Előfizetés

Mindenkit kizavartak a soroksári IKEA-ból, műszaki hibát emlegetnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.13. 18:27
Illusztráció
Fotó: Pascal Le Segretain / Getty Images
Azonnal el kellett hagyni az épületet, mondták a hangosbemondóban. Véletlen jelzés miatt volt szükség az üzlet kiürítésére.
Kiürítették a soroksári IKEA-t, melynek épületét mindenkinek el kellett hagynia vasárnap késő délután - írja az atv.hu.
A hangosbemondón keresztül váratlanul arról tájékoztatták a vásárlókat, hogy egy műszaki hiba miatt azonnal el kell hagyniuk az üzletet.

Azt is bemondták, hogy azokat a gyerekeket, akik a játszóházban voltak, már az épület melletti játszótéren várják a szüleiket. A portálon közzétett képeken az látszik, hogy rengeteg ember álldogál az épület bejáratánál, köztük olyan is, aki láthatósági mellényt visel.
Rutin gyakorlat volt a kiürítés

- nyilatkozta az IKEA este. Egy belső technikai jelzés miatt volt erre szükség. A jelzés kivizsgálása után, amit egy véletlen okozott, mindenkit visszaengedtek az áruházba.
A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a helyszínen nem történt rendőri intézkedés.

Jég alá szorult egy ember, a speciális mentők már csak a holttestét tudták a felszínre hozni

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.13. 12:27
Illusztráció
Fotó: Shuutterstock
A Kaposvárhoz közeli Bárdudvarnok tavában lelte halálát egy férfi. Úszni akarhatott a jeges vízben.
Jég alá szorult egy ember vasárnap délelőtt a Somogy megyei Bárdudvarnok mintegy egyhektáros tavában, tájékoztat a katasztrófavédelem. Segítségére
  • a rendőrség,
  • a mentőszolgálat,
  • a búvárszolgálat és
  • a kaposvári hivatásos tűzoltók mellett
  • a KÖTÉL speciális mentőszolgálat
is a helyszínre érkezett. Utóbbi a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesületet jelöli. A tűzoltók feltörték a jeget, majd a víz alá merült három búvárnak nyújtottak segítséget a holttest kiemelésében. Lapunk információi szerint a férfi holttestét a parttól mintegy 30 méterre találták meg a 6-8 centiméter vastag jég alatt. 
Az MTI úgy tudja, hogy az egészséges, természetközeli életmódot folytató és azt népszerűsítő férfi telente is gyakran megmártózott a nyílt vízben. Vasárnap léket vágott a jégen, alámerült, de úszás közben a jég alá szorult. Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte: a rendőrség az ügyben kizárta az idegenkezűséget.

Letért az útról, autója többször megpördült egy szántóföldön - Halálos baleset történt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.13. 08:25

Fotó: police.hu
A Kesztölc felől a 10-es úthoz tartó sofőr a helyszínen meghalt.
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt vasárnap hajnalban a 117-es számú úton Kesztölc térségében, tájékoztat a rendőrség. Az áldozat, egy férfi a 10-e út felé vezetett Kesztölc felől, amikor ismeretlen okból az úttestről jobbra letért, majd a járművel egy szántóföldre ráhajtott.
A személygépkocsi ott többször megpördült és fejtetőre borulva állt meg.

 A járműben egyedül tartózkodó sofőr a helyszínen életét vesztette. A baleset helyszínelését a rendőrök még délelőtt befejezték..