Szemetet szedni indult, aztán letépte két ujját egy petárda a 81 éves pannonhalmi asszonynak

Publikálás dátuma
2019.01.02. 13:34
Illusztráció
Fotó: Népszava
Hiába műtötték meg, a roncsolódás visszafordíthatatlan volt. Büntetőeljárás keretében igyekszik tisztázni a történteket a rendőrség.
Kórházba szállítottak kedden reggel egy 81 éves nőt akinek petárda szakította le két ujját - írja a kisalfold.hu. Nem ő petárdázott, csupán a szemetet akarta összeszedni a háza előtt, ekkor robbant a kezében a pirotechnikai eszköz. Hiába műtötték meg, a roncsolódás visszafordíthatatlan volt.
Megerősíti ezt a rendőrség is: a jelenleg rendelkezésre álló adatok és a tanúk elmondása alapján az idős asszony séta közben megpillantott a földön egy henger alakú, számára ismeretlen tárgyat, ami - miközben felvette azt - felrobbant a kezében, írja a police.hu. A Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az eset körülményeinek tisztázása érdekében.
A baleset helyszíne
Fotó: police.hu
Szerző

Programozó cégtől foglalt le 250 tonna szóját a NAV

Publikálás dátuma
2019.01.02. 10:36
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
250 millió forintos adócsaláson érték a vállalkozást, szójaimportálás közben.
Egymilliárd forint értékben hozott be szóját az országba egy közép-magyarországi vállalkozás, ám az importált áru után nem fizetett adót, ezért a NAV 250 tonna szóját lefoglalt, zárolta a vállalkozás bankszámláját, egyidejűleg büntetőeljárás is indult az ügyben. A vállalkozás több mint 250 millió forint adót nem fizetett be - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
A NAV munkatársai felfigyeltek egy főtevékenységként számítógépes programozással foglalkozó cégre, mert a vállalkozás forgalma kiemelkedően megnőtt. Csak az Európai Unió területéről fél év alatt, több mint 940 millió forint értékben szerzett be árut. Az ekáer (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer) adatok alapján a vállalkozás 266 alkalommal hozott be ömlesztett szójadarát. Az unión belüli élénk gazdasági tevékenysége bevallásaiban nem jelentek meg, ami ellentmondott az ekáer adatoknak. Ez a bevétel eltitkolásának olyan szándékos és súlyos esete, ami önmagában is elég, hogy a NAV biztosítsa a költségvetésnek okozott kárt.

Lakástűzben halt meg egy ember Kazincbarcikán

Publikálás dátuma
2019.01.02. 06:41
Illusztráció - Fotó: BM katasztrófavédelem/Facebook
Tűz volt egy tízemeletes társasház egyik lakásában szerda hajnalban Kazincbarcikán, a lakástűzben egy ember meghalt - közölte a távirati iroda az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommünikéje alapján.
Az Egressy Béni úton található ház egyik nyolcadik emeleti lakásában a felhalmozott hulladék égett. A lakásból az egységek egy embert hoztak ki, akinél azonban a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani - olvasható a közleményben. Hetvenegy lakónak ideiglenesen el kellett hagynia a lakását, ám miután a tűz a többi ingatlanra nem terjedt át, az épület szellőztetése után mindannyian visszatérhettek otthonukba.  
Témák
lakástűz