Megsérült a Real Madrid világbajnok középpályása

Publikálás dátuma
2019.01.07. 21:59

Fotó: Shutterstock
Toni Kroost vasárnap a Real Sociedad ellen hazai pályán 2-0-ra elveszített bajnoki mérkőzés nyolcvanadik percében le kellett cserélni.
A spanyol klub honlapjának hétfői közleménye szerint az alapos orvosi vizsgálatok szakadást állapítottak meg a combközelítő-izomban, a 29 éve játékos bal lábában, ezért két-három hetet ki kell hagynia. Kroos nem léphet pályára a Leganés elleni párharc két meccsén a Király Kupa nyolcaddöntőjében, illetve a Real Betis és a Sevilla elleni bajnoki találkozókon sem szerepelhet. Visszatérésére január 27-én az Espanyol otthonában kerülhet sor.
Szerző

"Ez rosszabb, mint Omszk" - mondta Abramovics a Tottenham-stadion környékére

Publikálás dátuma
2019.01.07. 20:56
Roman Abramovich még befér a Top Tenbe - Fotó: Gettyiimages
Nagyon kevés választotta el Roman Abramovicsot, a Chelsea labdarúgócsapatának milliárdos tulajdonosát, hogy egy másik londoni klubot, a Tottenham Hotspurt vásárolja meg. Többek között ez is kiderül a Wall Street Journal két szakírójának, Joshua Robinsonnak és Jonathan Cleggnek a Premier League-ről szóló könyvéből, amelynek "A klub" a címe. 
A The Sun című bulvárlap közölt részleteket a műből, amelyben a szerzőpáros meg nem nevezett futballvezetők és elnökségi tagok információi alapján azt állítja, hogy Abramovics egy Mercedesben úton volt a Tottenham stadionjához, hogy a klub megvásárlásáról tárgyaljon, ám elriasztotta a környék. 
"Ez rosszabb, mint Omszk" - mondta Abramovics oroszul útközben, ezzel meghiúsult az üzlet, amit több egyeztető tárgyalás előzött meg. 
Az orosz üzletember másik nagy álma az Arsenal volt, többször tett kísérletet a megvásárlásra, ám itt téves információkat kapott a tanácsadóitól, akik azt mondták neki, hogy a klub nem eladó. Abramovics szerette volna az Ágyúsok üdvöskéjét, Thierry Henryt megszerezni, de ez sem sikerült, a francia válogatott támadó nem hagyta el a klubját. 
Végül Abramovics tizenhat évvel ezelőtt a Chelsea-választotta, amelyet 140 millió fontért vásárolt meg. Amióta övé a klub, a Kékek ötször lettek bajnokok és egyszer megnyerték a Bajnokok Ligáját is. 
A Chelsea-üzlet korszakában több angol klub is tulajdonost váltott, s annyi volt az érdeklődő, hogy néhány év alatt 10 ezer százalékkal ugrott meg a csapatok értéke.
„A vevők között voltak csalók, gengszterek, vagy csak olyan egyszerű idióták, akiknek több volt a pénze, mint az esze” – írták a szerzők. 
Abramovics már nem él a szeigetországban: felvette az izraeli állampolgárságot, mert Londonban nem hosszabbították meg a vízumát.
Szerző
Témák
labdarúgás

NB I - Külön utakon jár a Debrecen

Publikálás dátuma
2019.01.07. 11:30
Az élvonal csapatai közül egyedül a debreceniek készülnek itthon a folytatásra
Fotó: NYITRAI DANIELLA / DVSC.HU
Az MTK Budapest már Törökországban készül a labdarúgó NB I folytatására, több csapat ezen a héten utazik el. A mezőnyből egyedüliként a DVSC Magyarországon marad.
Régen nem tavaszodott ki olyan korán a magyar labdarúgásban, mint az idén.
Manapság már minden stadionban fűthető a centerpálya talaja, ennek is köszönhetően a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tavaly júniusban arról határozott, hogy az őszi szezon december 16-i befejezését követően 2019-ben már február első napjaiban újabb játéknapot rendeznek. A rövidebb téli szünetnek köszönhetően a szokásosnál előbb, május 19-én befejeződik majd a 2018/2019-es idény; a májusi zárás az MLSZ reményei szerint lehetőséget teremt a nemzetközi kupák selejtezőiben érdekelt együttesek tartalmasabb felkészülésére.
Ezzel együtt bár az elsőosztályú csapatok a megszokottnál előbb, jellemzően az új esztendő első hetében munkához láttak, a szokások nem változtak: a tizenkét résztvevő nagyja, pontosan 11 együttes melegebb éghajlatra, élőfüves pályákra vonul edzeni. Törökország, Spanyolország és Egyiptom lesznek az úti célok. Az egyetlen kivétel az éllovas Ferencvárostól kilenc, a második helyen álló MOL Vidi FC-től pedig négy ponttal lemaradva harmadik Debrecen, amely hazai környezetben készül a tavaszi folytatásra.
„A kollégáimmal együtt döntöttünk úgy, hogy ebben az évben nem utazunk el külföldi edzőtáborba a felkészülési időszakban. Nagyon rövid a rendelkezésre álló idő, de bízom abban, hogy itthon is el tudjuk végezni a kijelölt munkát”

– felelte lapunk kérdésére a Debrecen vezetőedzője, a csapattal korábban két-két bajnoki címet, Magyar Kupát, Szuperkupát, valamint egy Ligakupát nyerő, 2009-ben a Bajnokok Ligája, 2010-ben az Európa-liga csoportkörbe jutó Herczeg András.
A DVSC kerete egyébként csütörtökön és pénteken két részre bontva látott munkához: a gárda egyik fele teszteket végzett a debreceni Nagyerdei Stadionban található Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központban, a többieknek pedig Pallagon tartott edzést a szakmai stáb. Az őszi sikereket több helyi kötődésű, saját nevelésű futballistával elérő csapathoz négy fiatal labdarúgó is csatlakozott a felkészülés januári kezdetén.
„Ezek a játékosok bizonyítottak a saját korosztályukban, ezért megérdemlik a lehetőséget, hogy az első csapattal kezdjék el a felkészülést”

- mondta a Népszava érdeklődésére Herczeg András.

A korábbi évek szokásainak megfelelően a mezőny nagyja ezúttal is Törökországban készül a tavaszi folytatásra. Az MTK Budapest szerda óta Antalyában van (ahova 16-a és 27-e között még egyszer visszatér a csapat, amely első körben szombatig marad), a Diósgyőr pénteken Kizilagacba, a Ferencváros pedig szintén 11-én Belekbe utazik. Tizenhárom napot tölt majd Belekben szombattól az Újpest, vasárnaptól pedig a Paks és a Mezőkövesd is Törökországban készül. A héten útra kelők között persze akadnak kivételek is, hiszen az újonc Kisvárda január 11. és 18. között az egyiptomi Hurghadában hangol, a bajnoki címvédő MOL Vidi január 12-től Marbellában, a Puskás Akadémia pedig vasárnaptól szintén Spanyolországban lesz. A Budapest Honvéd és a Haladás később, január közepétől tréningezik a törökországi Larában.

Innen folytatják

1. FTC 18 12 3 3 36:15 39  2. MOL Vidi FC 18 10 4 4 30:16 34  3. Debrecen 18 8 6 4 25:19 30  4. Budapest Honvéd 18 8 5 5 21:15 29  5. Újpest 18 7 7 4 21:14 28  6. MTK Budapest 18 8 3 7 27:25 27  7. Mezőkövesd 18 6 6 6 25:23 24  8. Paks 18 5 7 6 22:25 22  9. Puskás Akadémia 18 6 3 9 21:24 21  10. DVTK 18 4 5 9 18:29 17  11. Kisvárda 18 4 4 10 16:35 16  12. Haladás 18 2 3 13 13:35 9

Szerző