Előfizetés

Veronai buszbaleset – A magyar nyomozásnak is van gyanúsítottja

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.02. 21:13

Fotó: VAJDA JÓZSEF
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt hallgattak ki egy embert a hatóságok.
Miközben az olasz ügyészség már öt vádlottat megnevezett, és zajlik a per a veronai bíróságon a két évvel ezelőtt történt buszbalesettel kapcsolatban, a magyar nyomozásnak sokáig gyanúsítottja sem volt – írja a 24.hu. A portál megkeresésére azonban szerdán azt közölték: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2018. december 14-én foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy személyt gyanúsítottként hallgattak ki. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel az üggyel kapcsolatban további információt nem ad a rendőrség – tették hozzá.

Tűzoltók mentettek ki egy labradort a Csunya-tó jegéről (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.02. 17:22

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Egy felfújható mentőszigeten húzták a partra az állatot.
Egy zsemleszínű labrador rekedt a péceli Csunya-tó közepén szerda délelőtt. A befagyott tó jege vékony volt, ezért a négylábú kimentéséhez a budapesti tűzoltók segítségét kérték – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.  A búvárok egy speciális, felfújható mentőszigetre helyezték, majd a partra húzták az állatot. Az állatorvos szerint a labradornak az ijedtségen kívül nem esett baja.
A videót Dudás Tamás tűzoltó zászlós készítette.

Betört a házba, majd a fürdőszobában robbantott egy férfi Fejér megyében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.02. 17:04

Fotó: police.hu
Kilyukasztotta a gázvezetéket, és égő viaszgyertyát helyezett el a gázömlés közelébe.
Közveszélyokozás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 47 éves lepsényi lakos ellen. A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a férfi 2018. december 31-én behatolt egy mezőszentgyörgyi lakóházba, majd kilyukasztotta a fürdőszoba falára szerelt gázkészülék gázvezetékét, a gázömlés közelébe pedig égő viaszgyertyát helyezett el. A helyiségben detonáció következett be, mely a mennyezetet is megrongálta. Az ingatlan lakója hazaérkezésekor erős gázszagra lett figyelmes, ezért azonnal elzárta a gázcsapot és bejelentést tett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére. A rendőrök egy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.