Fertőzés miatt lezárták a Bajcsy-Zsilinszky Kórház két osztályát

Publikálás dátuma
2019.01.14. 11:54

Fotó: Hegedűs Márta
A krónikus belgyógyászati osztály hasmenéses járvány miatt nem fogad látogatókat.
Két osztályát is lezárta fertőzés miatt a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, a 24.hu értesülései szerint jelenleg a Kőrösi Csoma Sándor úton található krónikus belgyógyászat és a Paula belgyógyászat sem fogad látogatót. A portált Havas Szófia, a krónikus belgyógyászati osztály vezető orvosa arról tájékoztatta:
„hasmenéses járvány miatt nem fogad látogatókat az osztály. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan hány beteg fertőződött meg, mert a szám folyamatosan változik. Ez a vírus gyors lefolyású, néhány napon belül lemegy.”

Szerző

Továbbra is rossz a levegő az ország északkeleti részén

Publikálás dátuma
2019.01.14. 11:45

Fotó: Kállai Márton
Mutatjuk, pontosan hol problémás a levegőminőség.
Változatlanul rossz a levegőminőség az ország északkeleti részén – olvasható a Tisztifőorvos Facebook-oldalán. A tájékoztatás szerint vasárnap Putnokon veszélyes, Miskolcon és Sajószentpéteren egészségtelen, Kazincbarcikán pedig kifogásolt volt a levegő minősége. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által rendszeren végzett felmérések alapján a krónikus légúti hurutban szenvedő kisiskolások aránya magasabb azokban a térségekben, ahol a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása jelentősebb. A gyerekek egészségének megóvása érdekében kerülni kell a helytelen fűtési módok alkalmazását – áll a bejegyzésben. 
Szerző

Karácsony Gergely kezdeményezné a Liget-projekt leállítását

Publikálás dátuma
2019.01.14. 11:39

Fotó: Molnár Ádám
Urbanisztikai, városrendezési szempontból katasztrofálisan rossz ötletnek tartja, hogy a Városligetben monumentális épületek legyenek.
Megválasztása esetén kezdeményezni fogja a Liget-projekt leállítását – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje hétfő reggel az M1 műsorában. A jelölt, aki egyben a XIV. kerület polgármestere az MTI összefoglalója szerint kiemelte, hogy a projekt leállítására azért van szükség, mert szerinte egy parkban építkezni „őrültség”, erre inkább Budapest számos rozsdaövezeteinek egyikét tartaná jó helyszínnek. Hozzátette: társadalmi vitát kezdeményezne arról, hogy a Városligetben már zajló építkezéseket miként „varrják el”.
„De azt, hogy a Városligetben monumentális, bármilyen funkciójú épületek legyenek, én ezt urbanisztikai, városrendezési szempontból egy katasztrofálisan rossz ötletnek gondolom”

– fogalmazott.

Elmondta, hogy a Városliget egy 200 éves park, amelyet lehetetlen létrehozni, tönkretenni viszont nagyon is lehetséges például a megnövekedett forgalommal, amelyet az oda tervezett épületek, múzeumok generálnak. Karácsony Gergely a múlt héten arról is beszélt, hogy a jelenleginél szigorúbb szmogrendeletet szeretne megválasztása esetén, és megnyitná a Városháza jelenleg nagyközönség számára lezárt, parkolóként használt udvarát.
Szerző