Előfizetés

Több tonna hamis Legót foglaltak le a pénzügyőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.11. 09:28
Illusztráció: AFP
Fotó: AFP
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a pénzügyőrök mintegy négy tonna, több mint 1,3 millió hamisított Lego formatervezésű játékot foglaltak le és semmisítettek meg - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
A tájékoztatás szerint a szállítmányt Kínában adták fel egy ukrajnai lakcímmel rendelkező személynek. A játékokkal kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy azok szellemi tulajdonjogot sértenek, így a pénzügyőrök megkeresték a Lego formatervezési minta magyarországi jogi képviseletét, aki megállapította, hogy a termékek mind hamisítványok és kérte azok megsemmisítését. A hamis termékekkel okozott kár majdnem 20 millió forintra tehető.

Milliomos fideszessel reklámozza a minimálbér emelését a kormány

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.11. 08:57

Fotó: Vajda József
A Békés megyében jól menő vállalkozóként ismert Ajtai Péter a hétköznapi munkavállaló szerepében szólal meg.
A minimálbér emelkedésének örvend az év elején újraindított „Magyarország jobban teljesít” kormányzati televíziós kampányában az az Ajtai Péter, aki korábban fideszes színekben indult a Békés megyei Bélmegyer polgármesteri tisztségért 2014-ben, sikertelenül – írja az ugytudjuk.hu. A portál kiemeli: Ajtai szereplése azért is érdekes, mert úgy dicséri a minimálbér emelését a hétköznapi munkavállaló szerepében, hogy egyébként jól menő milliomos vállalkozóként ismert a megyében, többek között sütödében van érdekeltsége. Abban a Békés megyében, ahol a legtöbb ember, a munkavállalók 60 százaléka él minimálbérből.

Sokfelé továbbra is télies útviszonyokra számíthatnak az autósok

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.11. 08:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Veszprém térségében havas, máshol nedves vagy sónedves a főutak burkolata.
Télies útviszonyokra kell számítani az alsóbbrendű útszakaszokon Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, valamint Veszprém és Székesfehérvár térségében – közölte az Útinform. A főutak és gyorsforgalmi utak burkolata jellemzően nedves, vagy a síkosságmentesítés miatt sónedves, Veszprém térségében azonban havasak a főutak. A látási viszonyok mindenütt megfelelőek. A Dunántúlon borult, felhős, a középső és a keleti területek felett változóan felhős az égbolt, általában csapadékmentes az idő. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében viharos, a Dunántúlon pedig élénk, néhol erős szél fúj. A hőmérséklet a nyugati országrészben -4 és -1 fok, a keleti országrészben -4 és -16 fok között változik.