Kövér visszavonta Demeter Márta tagságát, és új embert kér az LMP-től

Publikálás dátuma
2019.01.05. 09:46

Fotó: Tóth Gergő
Egy írásbeli kérdés után a hatalom rárepült a zöldpárti politikusra.
Kövér László házelnök az országgyűlési törvényben, valamint a NATO parlamenti közgyűlés alapszabályában rögzített jogkörével élve december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát, egyben felkérte Keresztes ­László Lóránt frakcióvezetőt, hogy jelöljön a frakcióból új tagot, hogy az LMP közgyűlésbeli képviselete a jövőben is megvalósulhasson, írja a magyaridok.hu az Országgyűlés tájékoztatása alapján.  Emlékeztetőül:  az LMP társelnöke egy iratbetekintést követően tett fel egy írásbeli kérdést az Országgyűlésben, azt firtatva: miképp fordulhat elő, hogy Orbán Viktor egyik lánya katonai géppel repül haza Ciprusról. Mint kiderült, a miniszterelnöki gyermekkel azonos nevű lány egy katonatiszt gyereke volt. Az esetet követően a hatalom és a kormánypárti média rárepült Demeter Mártára: Kövér László (képünkön) az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, a Fidesz képviselőcsoportja pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy az ellenzéki politikus nem nyilvános „minőségű” adatokat hozott nyilvánosságra. A Központi Nyomozó Főügyészség visszaélés gyanújával rendelte el a nyomozást Demeter Márta ügyében, aki ellen többen is feljelentést tettek. 
Szerző
Témák
Demeter Márta

A TV2 szerint rémes, hogy Vona ugyanazt csinálta, amit Orbán

Publikálás dátuma
2019.01.05. 09:38

Fotó: Vajda József
A Jobbik volt elnökét vonzza az iszlám, mivel Isztambulba utazott - fejti ki a kormányközeli televízió, a szintén kormányközeli Figyelőre hivatkozva. Orbán törökországi útjaira már nem tértek ki.
Vona Gábor és felesége nem tud elszakadni a muszlim világtól -ezzel a felütéssel kezdte tudósítását a TV2, melyet a 444.hu is szemlézett. A csatorna a „szenzációs leleplezést” részben a Figyelő azon információira alapozta, hogy a Jobbik volt elnöke feleségével Isztambulba látogatott. A csatorna szerint Vona rendszeresen a keresztény ünnepek környékén látogat Törökországba, mert „nem tud elszakadni a hagyományoktól”, iszlámhoz való vonzódását pedig az is mutatja, hogy több fotó tanúsága szerint is török embereket ölelgetett.
A csatorna azt is megjegyezte, hogy - afféle kritikaként - Vona kampánykörútján rendszeresen megszólalt „a muszlimok imára hívó zenéje, a müezzin”. Ezzel csak három probléma van
 • a dallamot Fidesz-közeli provokátorok játszották be, amiről a TV2 elegánsan hallgatott; utóbbiak ragasztottak Allakhu Akbar feliratot a volt jobbikos autójára is
  • A müezzin nem zene, hanem a mecset alkalmazottja, aki naponta ötször hívja imára az iszlám híveit (a müezzin így voltaképp keresztény kántornak felelne meg)
  • A müezzin éneke sem zene, hanem egy dallam - az adzan, amit sok mecsetben már felvételről játszanak be
  Az ehhez hasonló hírek  félrevezetőek és ártalmasak, de legalább kifizetődőek: korábban a Jobbik, újabban pedig személyesen Vona is többször beszélt róla, hogy a bevételeik fontos részét képezik a megnyert sajtóperekben szerzett összegek.
  Orbán és Erdogan tavaly nyáron, Ankarában.
  Fotó: HO / TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / AFP
  Tegyük hozzá, Orbán Viktor is többször látogatott Isztambulba, legutóbb például Recep Tayyip Erdogan török elnök júliusi beiktatásán vett részt -hogy októberben aztán Erdogan látogasson Budapestre, és muszlim módra mádkozzon Gül Baba felújított türbéjében. Ha pedig az ölelgetésről beszélünk, jusson eszünkbe, micsoda gyengédséggel, szeretettel lapogatta egymást tavaly a magyar és török vezető Ankarában. A TV2-nek szerkesztőinek valahogy mégsem jutott eszébe, hogy Orbán iszlám iránti vonzalmáról készítsenek riportot.
  Szerző
  Frissítve: 2019.01.05. 09:44

  Pénzmosással is vádolják annak a brókercégnek a vezetőjét, ahol Szijjártó minisztériuma is tartotta a pénzét

  Publikálás dátuma
  2019.01.05. 09:08

  Úgy tűnik, a Quaestor a pénzügyi csalások csúcstartója.
  Újabb vádemelés várható januárban a Quaestor-vezér ügyében: Tarsoly Csabának immár pénzmosás miatt is felelnie kell a bíróság előtt Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerint, írja a magyaridok.hu. A 

  Emlékeztetőül: harmadik éve zajlik a vád szerint 32 ezer károsultnak különösen jelentős – 77 milliárd forint – kárt okozott, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás és csalás miatt indult büntetőeljárás Tarsoly Csaba és tíz társa ellen a Quaestor-cégcsoport csődje kapcsán. Tarsolyt és nyolc társát még egy 2,2 milliárd forint kárt okozó sikkasztással is megvádolták. Ugyanakkor a tulajdonos-cégcsoportvezetőtől polgári perben 16 milliárd forintot követel a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. felszámolója.
  Gyenis Ágnes, a HVG újságírója a "25 év, 25 nagy átverés" című könyvben "A csalások csúcstartója" címmel foglalta össze a Quaestor 25 éves történetét. Miként írja, duplán listavezető a brókerbotrányok eddigi magyarországi történetében a Quaestor-ügy. A vádhatóság szerint a vállalat mintegy kétszázmilliárd forinttal maradt adósa csak a kötvényeibe fektető ügyfeleinek, amivel nagyobb kárt okozott, mint bármelyik lebukott simlis brókercég a rendszerváltozást követő negyedszázadban. Gyenis úgy értékel: a cégcsoport húsz éven át lopta a szolgáltatásaiban megbízó emberek pénzét. Azaz a leghosszabb ideig tartó, legnagyobb kárt okozó sorozatról van szó.
  A dolog azért különösen pikáns, mert a Quaestorban állomásoztatott szép summát a Szijjártó Péter vezette külügyi tárca, 
  ám mielőtt a pénzügyi cég bedőlt volna, a minisztérium kimenekített 3,8 milliárd forintot.
  Szerző
  Frissítve: 2019.01.05. 09:25