Citeraművésznek készült a 17 éves lány, aki két ujját vesztette el egy petárda miatt

Publikálás dátuma
2018.12.31. 08:56

Fotó: police.hu
Zenésztársaival próbálta ki az internetről rendelt petárdát, ami miatt elvesztette hüvelky- és mutatóujját a gyóri fiatal.
Súlyosan megsérült szombaton egy 17 éves lány Gyóron, miután felrobbant a kezében egy petárda. Teljesen szétroncsolt ujjakkal szállították kórházba. A Blikk úgy tudja: a lányt ígéretes citeraművészként tartják számon, ám karrierje derékba törhet a baleset miatt.
Az orvosok többórás műtéttel sem tudták megmenteni a jobb kezén lévő hüvelyk- és mutatóujját, mindkettőt amputálni kellett.

A lány népdalkörös zenésztársaival próba után a helyi könyvtár épülete mellett akarta kipróbálni az interneten rendelt petárdát, ami azonban még az eldobás előtt működésbe lépett.
A rendőrség a hasonló esetek megelőzéséért a szilveszter közeledtével figyelmeztetést adott ki. Ebben többek közt arra hívják fel a figyelmet, hogy csak a hivatalos forgalmazóktól vett pirotechnikai eszközök tekinthetők biztonságosnak - már ha lehet egyáltalán biztonságról beszélni egy felrobbanó valami esetében.
Szerző
Témák
petárda

Gyerekek törték fel sorra a budapesti üzleteket, a huszadik után kapták el őket

Publikálás dátuma
2018.12.31. 08:33
A kép illusztráció
Fotó: Nicolas Armer / AFP
A legidősebb közülük még csak 16 éves. Összesen 700 ezer forintot szereztek.
A BRFK nyomozói elfogtak hét fiatalt, akik nyolc nap alatt húsz alkalommal törtek be budapesti üzletekbe - tájékoztat honlapján a rendőrség. A járőröket a banda miatt utoljára a IX. kerületbe riasztották, december 26-án éjjel, egy Ferenc körúti étteremhez.
A nyomozók azonosították a betörőket, négy 13 éves, egy 14 éves, egy 15 éves és egy 16 éves budapesti fiút.

A további nyomozásnak köszönhetően megállapították, hogy a fiatalok december 19-e és 27-e között Budapest III., V., VI., VIII., IX., XI., és XIV. kerületében törtek be éttermekbe és üzletekbe. A betörések során közel 700 ezer forintot loptak el, és több mint 300 ezer forint kárt is okoztak.
A nyomozók a fiatalokat elfogták, előállították, és a 13 éves fiúk kivételével gyanúsítottként hallgatták ki őket. A 16 és a 15 éves fiút a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Budai Központi Kerületi Bíróság a 16 éves fiú esetében 2018. december 29-én elrendelte a letartóztatást, a 15 éves fiút bűnügyi felügyelet alá helyezte.
Szerző

Másodszor gázolt a vonat: egy nénit gyűrtek maguk alá a kerekek

Publikálás dátuma
2018.12.30. 21:03

Fotó: Shutterstock
Szombaton Velencénél, vasárnap a Nyugati pályaudvarnál történt baleset.
Halálra gázolt egy embert egy Nyíregyháza-Debrecen felől érkező vonat a fővárosban a Nyugati pályaudvar előtt, a Városliget környékén szombat este. A baleset miatt 60-90 perces késésekre kell számítani az érintett vonalakon - jelentette a Mávinform sajtóügyeletese. Kavalecz Imre azt mondta: egy idős nő halt meg a balesetben. Az érintett vonat utasait a katasztrófavédelmi szakemberek segítségével a Nyugati pályaudvarra kísérték. A rendőrség a helyszínelés miatt lezárta mindkét vágányt Kőbánya-Kispest felé. Cegléd felé az InterCity, a távolsági és az elővárosi vonatok jelenleg a Nyugati pályaudvar helyett Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan is indulnak vissza. Hozzátette: a MÁV-Start és a Budapesti Közlekedési Központ megegyezése alapján a MÁV vonataira érvényes bérleteket elfogadják a metrón Kőbánya-Kispest és a Nyugati között. Szombat délután a velencei vasútállomáson is halálra gázolt egy embert egy vonat.
Szerző
Témák
vonatbaleset
Frissítve: 2018.12.31. 09:06