Karácsony Gergely kezdeményezné a Liget-projekt leállítását

Publikálás dátuma
2019.01.14. 11:39

Fotó: Molnár Ádám
Urbanisztikai, városrendezési szempontból katasztrofálisan rossz ötletnek tartja, hogy a Városligetben monumentális épületek legyenek.
Megválasztása esetén kezdeményezni fogja a Liget-projekt leállítását – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje hétfő reggel az M1 műsorában. A jelölt, aki egyben a XIV. kerület polgármestere az MTI összefoglalója szerint kiemelte, hogy a projekt leállítására azért van szükség, mert szerinte egy parkban építkezni „őrültség”, erre inkább Budapest számos rozsdaövezeteinek egyikét tartaná jó helyszínnek. Hozzátette: társadalmi vitát kezdeményezne arról, hogy a Városligetben már zajló építkezéseket miként „varrják el”.
„De azt, hogy a Városligetben monumentális, bármilyen funkciójú épületek legyenek, én ezt urbanisztikai, városrendezési szempontból egy katasztrofálisan rossz ötletnek gondolom”

– fogalmazott.

Elmondta, hogy a Városliget egy 200 éves park, amelyet lehetetlen létrehozni, tönkretenni viszont nagyon is lehetséges például a megnövekedett forgalommal, amelyet az oda tervezett épületek, múzeumok generálnak. Karácsony Gergely a múlt héten arról is beszélt, hogy a jelenleginél szigorúbb szmogrendeletet szeretne megválasztása esetén, és megnyitná a Városháza jelenleg nagyközönség számára lezárt, parkolóként használt udvarát.
Szerző

Bébiételt vontak ki a forgalomból, mert furcsa anyagot talált benne egy vásárló

Publikálás dátuma
2019.01.14. 11:28

Fotó: Shutterstock
A forgalmazó szerint valószínűleg a gyümölcsben lévő növényi pektin vált ki, ami természetes folyamat, de azért vizsgálatot indítottak az ügyben.
Bejelentés érkezett a Nébih ügyfélszolgálatára arról, hogy egy vásárló műanyagra emlékeztető idegen anyagot talált az OVKO márkájú, körte almával hozzáadott cukor nélkül megnevezésű bébidesszertben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A forgalmazó a honlapján arról tájékoztatott, hogy az érintett termékeket elővigyázatosságból visszahívja a forgalomból, ezzel egyidejűleg pedig vizsgálatot indított az ügy tisztázására.
„A vásárlótól kapott fotó alapján valószínűleg a gyümölcsben lévő növényi pektin vált ki a hőkezelés során, ami egy természetes folyamat. Ezt vélhette a vásárló idegen anyagnak. Bekértük az anyagot és független laborban bevizsgáltatjuk. Ezzel együtt a vásárlók és elsősorban a babák védelme miatt azonnal intézkedtünk, hogy a polcokról szedjék le ezt a minőségmegörzési idejű terméket”

– fogalmaztak.

A fogyasztókat arra kérték, hogy amennyiben vásároltak az érintett termékből, vigyék vissza abba az áruházba, ahol vették. A panasz csak a fent jelzett minőségmegőrzési idejű termékre vonatkozik – tették hozzá.   Az érintett termék adatai: Termék megnevezése: OVKO Körte almával hozzáadott cukor nélkül, 5 hónapos kortól Kiszerelés: üveg, 190 g Minőségmegőrzési idő, tételazonosító: 07.12.2020. L:2Z
Szerző
Témák
NÉBIH bébiétel

Az erős szél miatt nem jár a Libegő

Publikálás dátuma
2019.01.14. 11:14

Fotó: Németh András Péter
Hétfőre tizenöt megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Az erős szél miatt nem üzemel a Libegő – közölte hétfő délelőtt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az ország nagy részére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyén kívül az összes megyére) elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szél miatt. Az érintett területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. A hegyvidéki területeken 100 km/h feletti széllökésekre is számítani lehet.
Forrás: OMSZ
Szerző
Témák
BKK libegő