Előfizetés

Ketten meghaltak egy vasúti átjáróban Galgahévíznél

MTI-információ
Publikálás dátuma
2019.01.10. 12:48

Fotó: police.hu
Egy személyautó és egy vonat ütközött össze csütörtökön, az autóban utazó két felnőtt a helyszínen életét vesztette.
Ketten meghaltak, amikor egy személyautó és egy vonat ütközött össze egy vasúti átjáróban Galgahévíznél - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön kora délután az MTI-t. Csámpai Attila elmondta, a vonat körülbelül 500 méteren át tolta maga előtt a személyautót. Az autóban utazó két felnőtt a helyszínen életét vesztette. A vonaton ülők közül nem sérült meg senki. A baleset miatt az aszódi vasútvonalon várhatók késések - közölte a szóvivő.

Három évet kaphat a férfi, aki az Árkádban megtámadott egy rabbit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.10. 12:20

Fotó: Shutterstock
A férfi tavaly a budapesti bevásárlóközpontban odalépett a sértetthez, és leverte a fejéről a kipáját.
Új szakaszába ért az a tavaly április 5-i ügy, amely során egy férfi a budapesti Árkád bevásárlóközpontban szó nélkül odalépett egy másik vásárlóhoz, és lesodorta a fejéről a kipáját, majd sietve elhagyta a helyszínt - számol be róla a hvg.hu. Korábbi beszámolókból kiderült, hogy a sértett egy, a családjával Magyarországon tartózkodó kanadai rabbi volt. Az ügyészség most vádat emelt az elkövető ellen közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt. Mint írták, a férfi "kifejezetten a sértett közösséghez tartozása miatt" tette, amit tett. Ezt a bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Több mint egymillió forint értékű dohányt foglaltak le Csengersimánál

MTI-információ
Publikálás dátuma
2019.01.10. 11:09
Képünk illusztráció
Csaknem 25 kilogramm vágott dohányt találtak a rendőrök egy gépkocsiban, amely a csengersimai magyar-román közúti határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot.
A csengersimai közúti határátkelőhelyen még szerdán jelentkezett kilépésre egy román rendszámú gépjármű utasaként egy 61 éves román-magyar kettős állampolgár, közölte csütörtökön az MTI. A rendőrök az ellenőrzés során a gépkocsi csomagtartójában két zsákban csaknem 25 kilogramm vágott dohányt találtak, amelyet a jármű utasa a magáénak vallott. A rendőrök a 61 éves férfit és az egymillió forintot meghaladó értékű dohányárut átadták a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.