30. 08:52

Fotó: Clemens Heidrich / AFP
Egy kaput betörve behajtott egy férfi autóval a hannoveri légikikötő repülőgép-parkolójába szombaton, de semmi nem utal arra, hogy terrortámadási célból tette. A huszonéves illető drogok hatása alatt, bódult állapotban vezette autóját, amelyet a rendőrség állított meg, írja a hvg.hu. A történtek miatt késve szállt fel 13 gép, 21 leszállását pedig másik repülőtérre irányították át. A férfi kocsijában tűzszerészek nem találtak semmilyen veszélyes szerkezetet, vagy anyagot. Az észak-német NDR csatorna szerint egy külföldi férfiról van szó, de nem tudni, hogy milyen állampolgár, bár egy lengyel rendszámú autóval rontott a repülőtér területére.
Szerző