Drogkartellek csaphattak össze, 21 halottat találtak Mexikóban

Publikálás dátuma
2019.01.10. 19:10
Őrt álló mexikói katona Tamaulipas és Texas határán - Illusztráció
Fotó: Julio Cesar AGUILAR / AFP
A vérfürdő az amerikai határ mellett történt.
21 halottat találtak a mexikói hatóságok egy az Egyesült Államok határához közeli Miguel Alemán településnél, írja a Guardian. Több test összeégett, csakúgy, mint hét, a helyszínen talált jármű.
Drogkartellek konfliktusa vezethetett a vérengzéshez

- nyilatkozta Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök a történtek kapcsán. Azt ígérte, amint lehet, nyilvánosságra fogják hozni az ügy részleteit.
A település környékét egy Zetas nevű banda tartotta hosszú ideig uralma alatt, mely az Amerika drogellátásáért a konkurenciával vívott harcban meggyengült és széttöredezett. A Zetas egy frakciójának a rivális Gulf bandával lehetett konfliktusa, a halottak közülük kerülhettek ki. Miguel Alemán abban a Tamaulipas államban található, ami kulcsfontosságú az Egyesült Államokba irányuló drog-export szempontjából.
Szerző

"Azt hittem, egy mosómedve" - Repülőről zuhanó jégtömb szakíthatta be egy kanadai ház tetejét

Publikálás dátuma
2019.01.10. 17:31

Fotó: Artur Widak / AFP
Méterekkel egy alvó nő feje mellett ütötte át a plafont a több kilós jég. Az Air Canada gépe járt arra, a légitársaság komoly vizsgálatot ígér.
Egy több mint 2 kilogrammos jégtömb szakította be egy kanadai család házának tetejét helyi idő szerint szerda hajnalban - írja az Independent. "Azt hittem, hogy egy mosómedve, mert mindenféle történetet hallani" - mesélte a házban élő Carmela Caccavo. A zajra felébredt a fia is, és mikor együtt megnézték, mi történt, kiderült:
alig méterekre az alvó nő fejétől becsapódott egy a plafont is átütő jégdarab.

A házban 20 ezer dolláros, azaz nagyjából 5,6 millió forintos kár keletkezett, de senki sem sérült meg.
A repülési adatok alapján az Air Canada légitársaság egy járata repült el a ház felett a baleset idején. A légitársaság a megkeresésre közleményben reagált. Mint írták, nagyon komolyan veszik a jelentéseket a repülőgépeikről lehulló darabok és törmelékek kapcsán, és ezt az esetet is ki fogják vizsgálni.
Szerző
Frissítve: 2019.01.10. 17:42

Tűz végzett egy munkással a dubrovniki vízerőműben

Publikálás dátuma
2019.01.10. 17:07

Legalább hárman megsérültek a Horvátországban történt balesetben, és ketten eltűntek. Robbanás előzte meg a tüzet.
Tűz ütött ki a horvátországi Dubrovnik város vízi erőművében csütörtökön, írja a Reuters. Egy munkás meghalt, és legalább hárman megsérültek.
"Egy búvármentő alakulat felszínre hozott egy testet az erőművet a tengerrel összekötő alagútból"

- nyilatkozta a rendőrségtől Ivan Pavlicevic. További két munkás csapdába esett a létesítményben, hogylétükről még nem tudni semmit. Pavlicevic azt is megerősítette: egy robbanás is történt.
A dubrovniki kórház azt erősítette meg, hogy három embert ápolnak az esettel összefüggésben.
Még nem tudni, mi okozta a tüzet az állami cég által működtetett, 252 megawattos teljesítményre képes erőműben. Az üzemeltetés nem nyilatkozott arról sem, a történtek milyen mértékű kapacitás-kiesést jelentenek, ha jelentenek bármilyet.
Szerző