Előfizetés

Feladta a rendőrség, nem derült ki, hogy jutott a Bors a Hadházytól lopott dokumentumok tartalmához

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.09. 20:29

A lap azt állítja, egy ismeretlen dobta a cikket a portaládájukba, mely kéziratát - annak közlése után - megsemmisítették. A rendőröknek ez elég, lezárták a nyomozást.
Feladta a rendőrség, nem tudták kideríteni, hogy ki lophatta ki a tavalyi országgyűlési választást megelőző kampány idején Hadházy Ákos autójából a politikus pilótatáskáját, írja a 24.hu. A szekszárdi kapitányságon
felfüggesztették a nyomozást, annak ellenére, hogy olyan kiváló nyomokon indulhattak el, mint például lopott dokumentumok tartalmának váratlan felbukkanása a Bors egy lejárató cikkében.

A nyomozók megkeresték az akkor még Andy Vajna tulajdonában lévő lapot, hogy honnan szerezték az információkat. A rendőrségi jelentés szerint erre az alábbi válasz érkezett: a kérdéses cikket egy ismeretlen személy dobta be a szerkesztőség postaládájába.
Amikor a rendőrség ismét jelentkezett, hogy megvizsgálnák a kéziratot és a borítékot az esetlegesen rajtuk maradt ujjlenyomatok miatt, a Bors ügyvédje közölte, hogy a papírokat időközben megsemmisítették.

Az ügyvéd állításából az következik, hogy a lapnak semmilyen bizonyítéka nem volt az állításokra, amiket mégis tényként közöltek - ami az újságírói szakma megcsúfolása. A megjelenés után azonban nemcsak a többi kormányoldali újság vette át az állítólag névtelen levélben érkezett cikket, hanem a Fidesz is. A kormánypárt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs is bejelentette, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az akkor még az LMP társelnöki pozícióját betöltő ellenzéki politikus ellen.

Handó nem fogadta el az őt ellenőrző OBT költségvetését

Népszava
Publikálás dátuma
2019.01.09. 18:57

Folyamatosan támadja az őt felügyelni hivatott Országos Bírói Tanácsot és annak tagjait Handó Tünde a testület szerint. Most költségvetés nélkül kénytelen működni az OBT.
Az Országos Bírói Hivatal (OBH) január 7-i feljegyzésben arról tájékoztatta az Országos Bírói Tanács (OBT) elnökét, hogy - mint az az OBT közleményéből kiderül -
Handó Tünde, az OBH elnöke nem írja alá az idei évre vonatkozó költségvetési megállapodást, mivel szerinte az OBT működése nem törvényes.

Az OBT által önkényesnek nevezett döntés úgy állt elő, hogy a törvény szerint az OBT a tárgyévet megelőzően meghatározza költségvetését, melyről ezután megállapodik az OBH elnökével. Az OBT működésének feltételeit az OBH köteles biztosítani, de az OBT költségvetése elkülönítve jelenik meg az OBH költségvetésén belül – utóbbit az Országgyűlés az éves költségvetési törvénnyel már el is fogadta. Az OBT decemberben megtárgyalta és elfogadta, majd megküldte Handónak 2019. évi büdzséjét, amivel szemben sem tartalmi, sem formai kifogást nem támasztott.
Az OBT emlékeztetett, amióta megkezdték a központi bírói igazgatás érdemi vizsgálatát, Handó folyamatosan támadja az őt felügyelni hivatott OBT-t, és annak egyes tagjait. Az OBT e törekvések ellenére változatlanul eleget tesz kötelezettségeinek.

Sztrájkra készül a szakszervezet az Audinál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.09. 18:42

Példátlan módon válaszra sem méltatta a munkáltatói oldal az Audi Hungária Független Szakszervezet ajánlatát. A feszültséget az autóipari cégnél nem a rabszolgatörvény, hanem a bértárgyalások okozzák.
"Az elnökség sajnálattal vette tudomásul a munkáltatói oldal hozzáállását, miszerint a tárgyaló felek közösen lefektetett szabályait, határidőit sem tartja be"- olvasható az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) közleményében a bértárgyalásokkal összefüggésben. A nyilatkozatot a szerdán összehívott rendkívüli elnökségi ülés után adták ki, és leírják még benne, hogy - példátlan módon - az Audi hivatalos válasz nélkül hagyta a szakszervezet ajánlatát.
Mint írják, mindezek miatt a teljes elnökség és a bértárgyaló delegáció együtt jutott arra: a január 14-én megtartandó Bizalmi Értekezlet számára
javasolni fogják, hogy az eddig lezajlott bértárgyalásokat, mint kollektív munkaügyi vitát nyilvánítsa eredménytelennek, és állítsa fel a Sztrájkbizottságot.

Hozzáteszik, a bértárgyaló delegáció továbbra is nyitott a tárgyalásokra, és még mindig várják annak hivatalos válaszát, vagy béremelési ajánlatát.