Handó nem fogadta el az őt ellenőrző OBT költségvetését

Publikálás dátuma
2019.01.09 18:57
Handó Tünde
Fotó: Népszava/ Vajda József
Folyamatosan támadja az őt felügyelni hivatott Országos Bírói Tanácsot és annak tagjait Handó Tünde a testület szerint. Most költségvetés nélkül kénytelen működni az OBT.
Az Országos Bírói Hivatal (OBH) január 7-i feljegyzésben arról tájékoztatta az Országos Bírói Tanács (OBT) elnökét, hogy - mint az az OBT közleményéből kiderül -
Handó Tünde, az OBH elnöke nem írja alá az idei évre vonatkozó költségvetési megállapodást, mivel szerinte az OBT működése nem törvényes.
Az OBT által önkényesnek nevezett döntés úgy állt elő, hogy a törvény szerint az OBT a tárgyévet megelőzően meghatározza költségvetését, melyről ezután megállapodik az OBH elnökével. Az OBT működésének feltételeit az OBH köteles biztosítani, de az OBT költségvetése elkülönítve jelenik meg az OBH költségvetésén belül – utóbbit az Országgyűlés az éves költségvetési törvénnyel már el is fogadta. Az OBT decemberben megtárgyalta és elfogadta, majd megküldte Handónak 2019. évi büdzséjét, amivel szemben sem tartalmi, sem formai kifogást nem támasztott.
Az OBT emlékeztetett, amióta megkezdték a központi bírói igazgatás érdemi vizsgálatát, Handó folyamatosan támadja az őt felügyelni hivatott OBT-t, és annak egyes tagjait. Az OBT e törekvések ellenére változatlanul eleget tesz kötelezettségeinek.
Szerző

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző