Frontális karambol miatt lezárták a 7-es főutat Letenyénél

Publikálás dátuma
2019.01.11. 07:35
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az egyik jármű sofőrjét a tűzoltók szabadították ki autójából.
Eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan ütközött egy személyautó és egy kisteherautó péntek reggel a 7-es főúton, Letenye közelében. A helyszínelést teljes útlezárás mellett kezdték meg a rendőrök, a forgalmat Becsehely felé terelték – közölte péntek reggel a police.hu. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján azt írta, hogy a személyautó sofőrjét a tűzoltók szabadították ki a járműből, majd átadták őt a mentőknek. A 7-es főúton késő délelőtt megszűnt az útlezárás, a később félpályássá vált korlátozást késő délelőtt oldotta fel a rendőrség.
Szerző
Frissítve: 2019.01.11. 12:24

Lelőtt egy embert, majd végzett magával egy osztrák férfi Káptalanfán

Publikálás dátuma
2019.01.11. 07:05
Varga György
Fotó: MTI
Élettársára és a nő családjára támadt a férfi, két sérült életveszélyben van.
Egy 57 éves osztrák férfi csütörtök este megjelent élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol szóváltást követően először tüzet okozott a házban, majd rálőtt az ott tartózkodókra – írja a police.hu. A lövések következtében a nő édesapja a helyszínen életét vesztette, édesanyja súlyos, míg a nő és húga életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az osztrák férfi tettét követően saját magával is végzett.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel közölte: az osztrák férfi 22 éves élettársa és 3 éves húga életveszélyesen megsérült, 40 éves édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik, 6 éves lánytestvérük a tűzben sérült meg, őt a mentők a helyszínen ellátták. Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója arról tájékoztatott, hogy a 3 éves kislányt életveszélyes koponyasérüléssel szállították intézményükbe, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták. Jelenleg a gyermekintenzív osztályon gépi lélegeztetés mellett kezelik, állapota továbbra is életveszélyes. A 22 éves élettársat a mentők a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitték. Káldy Zoltán orvosigazgató péntek délelőtti közlése szerint a nő állapota súlyos, életveszélyes, de jelenleg stabil, az intenzív osztályon ápolják. Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója péntek délelőtt azt mondta: a Veszprémbe szállított 40 éves nőt az éjszaka folyamán megműtötték, jelenleg stabil állapotban, az intenzív osztályon kezelik, de lőtt sérülései miatt további műtétekre lesz még szükség. Az ügyben a rendőrség emberölés bűntett miatt indított eljárást.
Szerző
Frissítve: 2019.01.11. 12:27

14 éves lányt futtatott egy banda Szegeden

Publikálás dátuma
2019.01.10. 17:20
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kerítés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy szegedi nő és három társa ellen, akik egy 14 éves hódmezővásárhelyi lányt prostitúcióra vettek rá.
A Csongrád megyei rendőrség információi szerint 2018. április 28-án a fiatal lányt a nő egyik társa randevú ürügyén egy szegedi lakásba invitálta. Ott kábítószert adtak neki és annak hatása alatt a sértettet prostitúcióra bírták rá. A tevékenységből származó bevételt elvették tőle. A nyomozás megállapította, hogy a 22 éves gyanúsított és fiatalkorú társai egy másik szegedi lakásban is dolgoztattak. Az ott lévő másik nő szolgáltatásait hónapokig kínálták az interneten, majd az ebből származó pénz nagy részét szintén elvették. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. január 9-én a 22 éves R. Editet Budapesten, míg fiatalkorú társait Sándorfalván és Hódmezővásárhelyen elfogták, előállították és őrizetbe vették. Ellenük tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök előterjesztést tettek az illetékes ügyészségen letartóztatásuk indítványozására.  
Szerző