A jó lábát műtötték meg a combnyaktörés miatt kórházba került férfinak

Publikálás dátuma
2019.01.15. 11:56
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy igazságügyi orvosszakértő szerint a férfi maradandó károsodást szenvedett, mivel a bal lába rövidült, csípőmozgása korlátozott és két év után is fájdalmai vannak.
Két éve súlyos balesetet szenvedett egy negyvenes éveiben járó férfi. A combnyaktörését azonnal megműtötték a ceglédi kórházban, csak éppen nem azon a lábán, amelyen kellett volna. Két hónappal később vették észre a hibát, akkor újra megműtötték, ezúttal már a jó oldalon – írja az Index. A cikk szerint a baleset éjszaka történt, tizenkét órával később pedig sürgősséggel meg is műtötték a férfit. Baloldali kulcscsonttörését és jobboldali combnyaktörését csavarokkal rögzítették – derül ki a leleteiből és abból az igazságügyi orvosszakértői véleményből, amit 2017 novemberében készíttetett, amikor eldöntötte, hogy ügyvédhez fordul. A portál szerint a szakértő megállapította, hogy
bár a jobboldali combnyakat műtötték és csavarozták össze a műtét során, valójában a baloldali combnyak tört el.

A műtét után szűk egy héttel hazaengedték, otthon lábadozott, gyógytornász kezelte. Azt mondta, a két hét elteltével esedékes varratszedésen, majd a következő kontrollon is jelezte kezelőorvosának, hogy komoly fájdalmai vannak a bal csípőjénél. Újabb röntgent akkor még nem készítettek a baloldalról, csak májusban, amikor harmadszorra, akkor már elviselhetetlen baloldali fájdalmakkal jelentkezett a kórházban. Ekkor, 72 nappal a műtét után tavaly május 9-én dátumozott ambuláns lapon szerepel is, hogy
„a baloldali primeren elszenvedett combnyaktörés rögzítés nélkül maradt. A rögzítetlen törés műtéti rögzítése szükséges”.

2017 májusban újra megműtötték, ezúttal a baloldali, addigra már 72 napig ellátatlan, eredeti combnyaktörését.
„A második műtétnél már annyira bizalmatlan voltam, hogy kértem, ne altassanak el, hogy figyelni tudjam, melyik oldalamat vágják fel”

– tette hozzá a férfi.

A cikk szerint az igazságügyi orvosszakértő traumatológus szakvéleményében felhasználta a kórházban készült röntgenfelvételeket, a kórházi ambuláns kezelőlapokat és zárójelentéseket, valamint megvizsgálta a férfit. Szerinte egyértelműen megállapítható, hogy orvosi gondatlanság és szakmai mulasztás történt, továbbá az is, hogy a férfi maradandó károsodást szenvedett, mivel a bal lába rövidült, csípőmozgása korlátozott és két év után is fájdalmai vannak az ellátatlan csonttörés miatt. Az Index azt írja, a kórházi leletek ezen a ponton a szakértői véleménynek ellentmondanak, mert ezek úgy fogalmaznak, mintha a jobboldali combnyak is eltört volna a balesetben. Legalábbis a leletekben az orvos következetesen úgy fogalmaz, hogy a baleset másnapján csavarozással rögzítették a férfi jobboldali combnyaktörését. A szakértő szerint viszont ott egyáltalán nem is volt törés. A férfi a portálnak azt mondta: szeretett volna peren kívül megegyezni a kórházzal, és saját magának hétmillió, feleségének pedig kétmillió forint kártérítési összeget kért a hiba miatt. Szavai szerint a kárigényére egy évig nem válaszolt érdemben a kórház, pedig még ügyvédi felszólítást is küldtek nekik. Az Index azt írja, hogy – habár egy évig nem reagáltak érdemben – az újságírói megkeresés után a kórház azonnal lépett: hétfőn behívták a férfit a kórházba, és az egyéves csend után váratlanul megállapodtak vele arról, hogy kártérítést fizetnek neki.
Szerző
Témák
műtét kórház
Frissítve: 2019.01.15. 12:07

"Rohadt kis proli", mondta Bayer Zsolt egy diáktüntetőnek - "Nézzen tükörbe", érkezett a válasz

Publikálás dátuma
2019.01.15. 11:48

Elképesztő trágársággal esett a lovagkereszttel kitüntetett Bayer Zsolt a diáklánynak, aki decemberben undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járványnak nevezte a Fideszt.
A nemzetstratégiai jelentőségű Echo Tv vasárnap esti műsorában a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Bayer Zsolt – mielőtt vendégül látta Szijjártó Péter külügyminisztert – beszélt többek között Nagy Blankáról, a 17 éves gimnazistáról is, szúrta ki a 444.hu. Nagy akkor lett ismert, mikor egy kecskeméti tüntetésen elmondott beszédében úgy osztotta ki Ádert Jánost és a Fideszt, mint nyilvánosság előtt még senki.
"No, hát akkor, kedves Blanka! Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli"

- fogalmazott Bayer, a diáktüntetőt "kretén barom állatnak" titulálva. Azt fájlalta, hogy most semminek sincs tétje, pedig régen bezzeg volt. Arról nem emlékezett meg Bayer, hogy úgy tűnik, azért nem marad megtorlatlanul ma sem az ellenzékiség: nemrég például egy közösségi oldalon szereplő "O1G" felirat miatt maradt állás nélkül valaki, de éppenséggel Nagy miatt is nyilvános mentegetőzésre és elhatárolódásba fogott a múlt héten az iskolája. És bár a két közszereplő trágársága összemérhető - Nagy például fasznak hívta Áder János köztársasági elnököt -, szót érdemel az is, hogy Bayer Zsolt, a Fidesz 5. számú párttagkönyvének egykori büszke tulajdonosa és a Békemenet szervezője egészen más hatalmi pozícióból szól, mint egy gimnazista.
"Nézzen tükörbe, és hallgassa végig a megszólalásait, amiben káromkodik, és úgy próbáljon ítélkezni meg felette, hogy ő is ezt csinálja"

- reagált Nagy a hvg.hu-nak. A kiskunfélegyházi diák szerint vicces, hogy épp egy olyan ember kéri számon, aki maga is ilyen stílusban szokott beszélni. "Itt vagyunk a 21. században, és még mindig le tudunk ragadni annál, hogy valaki kimondott két csúnya szót" - mondta még el, hozzátéve, "ha én annyi idős lennék, mint Bayer, belegondolnék, hogy ilyen szavakkal beszélek egy 18 éves emberről". Bayerben szerinte nincs annyi, hogy ennyi idősen el tudja engedni ezt az ügyet.
Arra a kérdésre, hogy nem bánta-e meg a decemberi tüntetés óta az éles fogalmazást, Nagy azt mondja, nem volt betervezve a felszólalásakor a csúnya beszéd, de elragadta a hév. Ugyanakkor úgy gondolja,
nem tud egy olyan kormányról szépen beszélni, amely láthatóan tönkreteszi a népét, és csak a kapzsiságon, korrupción jár az esze.

Arról is beszélt, hogy többségében pozitív visszajelzéseket kap, de úgy gondolja, amit tett, abban nincs semmi különös, gratulálni való. A rengeteg elismerés annak köszönhető szerinte, hogy a tüntetéseken sok olyan beszéd hangzik el, amely ismeretterjesztő anyagként elmondja a tényeket, de az övében volt hév is.
Szerző
Frissítve: 2019.01.15. 12:28

A Duna Médiaszolgáltató vezére szerint pártatlan a közmédia híradója, és elégedett vele

Publikálás dátuma
2019.01.15. 11:25

Fotó: Facebook / Szél Bernadett
Továbbra sem áll szóba a képviselőkkel az MTVA vezetője, de ők kitartóan várják a Kunigunda utcában. Papp Dániel helyett Dobos Menyhért ült le velük beszélgetni.
Papp Dániellel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyébként hírhamisító vezérigazgatójával szeretett volna találkozni Szél Bernadett és Hadházy Ákos, ám helyette Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ült le velük beszélgetni kedd délelőtt. A teljes közmédia tartalmáért felelős, az MTVA műsorait megrendelő állami cég vezetőjével folytatott beszélgetést Szél közösségi oldalán közvetítette.
A beszélgetés kölcsönös kioktatással kezdődött. Előbb Dobos mondta, hogy "sasokat tanít repülni", miután a képviselők arra kérték, indokolja meg a közmédia felosztását a Duna Médiaszolgáltatóra, illetve az MTVA-ra. Majd a képviselőknek kellett felvilágosítaniuk a vezérigazgatót arról, hogy függetlenként ülnek a parlamentben. A beszélgetés hangulata végig ehhez hasonlóan harcias és fagyos volt, és Dobos a legtöbb kérdést azzal hárította el, hogy vagy nincs kompetenciája válaszolni, vagy majd akkor válaszol, ha írásban fordulnak hozzá.
"Tökéletesen jónak tartom a magyar közmédiának a híradóit, annak a híradásait. Abszolút pártatlannak tartom"

- fejtette ki a beszélgetés egy pontján Dobos. A vezérigazgató korábban - mint részleteket mellőzve - azt is elmondta, "nem csak ő van megelégedve" a műsorokkal. Amikor pedig arról kérdezték, miért nem tudósítottak például az MTVA székháza előtti tüntetésekről, illetve az ellenzéki képviselők öt pontjáról, Dobos arról kezdett el beszélni, mennyire féltek a köztévé munkatársai.
"Kiegyensúlyozottsági probléma az elmúlt nyolc esztendőben nem volt"

- mondta még el Dobos. Ha mégis úgy gondolnák a képviselők, hogy ilyen előfordul, akkor forduljanak hozzá, és ő majd 48 órán belül válaszolni fog. Ha a válasz, amit kapnak tőle, nem tetszik nekik, akkor a Médiatanácshoz forduljanak, ha pedig azzal sem elégedettek, a bírósághoz.
Mint Szél és Hadházy a beszélgetés után nem sokkal egy sajtótájékoztatón elmondta: továbbra is ott terveznek maradni az MTVA Kunigunda utcai székházánál, hogy Papp Dániellel érdemben beszélgethessenek. Szívesen fogadják a többi ellenzéki képviselő csatlakozását is. A szabadban egtartott sajtótájékoztató végeztével a két politikus ismét azon kapta magát, hogy kizárták őket az épületből.
Szél Bernadett a Facebook-oldalán egyébként egy olyan fotót is közzé tett - cikkünk nyitóképén ez látható -, amelyen szorosan egymás mellett felsorakozott biztonsági őrök az MTVA bejáratánál elállják a forgóvillás beléptetőt. 
Szerző
Frissítve: 2019.01.15. 14:37