Polt: feljelentéskiegészítést rendeltek el Varjú László ügyében

Publikálás dátuma
2019.01.14. 12:32

Fotó: Markoszov Szergej
Feljelentés kiegészítését rendelte el a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) december közepén Varjú László ügyében – adta írásba Polt Péter legfőbb ügyész Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) képviselő írásbeli kérdésére. A képviselő azt tudakolta, hogy indít-e hivatalból eljárást az ügyészség Varjú László (DK) bántalmazása ügyében.  Mint emlékezetes, nemrég szivárgott ki egy belsős felvétel az MTVA épületébe belépett országgyűlési képviselőkről, amelyen jól látható, hogy az MTVA biztonsági őrei rendkívül agresszíven léptek fel az épületben jogszerűen tartózkodó országgyűlési képviselővel szemben.  Dacára, hogy Kocsis-Cake Olivio szerint szerint az épületben tartózkodó ellenzéki képviselők semmi olyat nem tettek, ami a közmédia rendeltetésszerű működését zavarta volna.  Polt Péter válaszlevelében utal rá: Varjú László „személyiségét érintően” tíz feljelentés érkezett be a KNYF-hez. Azt a főügyészi levél nem részletezi, hogy ezek a képviselővel szemben fizikai erőszakkal élt biztonsági őrökkel szemben tett feljelentések lennének vagy azok, amelyeket az MTVA tett az épületbe belépett országgyűlési képviselőkkel szemben.
Szerző

Fertőzés miatt lezárták a Bajcsy-Zsilinszky Kórház két osztályát

Publikálás dátuma
2019.01.14. 11:54

Fotó: Hegedűs Márta
A krónikus belgyógyászati osztály hasmenéses járvány miatt nem fogad látogatókat.
Két osztályát is lezárta fertőzés miatt a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, a 24.hu értesülései szerint jelenleg a Kőrösi Csoma Sándor úton található krónikus belgyógyászat és a Paula belgyógyászat sem fogad látogatót. A portált Havas Szófia, a krónikus belgyógyászati osztály vezető orvosa arról tájékoztatta:
„hasmenéses járvány miatt nem fogad látogatókat az osztály. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan hány beteg fertőződött meg, mert a szám folyamatosan változik. Ez a vírus gyors lefolyású, néhány napon belül lemegy.”

Szerző

Továbbra is rossz a levegő az ország északkeleti részén

Publikálás dátuma
2019.01.14. 11:45

Fotó: Kállai Márton
Mutatjuk, pontosan hol problémás a levegőminőség.
Változatlanul rossz a levegőminőség az ország északkeleti részén – olvasható a Tisztifőorvos Facebook-oldalán. A tájékoztatás szerint vasárnap Putnokon veszélyes, Miskolcon és Sajószentpéteren egészségtelen, Kazincbarcikán pedig kifogásolt volt a levegő minősége. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által rendszeren végzett felmérések alapján a krónikus légúti hurutban szenvedő kisiskolások aránya magasabb azokban a térségekben, ahol a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása jelentősebb. A gyerekek egészségének megóvása érdekében kerülni kell a helytelen fűtési módok alkalmazását – áll a bejegyzésben. 
Szerző