Móri mészárlás – A Kúrián harcol tovább a nyomravezetői díjért a fegyverek megtalálója

Publikálás dátuma
2019.01.11. 08:42
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
„Amennyiben ott is kedvezőtlen ítélet születik, jön az európai bíróság” – mondta a férfi.
A Kúrián harcol tovább igazáért Szebenyi István, aki 2006-ban a Tarjáni erdőben fémkeresőjével megtalálta a móri mészárlásnál használt fegyvereket – írja a Blikk. A lap szerint négy évvel a tragédiát követően a fegyverek megtalálása volt az első olyan nyom, amelyen a rendőrök el tudtak indulni, majd nem sokkal később elkapták a hét ártatlan ember haláláért felelős Nagy Lászlót és társát. Szebenyi akkor azt gondolta, semmi akadálya nem lehet, hogy megkapja a nyomravezetőnek járó 25 millió forintot. A bíróság azonban első és másodfokon is elutasította kérelmét, mondván: annak jár a pénz, aki pontos nevet vagy címet tud mondani az elkövetőkkel kapcsolatban. A szabályok szerint még a 180 ezer forintos perköltséget is Szebenyinek kellene megfizetnie. „Most már ott tartunk, hogy letiltással fenyeget a végrehajtó, de nem érdekel, akkor sem fizetek” – mondta a lapnak a férfi, hozzátéve: azért is abszurd az egész, mert még benne van az ötéves elévülési időben.
„Nemrégiben úgy döntöttem, jogorvoslati kérelemmel fordulok a Kúriához. Amennyiben ott is kedvezőtlen ítélet születik, jön az európai bíróság, ott talán belátják, hogy nekem van igazam. Addig azonban semmit nem fizetek, hiszen amennyiben nyerek, a perköltség sem engem terhel”

– jelentette ki.

Szerző

Eltűnt egy 72 éves budapesti férfi

Publikálás dátuma
2019.01.11. 08:20

Fotó: police.hu
A rendőrség a lakosság segítségét kéri Szabó János megtalálása érdekében.
A police.hu oldalon közzétett információk szerint a férfi csütörtök este XXII. kerületi tartózkodási helyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések pedig eddig nem vezettek eredményre. Szabó János körülbelül 173 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid ősz hajú, szakállas férfi. Eltűnésekor barna szövetnadrágot, kék-fehér csíkos pólót, fekete zakót és a nyakrésznél prémes, zöld kabátot viselt. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Szabó Jánost felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést.
Szerző

Frontális karambol miatt lezárták a 7-es főutat Letenyénél

Publikálás dátuma
2019.01.11. 07:35
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az egyik jármű sofőrjét a tűzoltók szabadították ki autójából.
Eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan ütközött egy személyautó és egy kisteherautó péntek reggel a 7-es főúton, Letenye közelében. A helyszínelést teljes útlezárás mellett kezdték meg a rendőrök, a forgalmat Becsehely felé terelték – közölte péntek reggel a police.hu. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján azt írta, hogy a személyautó sofőrjét a tűzoltók szabadították ki a járműből, majd átadták őt a mentőknek. A 7-es főúton késő délelőtt megszűnt az útlezárás, a később félpályássá vált korlátozást késő délelőtt oldotta fel a rendőrség.
Szerző
Frissítve: 2019.01.11. 12:24