Sztrájkra készül a szakszervezet az Audinál

Publikálás dátuma
2019.01.09. 18:42
Illusztráció
Fotó: MICHAEL LATZ / AFP
Példátlan módon válaszra sem méltatta a munkáltatói oldal az Audi Hungária Független Szakszervezet ajánlatát. A feszültséget az autóipari cégnél nem a rabszolgatörvény, hanem a bértárgyalások okozzák.
"Az elnökség sajnálattal vette tudomásul a munkáltatói oldal hozzáállását, miszerint a tárgyaló felek közösen lefektetett szabályait, határidőit sem tartja be"- olvasható az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) közleményében a bértárgyalásokkal összefüggésben. A nyilatkozatot a szerdán összehívott rendkívüli elnökségi ülés után adták ki, és leírják még benne, hogy - példátlan módon - az Audi hivatalos válasz nélkül hagyta a szakszervezet ajánlatát.
Mint írják, mindezek miatt a teljes elnökség és a bértárgyaló delegáció együtt jutott arra: a január 14-én megtartandó Bizalmi Értekezlet számára
javasolni fogják, hogy az eddig lezajlott bértárgyalásokat, mint kollektív munkaügyi vitát nyilvánítsa eredménytelennek, és állítsa fel a Sztrájkbizottságot.

Hozzáteszik, a bértárgyaló delegáció továbbra is nyitott a tárgyalásokra, és még mindig várják annak hivatalos válaszát, vagy béremelési ajánlatát.
Szerző
Frissítve: 2019.01.09. 18:52

Meztelen férfi miatt késett a győri vonat

Publikálás dátuma
2019.01.09. 17:49
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kórházba szállították a zavart férfit. Egy Győrből induló, és egy oda tartó vonat is vesztegelni volt kénytelen.
Egy Déli pályaudvarról Győrbe tartó, valamint egy fővárosba tartó személyvonat Szárnál volt kénytelen vesztegelni szerda délelőtt - írja a kemma.hu. Mint azt a vasúttársaság kommunikációs igazgatóságától megtudták, a vonatoknak rendőri intézkedésre kellett várniuk:
Szár megállóhelynél egy ismeretlen, meztelen ember a vágányok között tartózkodott.

A Győrbe tartó vonat 12, a Budapestre tartó pedig 67 percet késett a történtek miatt, a korlátozást délben oldották fel.
A helyszínre érkező rendőrök biztonsági intézkedés keretein belül mentőt hívtak a zavart férfihoz, akit a mentőszolgálat munkatársai egészségügyei ellátása érdekében kórházba szállítottak.
Szerző
Témák
vonatkésés

Meghalt Hermann Ildi fotóművész

Publikálás dátuma
2019.01.09. 17:23

A 40 éves korában elhunyt alkotó korosztályának egyik legfontosabb és legismertebb fotóművésze volt.
A hírt az Index közölte. "Fájdalommal búcsúzunk Hermann Ildi fotóművésztől váratlan halála miatt" - írták.  A fotósnak Hiányzó történetek címmel 2017–18-ban a hírportálon jelent meg cikk- és portrésorozata New Yorkban élő magyar holokauszttúlélőkről. 
"Művei, fotósorozatai a Nyaralók, az NHL, a Lányaink, a Hátraarc vagy a Hiányzó történetek felejthetetlenek. Rangos díjakkal ismerték el munkásságát, mint például a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj, a 2012-ben elnyert nemzetközi Lucien Hervé és Rodolf Hervé fotográfiai különdíj, 2018-ban a New York-i Asylum Arts ösztöndíj a „Hiányzó történetek” sorozatért, majd a 2019-es Capa-nagydíj ösztöndíj „Az utolsó túlélők – itthon maradt magyar zsidók hiányzó történetei" pályaművéért. Halála elmondhatatlan fájdalom és pótolhatatlan veszteség" - idézték fel munkásságát." Hermann Ildit gyászolja családja és barátai.
Szerző
Témák
elhalálozás