Reggelre tovább fokozódhat a hóhelyzet az országban

Publikálás dátuma
2019.01.08 19:26
A kis forgalmú mellékutakon azért rosszabb a helyzet. MTI Fotó: Sóki Tamás
A meteorológusok keddről szerdára virradóra további havazásra számítanak. Szerdán Nyugaton és a főváros térségében az ónos eső, Keleten pedig a megerősödő szél miatti hófúvások jelenthetnek újabb veszélyforrást.
Ahogy arról mi is beszámoltunk, a havazás már ma is jelentős fennakadásokat okozott az országban, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pedig szerda reggelig megszakításokkal ugyan, de további csapadék valószínű. Nagyobb mennyiség az ország északkeleti felében várható, döntően hó formájában. Ezeken a területeken 2-8 cm hó hullhat, de Komárom-Esztergom megye keleti felében, Pest megye északi részén és Nógrád megye nyugati felében 5-15 cm-re, illetve a magasabban fekvő részeken akár efeletti hómenyiségre is számítani kell.

Az ország délnyugati tájain eközben vegyes halmazállapotú csapadék valószínű, tehát havazás mellett fagyott eső, ónos eső, illetve egyéb vegyes vagy folyékony halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Az időnként megerősödő déli szél szerda reggelig az Alföldön, elsősorban a Tiszántúlon helyenként gyenge hófúvást okozhat.

Keddről szerdára virradóra a Dunántúlon fagypont körüli hőmérsékletre kell számítani, a Dunától keletre viszont hidegebb lesz, a Tiszántúlon akár -7 Celsius fokig is hűlhet a levegő. Szerdán napközben is a nyugati országrészben lesz melegebb, itt 2-4 fokot mérhetnek, míg Keleten 0 fok körül alakul a hőmérséklet, de az Északi-középhegység vidékén napközben is fagyhat.

A havazás közben szerda délelőttől várhatóan Keleten is megszűnik, de a nap további részében helyenként hózáporok, a Dunántúlon és a középső országrészben időszakos havazás azért még kialakulhat. Nagyobb területre kiterjedő hózáporok, időszakos havazás a nap második felében is a Dunántúlon valószínűbb.

Egy német kabaré szerint a Fideszt három érv tartja a Néppártban: Audi, BMW, Mercedes

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:51
A Mercedes-gyár belülről. Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Orbán kormánya egy percig sem maradhatna életben uniós lóvé nélkül: ha szuverenitást akarnak, akkor jöjjenek ki a saját pénzükből - üzent a német köztévé kabaréműsora.
Több mint öt percet foglalkozott Orbán Viktorral a német közszolgálati adó, a ZDF politikai kabaréműsorának péntek esti adása. A Heute show az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusát és annak átmeneti feloldását magyarázta meg – írja a 444.hu. Mint a konfliktus forrásai, Oliver Welke műsorában szóba kerültek a Soros-Juncker plakátok, amik a műsor szerint színtisztán antiszemiták. Plusz szemtelen hazugságok az Európai Unióról. 
"Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna"
- tette hozzá Welke. Majd idézték Orbánt, hogy „szuverének akarunk maradni”, mire Weike visszaüzent: 
"akkor maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni."
A műsorban azzal is elviccelődnek, hogy a kormány még a túlóratörvényt is bevezette. 
"Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre mondja a kormány, hogy jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni" - jegyezték meg.

A neonáci tüntetést Soros szervezte - Trump begőzölt támogatójával akarja naggyá tenni a kormány a családokat

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:24

Fotó: AFP/ MANDEL NGAN
Több ominózus díszvendége is volt annak a "Makig Families Great Again!" (Tegyük újra naggyá a családokat!) elnevezésű rendezvénynek, amit március közepén tartottak Magyarország Washingtoni nagykövetségén, írja a 444.hu.
Egyrészt megjelent Donald Trump volt biztonságpolitikai tanácsadója, a Magyarországon korábban körözés alatt álló, kétes előéletű, magyar származású Sebastian Gorka. Másrészt ott volt Trump tanácsadója, Kathryn Talento, abortuszellenes aktivista, aki szerint a hormonális fogamzásgátlók úgy működnek, hogy a már megfogant magzatot kilökik a szervezetből, anélkül, hogy a nő tudna róla, hogy terhes volt.
És a "családvédő csapatot" erősítette egy republikánus képviselő is. Akit kilenc testvére annyira utál, hogy a tavaly őszi kongresszusi választásokon 9 testvére inkább a demokrata ellenfele kampányfilmjeiben szerepelt.
De ez csak a Gosar-jéghegy csúcsa, a mélyben sokkal durvább dolgok rejtőznek. Például:
  • Gosar bojkottálta Ferenc pápa kongresszusi beszédét, tiltakozásul amiatt, hogy a pápa hisz a klímaváltozásban, ami szerinte csak áltudományos humbug.
  • A republikánus állította, hogy a charlottesville-i neonáci tüntetést az amerikai baloldal és Soros szervezte, hogy lejárassák Trumpot.