Előfizetés

Halálra gázoltak egy kerékpárost Ócsánál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.04. 09:31
Baleseti helyszínelők és mentőautó a kisbéri tragédia helyszínén
A baleset péntek hajnalban történt Ócsa és Alsónémedi között.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint pénteken 6 óra 44 perckor Ócsa külterületén, a 46.104-es úton, a 2500-as méterszelvénynél egy kistehergépjármű egy kerékpáros személyt elgázolt - derül ki Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből, amely a police.hu-n jelent meg. A balesetben a kerékpáros olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

A Tankcsapda gitárosa talált rá az M3-ason elgázolt nőre

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.04. 07:42

Sidlovics Gábor, a népszerű magyar rockzenekar gitárosa fedezte fel szerdán éjjel a 25 éves nő testét a sztrádán.
Bejárta a sajtót a napokban a hír, miszerint néhány perccel azután halálra gázoltak egy 25 éves nőt az M3-as autópálya fővárosból kivezető szakaszán, hogy egy közeli parkolóban összeveszett barátjával, majd kiszállt a kocsiból és gyalog indult el az autók mellett. A Bors most újabb részleteket közölt a tragédiával kapcsolatban, kiderült például, hogy a pár Tankcsapda koncertről tartott hazafelé, amikor a veszekedés, majd a végzetes gázolás történt. A Bors a Tények alapján arról is ír, hogy a lányra a zenekar gitárosa, Sidlovics Gábor talált rá. A lány édesanyja nyilatkozott a Tényeknek, azt mondta, Katát a gitáros hívta meg a koncertre, és ő volt az is, aki megtalálta. A zenész sokkot kapott, de a mentők kiérkezéséig szorította a lány kezét.

A gázolás után a helyszínről elhajtó, majd később otthonában elfogott 20 éves autósról a nagyapja nyilatkozott a lapnak, mint mondta, unokája „nem akart elrejtőzni a rendőrség elől, csak ügyvédet keresett, ezért nem jelentkezett azonnal a rendőrségen. Amikor találtak ügyvédet, épp el akart indulni a rendőrségre, de azok már kopogtattak is."
Kapcsolódó
Halott nőt találtak az M3-ason - elfogták a gázolót

Veronai buszbaleset: egy orvost gyanúsíthattak meg

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.04. 06:43
Fotó: AFP/Polizia Di Stato
Azt az orvost hallgatták ki gyanúsítottként a veronai buszbaleset ügyében, aki vezetésre alkalmasnak ítélte a busz sofőrét, miközben V. Jánost korábban súlyos alvászavarral kezelték - közölte a 24.hu.
hírportál emlékeztet: két hét múlva lesz a 17 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset második évfordulója. Az ügyben - ahogy lapunk is megírta - a magyar rendőrség december közepén egy személyt gyanúsítottként hallgatott ki. Azt nem közölték, kiről van szó, de a 24.hu szerint az az orvos lehet, aki vezetésre alkalmasnak ítélte a busz sofőrét, miközben V. Jánost korábban súlyos alvászavarral kezelték. 
December 14-én került sor a gyanúsítás közlésére. A gyanúsított panasszal élt a megalapozott gyanúsítás közlése ellen. Ennek elbírálása folyamatban van

- nyilatkozta a lapnak Négyessyné Bodó Marianna Mónika, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség megbízott csoportvezető ügyésze.
Ismert: a veronai buszbaleset miatt az olasz ügyészség már hat vádlottat nevezett meg, köztük a busz magyar sofőrjét, V. Jánost, valamint az autópályaszakasz olasz mérnökét, a biztonsági elemek építését irányító műszaki hivatal vezetőjét és három olyan munkatársat, akik 25 évvel ezelőtt a biztonsági korlátok tesztelését végezték. A legutóbbi, decemberi tárgyaláson egyikük sem jelent meg a veronai bíróságon. A magyar nyomozásnak egészen december közepéig nem volt gyanúsítottja: a V. János számára orvosi alkalmassági igazolást kiállító házi orvos, D. Antal az első.