feljelentés;Polt Péter;Varju László;MTVA;

2019-01-14 12:32:23

Polt: feljelentéskiegészítést rendeltek el Varjú László ügyében

Feljelentés kiegészítését rendelte el a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) december közepén Varjú László ügyében – adta írásba Polt Péter legfőbb ügyész Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) képviselő írásbeli kérdésére.

A képviselő azt tudakolta, hogy indít-e hivatalból eljárást az ügyészség Varjú László (DK) bántalmazása ügyében. 

Mint emlékezetes, nemrég szivárgott ki egy belsős felvétel az MTVA épületébe belépett országgyűlési képviselőkről, amelyen jól látható, hogy az MTVA biztonsági őrei rendkívül agresszíven léptek fel az épületben jogszerűen tartózkodó országgyűlési képviselővel szemben. 

Dacára, hogy Kocsis-Cake Olivio szerint szerint az épületben tartózkodó ellenzéki képviselők semmi olyat nem tettek, ami a közmédia rendeltetésszerű működését zavarta volna. 

Polt Péter válaszlevelében utal rá: Varjú László „személyiségét érintően” tíz feljelentés érkezett be a KNYF-hez. Azt a főügyészi levél nem részletezi, hogy ezek a képviselővel szemben fizikai erőszakkal élt biztonsági őrökkel szemben tett feljelentések lennének vagy azok, amelyeket az MTVA tett az épületbe belépett országgyűlési képviselőkkel szemben.