Főutat vesz blokád alá pénteken a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Publikálás dátuma
2019.01.03 17:12
Képünk illusztráció
Fotó: / Németh András Péter
Pénteken délután két, a rabszolgatörvény ellen tiltakozó tüntetés is lesz Szombathelyen, írja a Nyugat.hu. Az egyik egy délután 5 órakor kezdődő menet lesz, mely a város Fidesz-irodájánál ér majd véget. A másik pedig a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZ) félpályás útlezárása, ami a 86-os főút Szombathely felé vivő oldalát foglalja majd el, délután 1-től.
30 autót jelentettek be a rendőrségen, és ennyi szinte biztosan lesz is
- nyilatkozta a portálnak Horváth Csaba, a MASZ szombathelyi irodavezetője. A tiltakozók 12.30 kor találkoznak, majd egy vonulást követően délután 4-ig a helyén marad a konvoj.
“Még ez is kevés”, a munkavállalók tudják, érzik, hogy valami nagy gond van a túlóratörvénnyel, és a többség szimpatizál a tüntetőkkel
- mondta Horváth arra a felvetésre válaszul, hogy a demonstráció bizony nem lesz kényelmes az autósoknak.
  • módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány;
  • emeljék a minimálbért két számjegyűen, a cafetéria-juttatásokat állítsák vissza, rendezzék a közszféra béreit;
  • szabályozzák újra a sztrájkjogot, illetve a szakszervezetek érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést várnak el a dolgozókat érintő törvények módosításánál;
  • dolgozzanak ki egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszert, ide értve a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozását és a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatását is.
2019.01.03 17:12
Frissítve: 2019.01.03 17:15

Kígyózott a sor a Corvin mozi foteleiért

Publikálás dátuma
2019.01.18 13:06
Nem csak a műgyűjtőket érdekelte
Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt
Ezer forintért lehetett ma megvenni a Corvin mozi székeit.
A hétfőtől kezdődő felújítás miatt ezer forintért árulták délelőtt a több mint húszéves nézőtéri fotelüléseket a Corvin moziban, ezért, ahogy a 444.hu tudósításából kiderült, már az akció kezdete előtt a Nagykörútig állt a sor. Volt, aki teherbiciklivel érkezett, de a lefoglalt székeket csak később lehet elvinni. A nagy érdeklődésre való tekintettel egy ember legfeljebb 15 széket vásárolhatott meg. 
2019.01.18 13:06

Influenza – Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

Publikálás dátuma
2019.01.18 12:47
Kedden részleges látogatási tilalom három szabolcsi kórházban MTI Fotó: Balázs Attila
Fotó: /
A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán közölte, hogy megkezdődött az influenzajárvány. Mutatjuk, melyik intézményekben tilos a látogatás.
Az influenzajárvány miatt további intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétett legfrissebb adatokból. Az MTI összefoglalója szerint péntektől teljes körű látogatási tilalmat vezettek be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) budapesti, balatonfüredi és hévízi telephelyein. Szintén teljes látogatási tilalom van a Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetben, illetve a megyében működő több ápolási otthonban is. Nem lehet a betegeket felkeresni a Semmelweis Egyetem I. Sz. belgyógyászati klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein, a transzplantációs és onkológiai központban, a gyermekgyógyászati és pulmonológiai klinikán, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs Klinika intenzív részlegén. Teljes körű a látogatási tilalom a Heim Pál Gyermekgyógyászati Központban is. Részleges látogatási tilalmat vezettek be a Bethesda Gyermekkórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben. Szintén korlátozottan lehet a betegek felkeresni a budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben és a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben. Részleges látogatási tilalmat vezettek be a Bács-Kiskun megyei kalocsai Szent Kereszt Kórházban, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi kórházában, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kátai Gábor Kórházban.

Megkezdődött a járvány

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán közölte, hogy megkezdődött az influenzajárvány az országban. Az adatok szerint a január 7. és 13. közötti időszakban 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz. Valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteg Fejér megyében, Budapesten, Pest és Somogy megyében volt, a legkevesebb pedig Somogy, Nógrád és Csongrád megyében. A betegek 19,7 százaléka gyermek, 42,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 26,7 százaléka, 11 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.
2019.01.18 12:47