Elütöttek egy kerekesszékes férfit Egerben

Publikálás dátuma
2019.01.11 21:34

Fotó: /
Egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között sodorta el a férfit, aki súlyosan megsérült.
Kerekesszékkel közlekedő férfit ütött el egy autó Egerben - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.  Kovács Nikoletta elmondta: a Tárkányi úton egy Felsőtárkány felé tartó személygépkocsi - még tisztázatlan körülmények között - elsodorta a vele azonos irányban, az úttest szélén közlekedő kerekesszékes egri férfit, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba.  
2019.01.11 21:34

Észt nem tudott hamisítani a diploma mellé

Publikálás dátuma
2019.01.21 16:28

Fotó: Shutterstock/
Az egyszeri csaló diplomát gyártott magának, hogy felvegyék egy új munkahelyre. Az oklevéllel azonban szó szerint semmi sem stimmelt.
Közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy 29 éves pápai férfivel szemben, aki a gyanú szerint tavaly szeptemberben egyetemi diplomát hamisított magának, hogy ennek birtokában felvegyék egy csóti céghez. A hamisnak tűnő dokumentumot azonban gyorsan kiszúrták, és értesítették róla a rendőrséget. Azt már a rendőrségi szakértők állapították meg, hogy a diplomán 
  • tévesen szerepelt az egyetem neve
  • nem létezett a megjelölt szak
  • még a diploma sorszáma sem a választott egyetemhez tartozott
A férfi kihallgatásán el is mondta, hogy az új munka reményében hamisított okiratot. A pápai kapitányság már lezárta az ügyben folytatott nyomozást, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek, írja a police.hu. 
2019.01.21 16:28

Élete végéig börtönbe kerülhet a pincéjében füvet termesztő kertész

Publikálás dátuma
2019.01.21 12:45
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Egy hétvégi házban alakított ki indiaikender-ültetvényt egy férfi, akinek a cége beltéri kertészeti felszerelést forgalmazott - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn. A közlemény szerint a 37 éves férfi a főváros III. kerületében, a Vadászles utcában
egy ház pincehelyiségét indiai kender nagyüzemi termesztésére alkalmas, professzionálisan felszerelt ültetvénnyé alakította át.
A férfi a ház egy másik helyiségében maga végezte a szárítást és a csomagolást is. Táskájában és cipőjében marihuána volt nála, mikor háza előtt elkapták a rendőrök.
A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A vád szerinti bűncselekményt a törvény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlott bűnügyi felügyelet alatt áll.
2019.01.21 12:45