Móri mészárlás – A Kúrián harcol tovább a nyomravezetői díjért a fegyverek megtalálója

Publikálás dátuma
2019.01.11 08:42
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
„Amennyiben ott is kedvezőtlen ítélet születik, jön az európai bíróság” – mondta a férfi.
A Kúrián harcol tovább igazáért Szebenyi István, aki 2006-ban a Tarjáni erdőben fémkeresőjével megtalálta a móri mészárlásnál használt fegyvereket – írja a Blikk. A lap szerint négy évvel a tragédiát követően a fegyverek megtalálása volt az első olyan nyom, amelyen a rendőrök el tudtak indulni, majd nem sokkal később elkapták a hét ártatlan ember haláláért felelős Nagy Lászlót és társát. Szebenyi akkor azt gondolta, semmi akadálya nem lehet, hogy megkapja a nyomravezetőnek járó 25 millió forintot. A bíróság azonban első és másodfokon is elutasította kérelmét, mondván: annak jár a pénz, aki pontos nevet vagy címet tud mondani az elkövetőkkel kapcsolatban. A szabályok szerint még a 180 ezer forintos perköltséget is Szebenyinek kellene megfizetnie. „Most már ott tartunk, hogy letiltással fenyeget a végrehajtó, de nem érdekel, akkor sem fizetek” – mondta a lapnak a férfi, hozzátéve: azért is abszurd az egész, mert még benne van az ötéves elévülési időben.
„Nemrégiben úgy döntöttem, jogorvoslati kérelemmel fordulok a Kúriához. Amennyiben ott is kedvezőtlen ítélet születik, jön az európai bíróság, ott talán belátják, hogy nekem van igazam. Addig azonban semmit nem fizetek, hiszen amennyiben nyerek, a perköltség sem engem terhel”
– jelentette ki.
2019.01.11 08:42

Ég egy kamion az M1-esen, lezárták a Budapest felé menő sávokat

Publikálás dátuma
2019.01.17 19:58
Illusztráció/BM katasztrófavédelem, Facebook
Fotó: /
A sofőr időben ki tudott szállni a járműből, így senki nem sérült meg a tűzben.
Ég egy kamion az M1-es autópálya 25-ös kilométere közelében, Zsámbék környékén, a Budapest felé tartó sávokat lezárták - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök este az MTI-t. Csámpai Attila elmondta: a kamion teljes egészében ég, jelenleg is oltják a tűzoltók. Nem sérült meg senki, a sofőr időben ki tudott szállni a járműből, amely autóalkatrészeket szállított.

A másik oldalon, Győr felé, egy sávon haladhat a forgalom - tette hozzá.
2019.01.17 19:58

Kamion gázolt halálra egy idős asszonyt Debrecenben

Publikálás dátuma
2019.01.17 14:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség.
Eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy kamion egy, az úton áthaladó 71 éves nőt Debrecenben, a Faraktár úton. A baleset során az idős asszony olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.
2019.01.17 14:07