Szíjj Lászlóé lett a Matolcsy-rokon MKB tulajdonrésze

Publikálás dátuma
2019.01.14. 19:38

Fotó: Vajda József / Népszava
A közbeszerzések egyik nagy kormányközeli nyertese, Szíjj László vette át a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás cégének a közvetett MKB-s tulajdonrészét. Így Szíjj immáron a bank 48 százalékos tulajdonrészét magáénak tudó Mészáros Lőrinc-érdekeltségek után a bank második legnagyobb tulajdonosa lett, a bank 32,9 százalékos részesedésével. Az ügylet cégjogilag ez úgy nézett ki, hogy Szemerey cége, a BanKonzult Kft. adta el Szíjjnak a BanKonzult Finance Zrt-t, vele együtt az MKB részvényei 32,9 százaléka felett rendelkező luxemburgi-szingapúri Blue Robin Investment S.C.A.-t. A közlemény hangsúlyozza: a BanKonzult Kft. közvetett részesedése az MKB Bank Zrt.-ben megszűnt. A közleményből nem derül ki, hogy mennyiért cserélt gazdát az MKB tulajdonrész illetve miért döntött a Matolcsy-rokon cége az eladás mellett. Ahogy arról már lapunk is beszámolt: az év vége óta komoly bajok vannak Szemerey Tamás bankja, a Növekedési Hitel Bank (NHB) körül így nemrégiben felügyeleti biztost kellett kinevezni a NER egyes nagyvállalkozói vagyonszerzése körül hitelezőként komoly szerepet játszott bankhoz. Így tavaly még a 24.hu tárta fel, hogy Matolcsy György jegybankelnök fia az NHB hiteléből jutott hozzá 400 millió forintos luxusvillájához.
Szerző
Témák
MKB Bank

Rossz hír az autósoknak: drágábbak lesznek az üzemanyagok

Publikálás dátuma
2019.01.14. 13:56
Illusztráció
Fotó: Népszava
A Mol bruttó 4 forinttal emeli a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán – értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.
Az áremeléssel a benzin literje 345 forintra, míg a gázolaj literje 379 forintra drágul. A benzin ára legutóbb január 4-én változott, 10 forintos csökkenéssel 341 forintra mérséklődött. A gázolaj ára utoljára múlt szerdán módosult, 4 forintos csökkenéssel 371 forintra mérséklődött. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.
Szerző

Végelszámolás alatt a Tiborczhoz köthető cég

Publikálás dátuma
2019.01.14. 13:03

A HCS Experts neve piaci hírek szerint feltűnt a Microsoft-botrányban.
Tavaly augusztus óta végelszámolás alatt van a HCS Experts Kft. – írja a cégnyilvántartás alapján az mfor.hu. A cég Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető. A társaság informatikai nagykereskedelemmel foglalkozott, Tiborcz 2015-ben szállt be tulajdonosként, testvére, Tiborcz Péter pedig ügyvezetőként dolgozott a cégben. Korábban lapunk számolt be arról, hogy piaci hírek szerint a HCS Experts neve is feltűnt a Microsoft-botrányban.
Szerző