Handó nem fogadta el az őt ellenőrző OBT költségvetését

Publikálás dátuma
2019.01.09. 18:57
Handó Tünde
Fotó: Vajda József / Népszava
Folyamatosan támadja az őt felügyelni hivatott Országos Bírói Tanácsot és annak tagjait Handó Tünde a testület szerint. Most költségvetés nélkül kénytelen működni az OBT.
Az Országos Bírói Hivatal (OBH) január 7-i feljegyzésben arról tájékoztatta az Országos Bírói Tanács (OBT) elnökét, hogy - mint az az OBT közleményéből kiderül -
Handó Tünde, az OBH elnöke nem írja alá az idei évre vonatkozó költségvetési megállapodást, mivel szerinte az OBT működése nem törvényes.

Az OBT által önkényesnek nevezett döntés úgy állt elő, hogy a törvény szerint az OBT a tárgyévet megelőzően meghatározza költségvetését, melyről ezután megállapodik az OBH elnökével. Az OBT működésének feltételeit az OBH köteles biztosítani, de az OBT költségvetése elkülönítve jelenik meg az OBH költségvetésén belül – utóbbit az Országgyűlés az éves költségvetési törvénnyel már el is fogadta. Az OBT decemberben megtárgyalta és elfogadta, majd megküldte Handónak 2019. évi büdzséjét, amivel szemben sem tartalmi, sem formai kifogást nem támasztott.
Az OBT emlékeztetett, amióta megkezdték a központi bírói igazgatás érdemi vizsgálatát, Handó folyamatosan támadja az őt felügyelni hivatott OBT-t, és annak egyes tagjait. Az OBT e törekvések ellenére változatlanul eleget tesz kötelezettségeinek.
Szerző

Sztrájkra készül a szakszervezet az Audinál

Publikálás dátuma
2019.01.09. 18:42
Illusztráció
Fotó: MICHAEL LATZ / AFP
Példátlan módon válaszra sem méltatta a munkáltatói oldal az Audi Hungária Független Szakszervezet ajánlatát. A feszültséget az autóipari cégnél nem a rabszolgatörvény, hanem a bértárgyalások okozzák.
"Az elnökség sajnálattal vette tudomásul a munkáltatói oldal hozzáállását, miszerint a tárgyaló felek közösen lefektetett szabályait, határidőit sem tartja be"- olvasható az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) közleményében a bértárgyalásokkal összefüggésben. A nyilatkozatot a szerdán összehívott rendkívüli elnökségi ülés után adták ki, és leírják még benne, hogy - példátlan módon - az Audi hivatalos válasz nélkül hagyta a szakszervezet ajánlatát.
Mint írják, mindezek miatt a teljes elnökség és a bértárgyaló delegáció együtt jutott arra: a január 14-én megtartandó Bizalmi Értekezlet számára
javasolni fogják, hogy az eddig lezajlott bértárgyalásokat, mint kollektív munkaügyi vitát nyilvánítsa eredménytelennek, és állítsa fel a Sztrájkbizottságot.

Hozzáteszik, a bértárgyaló delegáció továbbra is nyitott a tárgyalásokra, és még mindig várják annak hivatalos válaszát, vagy béremelési ajánlatát.
Szerző
Frissítve: 2019.01.09. 18:52

Meztelen férfi miatt késett a győri vonat

Publikálás dátuma
2019.01.09. 17:49
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kórházba szállították a zavart férfit. Egy Győrből induló, és egy oda tartó vonat is vesztegelni volt kénytelen.
Egy Déli pályaudvarról Győrbe tartó, valamint egy fővárosba tartó személyvonat Szárnál volt kénytelen vesztegelni szerda délelőtt - írja a kemma.hu. Mint azt a vasúttársaság kommunikációs igazgatóságától megtudták, a vonatoknak rendőri intézkedésre kellett várniuk:
Szár megállóhelynél egy ismeretlen, meztelen ember a vágányok között tartózkodott.

A Győrbe tartó vonat 12, a Budapestre tartó pedig 67 percet késett a történtek miatt, a korlátozást délben oldották fel.
A helyszínre érkező rendőrök biztonsági intézkedés keretein belül mentőt hívtak a zavart férfihoz, akit a mentőszolgálat munkatársai egészségügyei ellátása érdekében kórházba szállítottak.
Szerző
Témák
vonatkésés