Egert is eléri a stadionépítési láz: 1,5 milliárdból készül az új sportközpont

Publikálás dátuma
2019.01.08 17:25
A Szentmarjay Tibor Városi Stadion Egerben
Fotó: Németh András Péter
Az utóbbi évek sportberuházásainak egyik nagy haszonélvező cége nyerte el a munkát. Az Eger SE tavaly még a megyei osztályban szerepelt.
A stadionépítésekkel kapcsolatos hírekből jól ismert Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-t hirdették ki nyertesnek az Észak Sporttelep Edzőközpont kialakítására, tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázaton - tudósít a 24.hu.  A munka várhatóan nettó 1,523 milliárd forintba kerül majd. Azért csak várhatóan, mert a Pharos részt vesz a kispesti Bozsik Stadion régóta húzódó építésében is, amely az eredetileg tervezett 5 milliárd helyett 11,7 milliárd forintból épül.

Az említett összegből egy új edzőközpontot kell létrehozni a régi helyén, ami jelenleg mindössze egy irodából, öltözőblokkból és egy 400 férőhelyes mobil lelátóból, valamint több kiszolgálókonténerből, illetve 2 nagy méretű és 3 kis méretű labdarúgópályából áll. Az ajánlatkérő szerint a jelenlegi épületi infrastruktúra nem tudja kielégíteni a sportpálya ideális használatához szükséges feltételeket, emiatt döntött a rekonstrukció mellett. Elbontják a meglévő épületet és konténereket, és a centerpályától nyugatra eső területen fogják kialakítani az új, 1276 négyzetméteres épületet, amely 272 fő befogadására alkalmas épített lelátóval rendelkezik. Az új épület építése mellett tervben van a teljes sporttelep korszerűsítése is, amely magában foglalja a közművesítést, térvilágítás, a tereprendezést, és parkosítást.

A város labdarúgó csapata, az Eger SE a 2012/13-as idényben még az NB I-ben szerepelt, azóta egészen a megyei osztályig süllyedt, majd a mostani szezonra sikerült visszajutnia az NB III-ba. Az együttes jelenleg a harmadosztály keleti csoportjának 11. helyén áll.

A 24.hu emlékeztet, a Felcsúton is telephellyel rendelkező Pharos a kormány stadionépítési lázának egyik nagy haszonélvezője: 930 millióért szálltak be a békéscsabai stadion felújításába, részt vettek a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum több mint 3 milliárdos fejlesztésében, de a Pharos bomba üzletét emlegetették az NB II-es pályák fűtésének kötelezővé tétele mögött is. A cég egyik tulajdonosa, Végh Gábor egész alakos Puskás Ferenc-szobrot adományozott a felcsúti akadémiának, amelyben az ő munkájuk is benne van, az ottani műfüves pályát építették. Végh 2012-ben egy VIP-páholyból nézte a Videoton-Debrecen meccset Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Reméljük, Kövér László nem idézte Semjént, amikor együttérzését fejezte ki a Notre Dame miatt

Publikálás dátuma
2019.04.18 19:33

Fotó: Vajda József
Nagyon azért nem kapkodta el a francia házelnöknek szóló együttérző levél elküldését.
Az Országgyűlés elnöke levélben fejezte ki együttérzését a francia képviselőház és a szenátus elnökének a Notre Dame-székesegyházban pusztító tűz miatt - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája csütörtökön. Kövér László azt írta Richard Ferrand-nak és Gérard Larcher-nak: megdöbbenve és mély megrendüléssel értesült a kereszténység, a katolikus egyház és az egyetemes kultúra egyik fontos jelképének számító Notre Dame-székesegyházat ért tűzesetről, amely felbecsülhetetlen kárt okozott a rekonstrukció alatt álló épületben. Az Országgyűlés elnöke levelében kifejezte elismerését a francia tűzoltók hősies küzdelméért, amelynek köszönhetően sikerült megóvni "a kereszténység egyik bástyáját" a teljes pusztulástól, csakúgy, mint az épületben őrzött keresztény kegytárgyak és műalkotások hatalmas gyűjteményének jelentős részét. Kövér László a magyar Országgyűlés nevében együttérzéséről és támogatásáról biztosította a francia nemzetet, és sok erőt, kitartást kívánt a székesegyház újjáépítéséhez.   Semjén Zsolt kedden még arról értekezett, hogy az égő Notre Dame a hitét megtagadó Franciaország tragédiáját fejezi ki. "Én ebben egy tragikus szimbólumot látok. Az a Franciaország, amelyik megtagadta - mint az egyház legidősebb leánya, úgy hívták régen Franciaországot – saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk” - mondta a tűz kapcsán a HírTv-ben a nagy vadász. 
Frissítve: 2019.04.18 19:35

Most szocialista aláírásgyűjtőkre támadtak

Publikálás dátuma
2019.04.18 19:21

Fotó: mszp.hu
Egy ember megharapta és a kabátjával fojtogatta a Societas elnökét.
Megtámadták az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáit csütörtök délután Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren - írja az Index. Torzsa Sándor, az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas elnöke elmondta, egy 30-40 éves férfi közeledett az MSZP-Párbeszéd sátrához, kezében egy másfél literes üdítős palackkal. A férfi - Torzsa elmondása szerint - az egyik szocialista "kolléganőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel", majd hozzávágta a palackot, közben hangosan szidta az MSZP-t. Torzsa ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadott. "Nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott, még most látszik a nyoma. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott." A dulakodás két percig tarthatott , ekkor az ott lévő járókelők és a többi szocialista szétválasztotta őket, és leszedte róla. Torzsa ezután kihívta a rendőrséget, és feljelentést tesz a támadó ellen. Torzsa azt is megemlítette, hogy a szemben lévő fideszes aláírásgyűjtő pultnál tétlenül nézték végig az egészet, sőt valaki azt mondta, hogy ide vezet, ha beengeditek a feketéket. Legutóbb a DK és a Párbeszéd aláírásgyűjtő aktivistáit zaklatta a kormánymédia kedvenc trollja a Nyugati téren.