Móri mészárlás – A Kúrián harcol tovább a nyomravezetői díjért a fegyverek megtalálója

Publikálás dátuma
2019.01.11 08:42
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
„Amennyiben ott is kedvezőtlen ítélet születik, jön az európai bíróság” – mondta a férfi.
A Kúrián harcol tovább igazáért Szebenyi István, aki 2006-ban a Tarjáni erdőben fémkeresőjével megtalálta a móri mészárlásnál használt fegyvereket – írja a Blikk. A lap szerint négy évvel a tragédiát követően a fegyverek megtalálása volt az első olyan nyom, amelyen a rendőrök el tudtak indulni, majd nem sokkal később elkapták a hét ártatlan ember haláláért felelős Nagy Lászlót és társát. Szebenyi akkor azt gondolta, semmi akadálya nem lehet, hogy megkapja a nyomravezetőnek járó 25 millió forintot. A bíróság azonban első és másodfokon is elutasította kérelmét, mondván: annak jár a pénz, aki pontos nevet vagy címet tud mondani az elkövetőkkel kapcsolatban. A szabályok szerint még a 180 ezer forintos perköltséget is Szebenyinek kellene megfizetnie. „Most már ott tartunk, hogy letiltással fenyeget a végrehajtó, de nem érdekel, akkor sem fizetek” – mondta a lapnak a férfi, hozzátéve: azért is abszurd az egész, mert még benne van az ötéves elévülési időben.
„Nemrégiben úgy döntöttem, jogorvoslati kérelemmel fordulok a Kúriához. Amennyiben ott is kedvezőtlen ítélet születik, jön az európai bíróság, ott talán belátják, hogy nekem van igazam. Addig azonban semmit nem fizetek, hiszen amennyiben nyerek, a perköltség sem engem terhel”
– jelentette ki.

Csecsemőgyilkosság Zichyújfalun - már második gyerekével végzett a fiatal nő

Publikálás dátuma
2019.03.22 08:05

Fotó: police.hu
Egy erdőben szülte meg, majd magára hagyta korábbi gyerekét 2017-ben.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2019. március 16-án egy 23 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy zichyújfalui családi ház melléképületében a reggeli órákban megszülte, majd megölte újszülött gyerekét.
A gyanúsított a folytatólagos kihallgatása során beismerte, hogy 2017 nyarán is szült egy gyereket, akit magára hagyott. Két éve egy Pest megyei település erdős területén szülte meg a gyerekét, akit ezt követően magára hagyott. A nő a helyszíni kihallgatása során megmutatta a korábban elkövetett bűncselekmény helyét.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást két rendbeli 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt folytatja.

Eltűnt egy 70 éves hajdúdorogi férfi

Publikálás dátuma
2019.03.21 21:10

Fotó: police.hu
A hajdúböszörményi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik Veres Mihály megtalálása érdekében.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a férfi csütörtökön távozott a lakóhelyéről, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. A felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. Veres Mihály körülbelül 170 centiméter magas, átlagos testalkatú, haja és bajusza ősz. Eltűnésekor kék színű bársony kabátot, fekete pamutsapkát és zöld gumicsizmát viselt.